Barclays Premier League - Season 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
@red.devil по што го заклучи ова, само да те прашам пред да одговорам? По реакцијата на фановите тука, или реакцијата на трибините на Бриџ?
Форумов. Што и да пишиш земај ги во предвид и различните ставови што ги имате. :)

Форумов. Што и да пишиш земај ги во предвид и различните ставови што ги имате. :)
Ако е по форумот океј, тука не би можел за никој да гарантирам нормално

Битно е за да го разбериш суштинскиот дел од мојот пост, а не само неговото буквално значење. Затоа на првиот твој цитат сетив доза на иронија. Но секоја твоја реченица покажува точно како се зголеми фан базата на Челзи. Реално истото може да се каже за сите клубови - титули носат популарност, популарноста носи фанови. Разликата е што овие другиве биле популарни многу поодамна. А самата популарност е процес и не може преку ноќ да се случи. Значи треба време.

Затоа ти пишав Челзи не е веќе рентбојс тим (или како ги нарече не знам). Има веќе генерации кои што кога почнале да гледаат фудбал Челзи бил сила и без разлика дали успесите, стилот на игра (или било која друга причина) избрале да навиваат за тој тим. Веќе ги има такви кои што може да кажат дека почнале да навиваат за Челзи ради Лампард, Дрогба, Чех. итн. Нешто со кое ретко можеше да се пофали дваесет годишен фан пред десетина години. Ама од друга страна 10 години се мал период за тие фанови да знаат како е да се изгуби легенда. Како што не може фан на Јунајтед што навива 3-4 години да знае како е да се изгуби Роналдо, затоа ќе жали за Нани (пример, не земај буквално). Тоа ми беше поената.

Суровата реалност е што поголемиот процент од фановите на Челзи навиваат за клубот од кога дојде Абрамович. Има и постари (како што се наоѓа по некој за другиве клубови -Евертон, Саутемптон и Вест Хем) ама главната маса ја сочинуваат овие другиве акка "пластичните". И нема ништо навредливо во тоа, како што реков предходно процес е...
Да, ироничен ми беше првиот пост.

Прво се надоврзав претходно на твојот пост дека немале искуство фановите на Челси у вакви ситуации а уствари ретко кој има искуство да предложи такви примери, повеќето играчи што отишле у други клубови како Кембел, Галас, Кол, Насри, Клиши, Ван Перси никој од нив во времето кога беа трансферите не беа легенди или на нивото на Лампард. Кај овие другиве веќе се знаеше на каква реакција ќе наидат кога ќе се вратат пред трибините на стариот клуб, кај Лампард не, и мило ми е што имаше воглавно позитивен пречек. Посебно на првата на Етихад, кога беше тврдата фан група кое е лице на целосната база.

Тоа што го пишав беше на твојот муабет дека Челзи има 10 годишна традиција, беше тотално неточно и без никаква логика. Традицијата не е врзана за титули, титулите не се основа за постоење на клуб.
Другово е точно, сите фанови овдека било и за кој да навиваат с(м)е рентови, без исклучок.

Шо напраивте бе? Таман искритикував дека темава е отидена у курац со квалитет, кога се враќам дома, гледам 6 нови страни и што да видам, истовремено водите 2-3 квалитетни дискусии. Браво. А и ЧелзиЧемпионс и Стефи помалку ги има. :D Шала, шала..

Б
Кој беше од Арсенал што се закани дека ќе си даде автогол ако не го пуштат на трансфер?

Тоа беше Галас, додека беше во Челзи. Тогаш беше вклучен во трансферот на Кол во Челзи и дојде во Арсенал.

Него јас сум пријатно изненаден од играта на Ливерпул. Тогаш кога пишувавме за "најутакмици, најпротивници и сл.", јас го пишав Ливерпул како најтежок противник на Арсенал сезонава. Може бевме тогаш десеткувани, али сега Ливерпул ја прикажува таа моќност и против другите екипи. Како што е мала разликата, многу лесно може Ливерпул да биде сериозна закана за топ 4, па борбата да стане уште поинтересна.

Овие Астон Вила ептен поштен фудбал играат ни даваат голови а и ректо примаат ( со исклучок денеска ). У сите 9 најјаки англиски лиги најслаба реализација имаат и пак се надвор од зоната за испаѓање... По поштено здравје.

На табелава после дербито на врвот ништо ново:

sivWXXz.png

А иста и ситуацијата на врвот кај стрелците:

1. Коста (Челзи) 17
2. Агуеро (М.Сити) 14
3. Остин (КПР) 13
4. Арсенал 12

Ајде уште еден кикс, да дојдеме на -8 па да биде интересно до крај :sneaky:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back