Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ти дечко знаеш што се гама зраци?Ти знаеш дека гама зрачењето е канцерогено и јонизирачко зрачење?Ти знаеш дека Чернобил денес е тоа што е заради тоа зрачење?Ти знаеш колкава енергија треба за да се создаде гама зрачење?Еве ќе ти појаснам гама зрачењето е електромагнетно зрачење кое се создава при нестабилно распаѓање на изотоп на некој хемиски елемент.Што значи за да добиеш гама зрачење во главно ти треба нуклеарен реактор.Ако ти мислиш дека еден обичен шпорет што загрева на ниски температури може да емитира гама зрачење тогаш никогаш не би ти купил твој производ кој знае и тоа што го продаваш дали е стварно тоа што го збориш.[DOUBLEPOST=1422463251][/DOUBLEPOST]
Не ми се верува што читам еј.Ало дечко!Обичен електричен грејач што се користи во било кој електричен котел кој работи на принципот на џулови загуби има ефикасност приближна 100%.Ефикасноста на котелот ќе зависи од тоа дали тој е изолиран и дали е поставен во околина со ниски температури или пак во домот.Доколку тој е поставен во домот тогаш ефикасноста на котелот ќе биде приближно иста со грејачите.Доколку котелот е поставен надвор тогаш и покрај изолацијата ќе има некои загуби на неискористена топлина во домот која ќе се дисипира надвор меѓутоа и со таа дисипација,ако електричниот котел е добро изолиран,неговата ефикасност ќе биде некаде 95%,максимум 90%.Ако не ми веруваш читни си на интернет за "Environmental and efficiency aspects of electrical immersion heaters".А сеа да ти ги појаснам ти тие 50% што од ракав ги вадиш зашто мислиш дека се 50%.Доколку струјата ја добива од термоцентрала на нафта,мазут јаглен тогаш конвертираната електрична енергија е драстично помала од енергијата која се добива при нивното согорување па може од тука си ги земал бројките па си праиш спинови.Прекини да ги лажеш луѓето.

Не ми се верува што читам еј.Ало дечко!Обичен електричен грејач што се користи во било кој електричен котел кој работи на принципот на џулови загуби има ефикасност приближна 100%.Ефикасноста на котелот ќе зависи од тоа дали тој е изолиран и дали е поставен во околина со ниски температури или пак во домот.Доколку тој е поставен во домот тогаш ефикасноста на котелот ќе биде приближно иста со грејачите.Доколку котелот е поставен надвор тогаш и покрај изолацијата ќе има некои загуби на неискористена топлина во домот која ќе се дисипира надвор меѓутоа и со таа дисипација,ако електричниот котел е добро изолиран,неговата ефикасност ќе биде некаде 95%,максимум 90%.Ако не ми веруваш читни си на интернет за "Environmental and efficiency aspects of electrical immersion heaters".А сеа да ти ги појаснам ти тие 50% што од ракав ги вадиш зашто мислиш дека се 50%.Доколку струјата ја добива од термоцентрала на нафта,мазут јаглен тогаш конвертираната електрична енергија е драстично помала од енергијата која се добива при нивното согорување па може од тука си ги земал бројките па си праиш спинови.Прекини со лажги нема твој пост на темава а да не си го рекламираш производот,макар и сто пати да напишеш дека не сакаш да се рекламираш,не сме од вчера бе човек прекини да продаваш муда за бубрези.
ВАС господине гарсија, не ВЕ присилувам ништо да купите, ама ВЕ канам кај мене во канцеларија да ВИ образложам, посочам и појаснам некои детали околу компарирањето и пресметките на функционирањето на ел.котел и кано системите... секако со дозвола на некои муштерии кои имале електричен котел па ставиле кано еко систем, ке поразговараме онака на спикерфон со нив и со ВАС, а притоа ке го снимаме разговорот наш, заеднички, во ВАШЕ присуство, па нека кажат они дали заштедиле помеѓу 35 и 55% со промена на системот...

бујрум, повели, кога сакате, само најавете се прво за да бидам јас во офис. ке ми биде мило ВИЕ како репрезентативен примерок на форумов кој се знае, да се увери во зборовите кои јас ги пишувам

и не ме викај дечко, а уште помалку со ТИ да ми се обраќаш, не сме паселе овци заедно а и веројатно татко можам да ВИ бидам на ВАС господине (велам веројатно, затоа што инсинуирам за твојата возраст, потполно исто како и ВИЕ господине што инсинуирате за мојата)...
поздрав.

Последно уредено:
aj sigurno vot go izgledal birdman glavniot favorit za oskar za glavna uloga, daj da go stavime u onaa tema da prodiskutirame, ja go zaboraviv veke

10376036_10152445618135169_4850002703934727215_n.jpg

Ја почнав да бришам луѓе од животов што ми викаат, цитирам, го глеаше бе imitation game ... нема добра снимка само скринери има ... абе топ е сликата што ти е .... unfriend, unfollow, block, are you sure you want to delete this number ...

ВАС господине гарсија, не ВЕ присилувам ништо да купите, ама ВЕ канам кај мене во канцеларија да ВИ образложам, посочам и појаснам некои детали околу компарирањето и пресметките на функционирањето на ел.котел и кано системите... секако со дозвола на некои муштерии кои имале електричен котел па ставиле кано еко систем, ке поразговараме онака на спикерфон со нив и со ВАС, а притоа ке го снимаме разговорот наш, заеднички, во ВАШЕ присуство, па нека кажат они дали заштедиле помеѓу 35 и 55% со промена на системот...

бујрум, повели, кога сакате, само најавете се прво за да бидам јас во офис. ке ми биде мило ВИЕ како репрезентативен примерок на форумов кој се знае, да се увери во зборовите кои јас ги пишувам

и не ме викај дечко, а уште помалку со ТИ да ми се обраќаш, не сме паселе овци заедно а и веројатно татко можам да ВИ бидам на ВАС господине (велам веројатно, затоа што инсинуирам за твојата возраст, потполно исто како и ВИЕ господине што инсинуирате за мојата)...
поздрав.
Кажи ми ја причината зашто да трошам време за човек кој нема основно познавање на спектрите на електромагнетно значење,а притоа ги користи во свои коментари како да ги знае само намерно да ја зголеми интелектуалната вредност на својата изјава незнаејќи дека всушност испаѓа како да си нема појма.И според твоја логика ако користам котел на дрва и заштедам 15% во однос на електричен котел значи дека котелот на дрва е 15% поефикасен или електричниот котел е 15% понеефикасен? ЦЦЦ од кај ти доаѓаат идеиве бе!Значи мешаш енергетска ефикасноста на електричен котел со баби и жаби и тоа повторно на сметка на рекламација на твојот производ браво!А за ефикасноста што ти ја кажав можеш да прочиташ кај сакаш не ја измислувам е сега кажи ми зашто да не верувам на научни написи туку да му верувам на некој си научнички шарлатан?За крај можам да ти си обраќам како сакам,не си на семинар на интернет си!

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom