Barclays Premier League - Season 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Срамота е да се дискредитира со тоа што „им се поклопиле коцките“...
Лани беа супериорни.

Ах бе човек, не се разбираме.

Никој не го дискредитира тоа што го направи роџерс лани, затоа и заслужено си зеде тренер на годината пред Пелегрини.
Покрај паметните одлуки што ги носеше лани, како на пример со WBA чинам, кога искочи да игра со 4-ца централни дефанзивци одбрана, па не памтам дали го изгубивте мечот или заврши нерешено, више не ја направи истата грешка.

Ја под поклопување на коцки мислам на сите ситни детаљи што може а и немора да отидат во полза на ливерпул.
Како на пример сите одлуки што можеа да отидат во ваша полза, отидоа.
Пример пеналот со Фулам у 90та за победа, одморените играчи, неповредувањето на играчи.

Кога тоа се сврте против вас, ја изгубивте титулата. Непотребниот црвен на хендерсон кој впрочем мислам дека се лизна, а не планираше да уклизува, слипот на стиви џи, автоголот на шкртел ...

Брат, како вака ги споредуваш Роџерс и ЛвГ за големината на составот. Роџерс немаше ебан денар првиот преоден рк, купуваше играчи ко Алберто и Аспас за по пар милиони :)

Срамота е да се дискредитира со тоа што „им се поклопиле коцките“...
Лани беа супериорни.

А чекај зошто „поклопување на коцки“ е лош термин ? Доволно е еднаш да се случи. Да освоиш или пак до крај да се бориш за трофејот, па од наредна сезона да билдаш на тоа.

Поклопување на коцки - Феноменалниот трансфер што испадна Санчез.
Поклопување на коцки - Венгер одбива да го потпише Цеск, оди во Челзи, прави неверојатно дуо

Ја стварно не гледам зошто е тоа лош термин. Барем за мене значи, се случи еднаш, никој не го очекуваше, никој не би очекувал да се случи уште еднаш. Очекувавме да Санчез биди добар, али не толку. Никој не очекуваше да Венгер постапи така со Фабрегас па ете се случи.

Проблемот кај Ливерпул испадна наместо да градат на тоа, ја растурија. Што фалеше да го задржите Суарез ? Ако пред 2 сезони кога Арсенал го бараше, бевте свесни за тоа колку значи тој Суарез за тимот, тогаш после ланската сезона требаше 300мил етикета да ставите. Кога веќе го продаваш, фрли на класа играч пари. Кога Санчез бира меѓу вас и Арсенал, па фрлете повеќе пари...Поклопување на коцки = шанса, таа шанса ја пропуштивте годинава, па и лани. Следната не се знае кога ќе дојде.

Слично за Арсенал со финалето ЛШ...Кој очекуваше да стасаат до финале? Кога веќе стасаа, отиде се наопаку.

Добро, јас мислев под поклопување коцки го дискредитирате напредокот на Ливерпул и алудирате на тоа дека се било случајност.
Се извинувам :)

1) Зошто мислиш дека сезонава Роџерс се заебал? Еве месец и пол (т.е. откако странските играчи почнаа да се прилагодуваат на животот во Англија, Џан, Маркец....), и баш на заслуга на Роџерс и неговата одлучност од корен да ја промени тактиката, повторно играме допадлив фудбал. Проблемот беше што го загубивме Стариџ, на новите играчи им требаше време да се прилагодат, и сето тоа резултираше со лоши резултати. Сега, кога се е средено, повторно играме одлично.

2 и 3) Дали јас некаде спомнав дека тие не се најзаслужни за тоа што се боревме за титула? Исто како кај вас што Санчез е ударна игла во нападот, така кај нас беа САС. Муабетот ми е дека секој тим мора да има key player/s, некои кои ќе повлечат кога е најтешко, во тешки мечеви, но дека САМО тие имаа удел во ланската игра, мало морген.

