Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.442
Поени од реакции
25.388
Дедо ми кој цел живот работеше во кино, ми велеше - филмот постои само за да се гледа во кино. Инаку нема да го осетиш, макар на цел ѕид имај дома проектор во какви сакаш резолуции. Ништо не го заменува киното.

Тоа што не можеме да си дозволиме, особено ние од провинцијава, и тоа што нема саглам кино (освен Кинотека која е за беспари што се вика а во февруари ќе го даваат за Грст долари со Клинт Иствуд, можете да одите да го гледате), не тера да го наоѓаме комфортот во лап топ, блуреј од 50 гб и малку-повеќе-инчи од другите.
Еден другар вчера ми се пофали дека го гледал Американ Снајпер. Каде бе му викам, мртов ладен ми одговара - на мобилниов го спуштив бе, супер беше.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.212
Поени од реакции
10.265
Дедо ми кој цел живот работеше во кино, ми велеше - филмот постои само за да се гледа во кино. Инаку нема да го осетиш, макар на цел ѕид имај дома проектор во какви сакаш резолуции. Ништо не го заменува киното.

Тоа што не можеме да си дозволиме, особено ние од провинцијава, и тоа што нема саглам кино (освен Кинотека која е за беспари што се вика а во февруари ќе го даваат за Грст долари со Клинт Иствуд, можете да одите да го гледате), не тера да го наоѓаме комфортот во лап топ, блуреј од 50 гб и малку-повеќе-инчи од другите.
Еден другар вчера ми се пофали дека го гледал Американ Снајпер. Каде бе му викам, мртов ладен ми одговара - на мобилниов го спуштив бе, супер беше.
Потполно се согласувам со сè што си пишал. Чувството кога го гледаш филмот во кино, барем за мене е неописливо. Џабе ти се и инчи и монитори на цел ѕид по дома - не е исто. И скринер и блуреј од 100 гб ако сакаш гледај, ако не си го гледал у кино, пиши пропало.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.423
Поени од реакции
26.428

Се извинувам за премногуте слики, но морав :lolzz::aplauz:

Attachments

• 109,8 KB Прегледи: 15
Последно уредено од модератор:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.729
Поени од реакции
34.296

Потполно се согласувам со сè што си пишал. Чувството кога го гледаш филмот во кино, барем за мене е неописливо. Џабе ти се и инчи и монитори на цел ѕид по дома - не е исто. И скринер и блуреј од 100 гб ако сакаш гледај, ако не си го гледал у кино, пиши пропало.
Voopsto ne se soglasuvam, na vremeto drugi standardi se bile.. televizorite bea ocajni zaobleni crt po 26inci i piskavi zvucnici...
Samo vo kino se dozivuvase toa sto filmot saka da go dolovi, a nemase sto da ponudat bas za kino koga site bea story driven.
True blu koa ke se pusti na 42 so saraund e posteno ebenje, gi gledas efektite kako ozivuvaat pred tebe, sto ne sekogas e slucaj so kinoto.
Primer lani Hobitot mu staviv trojce oti ustvari sum ispustil 50 posto od filmot. Fokusot staven na sred a po kosinjata crnilo, a Cineplex, a platnoto ko mojot zid u detska.. Doma koga go pustiv, duplo poveke uzivav, a ke kazes veke gledan film... Samo imax se priznava ako zborime za prednosti na kinoto, ako idam vo moeto vo lokalnoto vo grad mislam deka ke se otkazam od filmovi gledanje.

Edna retrospektiva za dekadite

40 - 50ta - Film Noir
60 - 70ta -
70 - 80ta - subjektivno vrvot
80 - 90ta - horor
90 do 2000ta - thriller
2000 do 2010ta - ocaj
2010 do 2020ta - efekti, vizuelni dostignuvanja.. ja ne ja hejtam ovaa mnogu <3

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Што очекувате од овај Jupiter Ascending (од креаторите на Матрикс)?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.746
Поени од реакции
18.496
Филмот најдобро се доживува, ако и кога ќе разбуди емоции, се додека филмовите ми ги стимулираат чуствата, не губам ништо што не одам ви кино. Напротив....во кино нема шанси да се фокусирам на филмот, на ист начин како што можам на мојот омилен начин.....све е до перцепцијата, навиката и начинот на кој некој ужива во нешто, за мене е ултимативно задоволство да се осеќам пријатно кога гледам филм, се додека тоа задоволство го добивам не е битно на кој начин се конзумира филмот.

Последно уредено:

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.125
Поени од реакции
9.074
Kill the Messenger многу слаб, Jeremy Renner колку толку му носи оценка повеќе.

4/10

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
H

HoT IcE

Гостин
Go izgledav John Wick i ne mi bese nisto posebno ama ne ni bese los. Odamna ne sum gledal old school run and gun akcija taka dobredojden bese filmov. Ubav e za vo drustvo.

Kajgana Shop

На врв Bottom