Фан Клуб: Јувентус

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.541
Барзаљи спремен е да настапи?
Не верувам, вчера-завчера играше полесен натпревар, па не би требало утре Алегри да ризикува да го внесе во игра.... можеби за наредната недела ќе биде спремен

Инаку ова со Дибала, тешко да го земеме со секој натпревар му се зголемува цената, Зампа сигурно под 30 милки ќе несака да слушне да го даде, а знаејќи го Марота како пазари.... пиши пропало

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Во премиер лигата стапува на сила го нарекуваат мега договор и баш топ тимс договор ќе се слеваат огромни суми и според проекциите Стоук ќе заработува повеќе од нас, мислам дека му е чекор за да се натпреваруваат со шпанската лига која моментално ги гази сите. Убо Ањели што бара реформи ама кој го слуша. Одбија Серија А малите клубови такво распоредување на ТВ права како што велиш упм да фатат.
Па мислам дека претходните договори беа поскапи од оние на другите лиги, а се работеше за пакет со Серија Б и сл.
Она шо се случва во Шпанија не е хумано. Не можи 2 клуба да земаат преку 50% од профитот. Разбирам дека тие ја носат гледаноста ама за јака лига требаат и останатите клубови да живеат од нешто. Мислам дека треба делење на пари по некој процент од освоено место, навивачи, големина на град и сл(имаше такви табели едновреме) и одреден дел од рекламите да си ги контолира клубот а не оффиицијалните споонзори на лигата..

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
^По тие табели се дели профитот во Серија А, има едно 5-6 категории

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
^По тие табели се дели профитот во Серија А, има едно 5-6 категории
Да де така е. Зато го пишав.
Само треба да се додај и слот за маркетинг кој си го продава самиот клуб. Па повелете кој колку можи нека лицитира.
Или пак пакетчиња не ексклузивни само за Јуве или Милан или кој и да е. Туку пак како овај со тоа што доминира Јувентус или доминира Милан или доминираат тоскански екипи и сл. И после секој од пакетите нека ги делат. Пример Јуве сам ќе си го дистрибуира нивниот пакет а од работата на Јувентус ќе имаат ќар и останатите клубови. Зависно од нивната застапеност во пакетот по одредени правила. Идејата Јуве сам да можи да пласира некаков пакет а не да чека шо ќе продај СеријаА и да зависи од неа.

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
Roma ne pobedi na domasen teren ni protiv Parma :LOL:

Aj da odime vecerva na +9 i ALL IN protiv Dortmund posle neka pravi turn over vo serie A tie utakmici pred BVB.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.234
Поени од реакции
18.391
Оставете тоа. Сношти ги гледав Сасуоло-Фиорентина и стварно ќе кажам дека срамота ќе биде Берарди да не го вратиме летото. Дечкото се труди многу и има страшен квалитет, но ако остане во Сасуоло само ќе оди надолу. Ги нема условите да се развие онака како што треба. Најмногу сакам да го вратиме ради тоа што немаме таков играч во тимот, кој игра на крило а има и доста развиени напаѓачки способности. Изведува и прекини, а покрај се знае и да асистира. Карактерот не му чини многу, но тоа може да се среди.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.784
Поени од реакции
17.707
Па мислам дека претходните договори беа поскапи од оние на другите лиги, а се работеше за пакет со Серија Б и сл.
Она шо се случва во Шпанија не е хумано. Не можи 2 клуба да земаат преку 50% од профитот. Разбирам дека тие ја носат гледаноста ама за јака лига требаат и останатите клубови да живеат од нешто. Мислам дека треба делење на пари по некој процент од освоено место, навивачи, големина на град и сл(имаше такви табели едновреме) и одреден дел од рекламите да си ги контолира клубот а не оффиицијалните споонзори на лигата..
Да ти кажам искрено можда им е и најпаметно, ме нервира бе кога Удинезе, Сампдориа фаќаат ЛШ и продаваат се живо и диво а земаат еден куп пари од ТВ права и преноси само за в џеб да си ги пикнат парите. Направи им го ова и во Серија А ќе видиш како после ќе се тепат за излез во ЕУ.

TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD 6s6 seconds agoView translation
Јуве ја припрема понудата за #Jovetic откако играчот изјави дека е разочаран поради одлуката да биде изоставен од списокот за ЛШ.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
koj kur ebago, 3-0 trebese da gubime do sega, katastrofa:busi::busi::busi::busi:

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Пирло ја усра, ама одбраната е за да седи НАЗАД, а не напред да иде. Има кој да иде напред.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.784
Поени од реакции
17.707
Па првите 25 минути му испцув се на Бонучи и Пирло од 0 колено до 100000. Катастрофа.

Мората одличен, Љоренте ми изгледа како некој просек кога ќе го пуштиш на терен.
Маркизио (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom