Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Како континуација на постот на wot, би ве понудил да го протарашкате интернетот за мислењето кое светот го има за фиромјаните/балканците/словените.
Имено, дефинирани сме како племе во тренерки кое во слободно време клечи, пие квас и коле муслимани измеѓу јадење кебапи.
179.jpg e18.png
Го оправдувате ли ова размислување? Дали вие како нижо племе имате право на ебење master race јапонки, американки и германки?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.668
Поени од реакции
34.125
Abe ajde? A cela nacija saka da kolje kauri onaka e, niso u sporedba? :D

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Abe ajde? A cela nacija saka da kolje kauri onaka e, niso u sporedba? :D
Брат, не е така? :)
Добро, ајде не е цела шкиптарска нација, 95%. Еве јас им се извинувам на сите тие 5% што ги навредив, жими сфе им се извинувам.

Дај да не ја тераме темата у пример со бранење на нивни ненормални испади, како Смилковско, Ангел во Ѓорче итн...

Како континуација на постот на wot, би ве понудил да го протарашкате интернетот за мислењето кое светот го има за фиромјаните/балканците/словените.
Имено, дефинирани сме како племе во тренерки кое во слободно време клечи, пие квас и коле муслимани измеѓу јадење кебапи.
Прегледај го приврзокот 113295 Прегледај го приврзокот 113296
Го оправдувате ли ова размислување? Дали вие како нижо племе имате право на ебење master race јапонки, американки и германки?
Со што го надополнуваш Њот. Со тоа што вика „некоја да ми каже не би те допрела со стап оти си факин македонец“? :)
Па нормално бе брат дека не сакаат да не допрат, пошто сме племе, пишав јас и погоре. Затоа и тој ми е ставот, дека не сме на тој стадиум, така лесно да се мешаме со шкиптари/ки.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ова вашето е само погрешно канализиран патриотизам нели, оти национализам е одлика на луѓе што ги израснале пред коперација продавачките и локалните хронични алкохоличари. Додуша, не е ниту патриотизам туку чувство водено од болката за изгубени, угнетени луѓе. Не за парче земја. Барем така сакам да мислам дека делам цивилизираност преку технологија со такви луѓе, оти исти курац ми е мене дали ако станува збор за идеологија ја браниш со каљаш или тастатура во ретардирана тема на форум. А заради идеологија да дојдеш на некоја девојка да и напишеш дека е полоша од курва и не би ја допрел со стап од хептичка јама оти нашла некој што ја прави среќна, не пукал во војна, пописмен и поцивилизиран од повеќе од половина луѓе во овие 83 страни... треба малку да застанеш на промаја, да се осетиш, малку self awareness у мометот, да направиш мини ревизија до кај си со животот и дали ова ти е максимумот на развиток земено во овзир дека немаш 16 повеќе, не слушаш Линкин Парк и не сите со валкана крв мора да умрат!
Џабе Вотче, не верувам дека ќе ти даде. Но чувај си ги опциите отворени, тоа е добра тактика.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Брат, не е така? :)
Добро, ајде не е цела шкиптарска нација, 95%. Еве јас им се извинувам на сите тие 5% што ги навредив, жими сфе им се извинувам.

Дај да не ја тераме темата у пример со бранење на нивни ненормални испади, како Смилковско, Ангел во Ѓорче итн...

Со што го надополнуваш Њот. Со тоа што вика „некоја да ми каже не би те допрела со стап оти си факин македонец“? :)
Па нормално бе брат дека не сакаат да не допрат, пошто сме племе, пишав јас и погоре. Затоа и тој ми е ставот, дека не сме на тој стадиум, така лесно да се мешаме со шкиптари/ки.

Проблемот со стереотипизацијата е тоа што не ги зема сите фактори предвид. Европјаните имаат фиксна бројка, 100% од словенските народи чучат, пијат квас, убиваат муслимани. Став кој де факто е погрешен. Ти имаш став дека 95% од цела шошонска нација е таква и таква. Не моеш да го валидизираш ставот, немаш како.
Тие генерализации можеш да ги праиш и на база на други општи карактеристики. Паметни леваци, глупи плавуши итн.
Не функционираат, освен ако немаш за цел да каталогизираш луѓе и тоа неефективно.

Притоа, прашав дали можам да ебам шпонка. Поентата на прашањето беше да се разграничи дали е "неправилно" македонки да имаат секс со албанци (бидејќи деца, ја обесчестува бидејќи е маж итн) или важи и обратно.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Проблемот со стереотипизацијата е тоа што не ги зема сите фактори предвид. Европјаните имаат фиксна бројка, 100% од словенските народи чучат, пијат квас, убиваат муслимани. Став кој де факто е погрешен. Ти имаш став дека 95% од цела шошонска нација е таква и таква. Не моеш да го валидизираш ставот, немаш како.
Тие генерализации можеш да ги праиш и на база на други општи карактеристики. Паметни леваци, глупи плавуши итн.
Не функционираат, освен ако немаш за цел да каталогизираш луѓе и тоа неефективно.

Притоа, прашав дали можам да ебам шпонка. Поентата на прашањето беше да се разграничи дали е "неправилно" македонки да имаат секс со албанци (бидејќи деца, ја обесчестува бидејќи е маж итн) или важи и обратно.
Можам, зошто живеам во Ѓорче, околу Крушопек, Сарај и Кондово. Можам, зошто знам што се случуваше на контра протестите за Ангел. Можам, зошто знам што се случуваше на контра протестите за Смилковско али џабе би зборел, кога муабетов би бил бришен зошто е офтопик, плус и има тема за тоа.
Затоа реков, ќе избегаме од темата и џабе ќе се сјебе дискусијава...

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Можам, зошто живеам во Ѓорче, околу Крушопек, Сарај и Кондово. Можам, зошто знам што се случуваше на контра протестите за Ангел. Можам, зошто знам што се случуваше на контра протестите за Смилковско али џабе би зборел, кога муабетов би бил бришен зошто е офтопик, плус и има тема за тоа.
Затоа реков, ќе избегаме од темата и џабе ќе се сјебе дискусијава...
A во Крушопек, Сарај и Кондово е концентрирано 100% од целокупното албанско население и ти имаш некаков увид за барем 95% од нивното размислување и однесување.
Не, ниеден дел од оваа реченица не е точен.
И остана прашањето за полова диференцијација. Дали со исто гадење гледате врз шпонките?

edit: Јавно неосудување не значи одобрување. Знаеш колку луѓе јавно не осудуваат еден куп масакри? Не значи дека ги одобруваат.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
@Ставрогин дали ќе ме оправдаш и ќе ме хај-фајвнеш ако почнам да ебавам албанки, онака сериски и плански систематизирано со цел „понижување“ нивно со што ќе воспоставам доминација? Нормално, тука прајме претпоставка дека сум ебачиште во кревет ко @wot и ќе можам тоа да го направам многу многу лесно. Пошто имам осет дека повеќе те нервира само едната страна на монетата, жена македонка со маж албанец, како олицетворение на „потчинувањето“ наше кон нив. Онака и буквално и метафорички не ебат. Дали ќе биди ок ако ние ги ебиме?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
@Ставрогин дали ќе ме оправдаш и ќе ме хај-фајвнеш ако почнам да ебавам албанки, онака сериски и плански систематизирано со цел „понижување“ нивно со што ќе воспоставам доминација? Нормално, тука прајме претпоставка дека сум ебачиште во кревет ко @wot и ќе можам тоа да го направам многу многу лесно. Пошто имам осет дека повеќе те нервира само едната страна на монетата, жена македонка со маж албанец, како олицетворение на „потчинувањето“ наше кон нив. Онака и буквално и метафорички не ебат. Дали ќе биди ок ако ние ги ебиме?
Јас не би да се мешам со нив на ниту еден начин. Ако ти одговорам со да, ќе замине темата во правец на машко женските односи, односно во неврат.

Плус, претпоставката дека можеш да бидеш ебачиште како Вотче ти е толку натегната, што се почуствував како Магде, неспособен да замислам толку хипотетичка ситуација. :)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.629
Поени од реакции
25.019
Јас не би да се мешам со нив на ниту еден начин. Ако ти одговорам со да, ќе замине темата во правец на машко женските односи, односно во неврат.
Значи си расист ама онака морален. :pos:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.629
Поени од реакции
25.019
И? Ќе го судиш ако е таков?
Негова работа што сака нека биде, не ми прави разлика. Мене ми е смешно што се прави дека има некој повисоки морални вредности од другите а уствари све е исти курац. Дур сфатите дека нема поента да се осудува некој/а заради секс ќе ви помине животот. Секој сака да ужива и треба да ужива колку може. Како Магде, Ставро ти или јас уживаме си е наша работа и негледам зашто некој некого треба да осудува за тоа.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.848
Еве јас да си кажам не ми е прв пат ама да си кажам дека сум тежок традиционален македонски сељак. Не сакам да ебам албанка, не ни сакам да фатам некоја ебана од Албанец. Шубе ми е онака, гнас, јанѕа, како сакате речете го. Не спомнувам тука религија, оти ќе одиме во неповрат и со то чудо од старт. :)

Другите шо сака нека пра, ич к.. не ме боли (ова за мене)

И џабе овде проповедате (да не грешам душа сигурно некои се искрени во намерите) но сигурен сум дека ако наидеш на дел кои би ја одобриле оваа работа, она искреното во нив, ќе го говори токму спротивното.

Имав цимерче в студентски шо ја рокна една Албанка, и после то идеше оној пичкарски момент-Ве молам не кажувајте за нештово, вака и вака нема да можам женска да си фатам салам. Ние не кажавме, ама мајчината си се пофали и му ги донесе пижамите (кај неа си ги заборави) и после го разбраа, и ја опна само најгрдата можна женска понатаму, а лепотанче е детево, али то е то. Реалносва е полна финти.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Негова работа што сака нека биде, не ми прави разлика. Мене ми е смешно што се прави дека има некој повисоки морални вредности од другите а уствари све е исти курац. Дур сфатите дека нема поента да се осудува некој/а заради секс ќе ви помине животот. Секој сака да ужива и треба да ужива колку може. Како Магде, Ставро ти или јас уживаме си е наша работа и негледам зашто некој некого треба да осудува за тоа.
Форум е брат, дискусија.
Иначе, по 34553434 пат, не судам :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Од каде знаеш по кој морални вредности јас живеам? Ти си како арамиите кога ќе ги фатат, главниот аргумент им е, абе сите крадат па и јас крадам.

Kajgana Shop

На врв Bottom