Албанците масовно бегаат од Косово

• Креатор на темата Креатор на темата maxer
  • Време на започнување Време на започнување
A за Охрид само имаш нешто !?!?! Зашто у охридско - струшка околија ништо не најдов за градот и ме зачуди зашто нигде у статистиките ги нема турците :cautious:

A за Охрид само имаш нешто !?!?! Зашто у охридско - струшка околија ништо не најдов за градот и ме зачуди зашто нигде у статистиките ги нема турците :cautious:

Немам:(.[DOUBLEPOST=1423592070][/DOUBLEPOST]
Ajde sega udri edna prosta matematika vidi kolku Albanci ziveele vo Tetovo, Gostivar, Skopje, Debar i Reka! I spoedi go so toj na Makedoncite!
10639673_757442350980981_1387707332959206201_n.jpg

Интересна табела. На Косово велиш имало само Албанци и Срби, а во Македонија само Албанци и Бугари.

Kaде се Турците, Бошњаците, Горанците, Ромите, Ашкалиите, Египќаните? Или oд турскиот попис терминот Muslim го заменивте со Shqiptarë? И така сите муслимани ги направивте Албанци.

Види стр. Отомански попис 1881/82-1893 140-142 во линкот:
http://m.friendfeed-media.com/1d4fdaf358c69c4c02100b94370454097403f76a

Така Скопје во 1893 имало 40 000 муслимани и 22 000 Бугари, но во 1908 има 50 000 „Албанци”, 9 000 Срби и 29 000 Бугари. Сите муслимани наеднаш станале Албанци?

Во Река (Lume), во 1893 имало 7 000 машки муслимани и 7 000 Бугари, за во 1908 муслиманите магично да станат 13 000 „Албанци“, 2 500 Срби и 9 000 Бугари.

Во Тетово во 1893 имало 29 000 машки муслимани кои во 1908 се преобразиле во 52 000 „Албанци”?

Последно уредено:
A ние треба да им верувам на српските и македонските пописи затоа што?

Ти гледаш ли дека тоа е отомански попис? Податоците се преземени од книгата Оttoman population 1830-1914 Demographic and Social Characteristics oд Kemal H. Karpat, издадена од Универзитетот на Висконсин Прес, САД.

Ти гледаш ли дека тоа е отомански попис? Податоците се преземени од книгата Оttoman population 1830-1914 Demographic and Social Characteristics oд Kemal H. Karpat издадена од Универзитетот на Висконсин Прес, САД.

Е отомански, но отоманците не правеле попис по етникум, ако грешам најди ја страницата, бележи, нека ми крвават очите.

Е отомански, но отоманците не правеле попис по етникум, ако грешам најди ја страницата, бележи, нека ми крвават очите.

Делумно точно. Турците не правеле попис по етникум само за муслиманите, додека христијаните ги делеле на Грци, Ерменци, Срби, Бугари.

Види во линкот, ако не ми веруваш:).

Делумно точно. Турците не правеле попис по етникум само за муслиманите, додека христијаните ги делеле на Грци, Ерменци, Срби, Бугари.

Види во линкот, ако не ми веруваш:).
Ни христијаните ги деле по етникум, туку по која црква припаѓаат.

Читам коментари на Германци по социјалните мрежи за Косовците, воглавном мислењето е дека ПОЛОШО неможе да биде. Има доста коментари во стил може да ги пребројат врз основа на зголемувањето на криминалитетот и слично. Во меѓувреме гледам и знамето си го смениле.

kosovo-1.jpg

а и грбот
kosovo-2.jpg

Унгарија гради огради на границата затоа што Орбан мн мн не слуша еу филозофии како што сака така си прави. И мислам дека во блиска иднина и многу поригорозен ќе биде.

Незнам само зошто се дига паника па тоа се само 100 илјади луѓе кои за 2 годни повторно ќе се испораѓаат. Косово е држава со најголем број на млади луѓе 50% се помлади од 25 години може да замислите само каков им е наталитетот. Така да имат они за извоз луѓе нема гајле.

Дознав за една интересна теорија.

Жените и децата се оставаат на сигурно, во цивилизирана земја.
Мажите одат како платеници во Украина. Се плаќа 10к долари месечно. 50к надомест ако загинат.

Во приказната беше спомната и Сирија како алтернатива, но не дознав детали.

@Beric Dondarrion

Последно уредено:
Кога племињата масовно се селат се селат и на запад и на исток. Зборував дека ние сме исто така загрозени и дека преселувањето на муслиманите од косово во Македонија е сериозен проблем. Ср прашувам само како е можно без никаква контрола овие племенски заедници да купуват станови и да се преселуват во Македонија. Од 1981 па навака ни учукаа едно 300 илјади домородци и плус косовски роми и уште не им е доволно. На линкот подоле може да ги прочитате тоа што го зборам. А за оние што живеат во аеродром спремете се за 3 до 4 илјади косовци во новите висококатници.
http://www.telegraf.mk/aktuelno/242...osovci-masovno-kupuvaat-stanovi-vo-makedonija

Можеби добиле наредба од KSA да ја формираат и распространат мрежата на „спиечки ќелии“ низ Европа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom