Зошто не на пример, 10ка?28. Chasing Amy(1997) - 7/10
па шо знам, мене не ме воодушеви нешто посебно.. имаше некои јаки делови (као на пример сцената кога Сајлент Боб се избацува со зборење) Ама како целина онака ми бешеЗошто не на пример, 10ка?
Што знам...го поштувам Ричи али ова чизи делува некако.Гај Ричи по 4 години има нов филм, ми изгледа како да не очекува одлично забавно британско филмче со шпиони, базиран е на истоимена серија од 64-та.
Јака сцена а брат@whatto феноменален е Shame, на МТВ оди преку еден ден. Тоа што го пиша за Бејл и јас го мислев, можеби поради тоа што филмот на некој начин потсетува на Американ Психо
Инаку излезе на блу реј филмот на Џон Стуард
Rosewater 2014 LIMITED 720p BluRay x264-GECKOS[rarbg]
Таман го преведов пред некој ден(со љубов), го има на блуреј.. спремен ти е за глеањеSeventh Seal
Одличен филм сепак не сфатен
За жал го гледав на многу усрана снимка(не ја обвинувам снимката за мојата во тој момент не доволна заинтересираност за протолкување )сепак доловував некој кадри моменти но нареден пат на листата со одлична снимка и добра концентрација до финалето сепак зборовите искажани како собрани на едно купче вов капа доле
Mojot avatar Seventh Seal e remek delo, a Bergman omilen reziser.. Mene Persona mi e vo top 5 samo. Inaku se soglasuvam, baraat koncentracija i samo taka se gledaat.Таман го преведов пред некој ден(со љубов), го има на блуреј.. спремен ти е за глеање
Иначе и ја пред 3-4 години го глеав првпат, го пуштив навечер откоа се вратив од пинг понг, и немав максимална концентрација.. Гледам дека е квалитетен и се тоа, али не го сфатив до крај... Сеа друга песна беше, станат, расонет максимално, се пушти Седмиот Печат, и поезии... Сега ми е во топ 10. Сценариото маестрално.
Филмови на Тарковски, Бергман, такви спори, како Winter Sleep од новиве, мора прво да си сконцентриран и да не ти се спие, и второ да имаш трпение, зашо после ќе бидеш награден од страна на филмот
that's my boyAmerican Beauty - просек
Pulp Fiction - overrated
2001: A Space Odyssey - boring
Mulholland Drive - wannabe art
Pi - the same
првите 3 не можам да речам ни дека нешто посебно не ми се допаѓаат ниту дека ми се допаѓаат којзнае колку ама ми се преценети; последните 2 ми се претенциозни онака да нафрлаат и заплеткаат ствари колку да изгледаат демек уметнички, длабоки, а без некоја поента...
само на кратко да се надополнам не е релакс филм она лабаво да се пуштиш демек еве хорибле босес е ова па да немораш да тупиш мозок ќе уживашТаман го преведов пред некој ден(со љубов), го има на блуреј.. спремен ти е за глеање
Иначе и ја пред 3-4 години го глеав првпат, го пуштив навечер откоа се вратив од пинг понг, и немав максимална концентрација.. Гледам дека е квалитетен и се тоа, али не го сфатив до крај... Сеа друга песна беше, станат, расонет максимално, се пушти Седмиот Печат, и поезии... Сега ми е во топ 10. Сценариото маестрално.
Филмови на Тарковски, Бергман, такви спори, како Winter Sleep од новиве, мора прво да си сконцентриран и да не ти се спие, и второ да имаш трпение, зашо после ќе бидеш награден од страна на филмот
Морган фрееманMojot avatar Seventh Seal e remek delo, a Bergman omilen reziser.. Mene Persona mi e vo top 5 samo. Inaku se soglasuvam, baraat koncentracija i samo taka se gledaat.
Vcera jas konecno go izgledav The Lives of Others.. i prvata polovina mi bese tad dosadna.. ama vtorata koga me povlece.. epten dobar film.
Nego.. uste ednas da zastanam zad muabetot sto go imavme za De Niro i Pacino... deka ne treba veke da snimaat filmovi i deka ne se veke standard. De Niro lani imase 50 filmovi snimeno.. a starci se, denes go gledav The Humbling so Pacino.. vreme e da se otkazat, iako filmot bese sam po sebe kriticen bas za ova sto go zboram. Ama ipak..
Foxcatcher не е номиниран бе. Си се збунил нешто.Го изгледав и Foxcatcher. Не дека филмот беше лош, имаше некои елементи кој ми се допаднаа, но како и да е не заслужува оскар. Дефинитивно „најлошиот„ од номинираните кои сум го изгледал а не ми се гледани уште теоријата и бирдмен.