Полека :)... Башка Балотели, Ловрен, Лалана и другиов не ми ни текнува име сеа...Нив ги забораваме ? 2ца играчи од 6-7 колку и да купивте, на тие пари фрлени не го прави добар пазар. Слично кај нас, купувањето на Санчез, не го оправдува тоа што останавме „кревки“ во одбраната до полусезона.

Па брат ја нигде не спомнав дека имавте лош тим. Баш напротив, неколку пати спомнав дека имавте тим за топ4. Ама тоа што тие двајца одиграа како што одиграа и се вклопија толку добро заедно, направи да се борите за титула. И сите оние ситни работи како што спомна Видук.

Јас под поклопување на коцките подразбирам дека нештото е на среќа, one hit wonder.

Јас под поклопување на коцките подразбирам дека нештото е на среќа, one hit wonder.

Видов пред ден - два дека пиша нешто паметно, па го очекував ова...Сигурно и глата уште те боли :D

Добро, јас мислев под поклопување коцки го дискредитирате напредокот на Ливерпул и алудирате на тоа дека се било случајност.
Се извинувам :)

Тешко е да му лупнеш таква етика кога има 38 кола ...

Е сега, да кажеш дека она на Јагиелка е One hit wonder, да те разберам *pec* *pec*

Е сега, да кажеш дека она на Јагиелка е One hit wonder, да те разберам *pec* *pec*

Епа тоа е и муабетот. Мене ми делуваше како да ја дискредитирате целата сезона на Ливерпул.
Тоа на Јагјелка можеби е уан хит вондер али сфака част, каков гол ни залепи. Дома и аплауз му дадоф :)

Видов пред ден - два дека пиша нешто паметно, па го очекував ова...Сигурно и глата уште те боли :D
Не ме дискредитирај бе!

Оти да не, тотенхем со четвртото? Поголемо оне хит од то нема, њукасл

Поклопување на коцки е нешто или повеќе нешта кои се случуваат во твоја полза, а се надвор од твоја контрола.
Како на пример, Реал го купува Бејл што го овозможува Озил за трансфер во Арсенал. Тоа е поклопување на коцки.

Што е битно колку имаат? Фан базата на тие клубови е битна во местото каде шо се формирани, не надвор од неа.
Битно е за да го разбериш суштинскиот дел од мојот пост, а не само неговото буквално значење. Затоа на првиот твој цитат сетив доза на иронија. Но секоја твоја реченица покажува точно како се зголеми фан базата на Челзи. Реално истото може да се каже за сите клубови - титули носат популарност, популарноста носи фанови. Разликата е што овие другиве биле популарни многу поодамна. А самата популарност е процес и не може преку ноќ да се случи. Значи треба време.

Затоа ти пишав Челзи не е веќе рентбојс тим (или како ги нарече не знам). Има веќе генерации кои што кога почнале да гледаат фудбал Челзи бил сила и без разлика дали успесите, стилот на игра (или било која друга причина) избрале да навиваат за тој тим. Веќе ги има такви кои што може да кажат дека почнале да навиваат за Челзи ради Лампард, Дрогба, Чех. итн. Нешто со кое ретко можеше да се пофали дваесет годишен фан пред десетина години. Ама од друга страна 10 години се мал период за тие фанови да знаат како е да се изгуби легенда. Како што не може фан на Јунајтед што навива 3-4 години да знае како е да се изгуби Роналдо, затоа ќе жали за Нани (пример, не земај буквално). Тоа ми беше поената.

Суровата реалност е што поголемиот процент од фановите на Челзи навиваат за клубот од кога дојде Абрамович. Има и постари (како што се наоѓа по некој за другиве клубови -Евертон, Саутемптон и Вест Хем) ама главната маса ја сочинуваат овие другиве акка "пластичните". И нема ништо навредливо во тоа, како што реков предходно процес е...

Како сме сите „дипломатски“ и сериозно насторени со коментариве, некој што не влегол во темава 3-4 дена ќе се скапи од чудење што се случило :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom