Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Забегавме со муабетот, Лост е една од ретките серии што сум ги прекинал на средина мислам до 3та сезона гледав. Цела прва а и понатаму некои делови од серијата беа ремек дело.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Сум заборавил колку релаксирачки добра комедија беше Celtic Pride. Филмов го немав сто години гледано.

Член од
18 ноември 2014
Мислења
694
Поени од реакции
1.778
Зошто не на пример, 10ка? :place:
па шо знам, мене не ме воодушеви нешто посебно.. имаше некои јаки делови (као на пример сцената кога Сајлент Боб се избацува со зборење:pos:) Ама како целина онака ми беше :toe:

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Гај Ричи по 4 години има нов филм, ми изгледа како да не очекува одлично забавно британско филмче со шпиони, базиран е на истоимена серија од 64-та.

Што знам...го поштувам Ричи али ова чизи делува некако.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Nightcrawler ми е каде-каде подобар филм од Prisoners.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
@whatto феноменален е Shame, на МТВ оди преку еден ден. Тоа што го пиша за Бејл и јас го мислев, можеби поради тоа што филмот на некој начин потсетува на Американ Психо

Инаку излезе на блу реј филмот на Џон Стуард
Rosewater 2014 LIMITED 720p BluRay x264-GECKOS[rarbg]
Јака сцена а брат

G

grande-juve

Гостин
Seventh Seal

Одличен филм сепак не сфатен
За жал го гледав на многу усрана снимка(не ја обвинувам снимката за мојата во тој момент не доволна заинтересираност за протолкување )сепак доловував некој кадри моменти но нареден пат на листата со одлична снимка и добра концентрација до финалето сепак зборовите искажани како собрани на едно купче вов капа доле (y)
Таман го преведов пред некој ден(со љубов:D), го има на блуреј.. спремен ти е за глеање :D

Иначе и ја пред 3-4 години го глеав првпат, го пуштив навечер откоа се вратив од пинг понг, и немав максимална концентрација.. Гледам дека е квалитетен и се тоа, али не го сфатив до крај... Сеа друга песна беше, станат, расонет максимално, се пушти Седмиот Печат, и поезии... Сега ми е во топ 10. Сценариото маестрално.

Филмови на Тарковски, Бергман, такви спори, како Winter Sleep од новиве, мора прво да си сконцентриран и да не ти се спие, и второ да имаш трпение, зашо после ќе бидеш награден од страна на филмот :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.668
Поени од реакции
34.125
Таман го преведов пред некој ден(со љубов:D), го има на блуреј.. спремен ти е за глеање :D

Иначе и ја пред 3-4 години го глеав првпат, го пуштив навечер откоа се вратив од пинг понг, и немав максимална концентрација.. Гледам дека е квалитетен и се тоа, али не го сфатив до крај... Сеа друга песна беше, станат, расонет максимално, се пушти Седмиот Печат, и поезии... Сега ми е во топ 10. Сценариото маестрално.

Филмови на Тарковски, Бергман, такви спори, како Winter Sleep од новиве, мора прво да си сконцентриран и да не ти се спие, и второ да имаш трпение, зашо после ќе бидеш награден од страна на филмот :)
Mojot avatar :D Seventh Seal e remek delo, a Bergman omilen reziser.. Mene Persona mi e vo top 5 samo. Inaku se soglasuvam, baraat koncentracija i samo taka se gledaat.

Vcera jas konecno go izgledav The Lives of Others.. i prvata polovina mi bese tad dosadna.. ama vtorata koga me povlece.. epten dobar film.

Nego.. uste ednas da zastanam zad muabetot sto go imavme za De Niro i Pacino... deka ne treba veke da snimaat filmovi i deka ne se veke standard. De Niro lani imase 50 filmovi snimeno.. a starci se, denes go gledav The Humbling so Pacino.. vreme e da se otkazat, iako filmot bese sam po sebe kriticen bas za ova sto go zboram. Ama ipak.. (n)

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
American Beauty - просек
Pulp Fiction - overrated
2001: A Space Odyssey - boring
Mulholland Drive - wannabe art
Pi - the same

првите 3 не можам да речам ни дека нешто посебно не ми се допаѓаат ниту дека ми се допаѓаат којзнае колку ама ми се преценети; последните 2 ми се претенциозни онака да нафрлаат и заплеткаат ствари колку да изгледаат демек уметнички, длабоки, а без некоја поента...
that's my boy (y)

Мулхоланд ми е ставен за репризирање кога незнам но ќе биде иако мислам дека и тој уште еднаш нема да ми биде доволен но ќе видиме Пи го неам гледано
Го делам истово мислење она одисејата ми е едно од најголемите кружења околу стол мислам лудило
Пулп-стварно претерано на исто рамниште е со Фајт а го јаде за доручек

Мулхоланд ми се свиѓа коментарот ама таков е самиот режисер компилација од збрка испроплетеност за да тупиш мозок што се дешавало што сака да каже мистерија енигма дефинитивно не е попкорн филм :pos:

Американ бути me gusta

само на кратко да се надополнам не е релакс филм она лабаво да се пуштиш демек еве хорибле босес е ова па да немораш да тупиш мозок ќе уживаш

Имам една листа на филмови кој треба да ги гледам по втор пат ќе бидам барем подготвен[DOUBLEPOST=1423770678][/DOUBLEPOST]
Mojot avatar :D Seventh Seal e remek delo, a Bergman omilen reziser.. Mene Persona mi e vo top 5 samo. Inaku se soglasuvam, baraat koncentracija i samo taka se gledaat.

Vcera jas konecno go izgledav The Lives of Others.. i prvata polovina mi bese tad dosadna.. ama vtorata koga me povlece.. epten dobar film.

Nego.. uste ednas da zastanam zad muabetot sto go imavme za De Niro i Pacino... deka ne treba veke da snimaat filmovi i deka ne se veke standard. De Niro lani imase 50 filmovi snimeno.. a starci se, denes go gledav The Humbling so Pacino.. vreme e da se otkazat, iako filmot bese sam po sebe kriticen bas za ova sto go zboram. Ama ipak.. (n)
Морган фрееман :гомце:

2014 The Lego Movie Vitruvius Voice [79]
2014 Transcendence Joseph Tagger [80]
2014 Lucy Professor Norman [81]
2014 Dolphin Tale 2 Dr. McCarthy [72]
2014 5 Flights Up Alex Also executive producer [82]
2015 Last Knights Bartok Post-production [83]
2015 Ted 2 TBA Post-production [84]
2015 London Has Fallen Senator Allan Trumbull Filming [85]
2016 Ben-Hur

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Го изгледав и Foxcatcher. Не дека филмот беше лош, имаше некои елементи кој ми се допаднаа, но како и да е не заслужува оскар. Дефинитивно „најлошиот„ од номинираните кои сум го изгледал а не ми се гледани уште теоријата и бирдмен.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.042
Поени од реакции
37.401
Го изгледав и Foxcatcher. Не дека филмот беше лош, имаше некои елементи кој ми се допаднаа, но како и да е не заслужува оскар. Дефинитивно „најлошиот„ од номинираните кои сум го изгледал а не ми се гледани уште теоријата и бирдмен.
Foxcatcher не е номиниран бе. Си се збунил нешто. :P

Kajgana Shop

На врв Bottom