Сан Антонио-Шарлот-Ал Џеферсон 14.5???
Ал Џеферсон имаше некоја повреда каде паузираше одредено време.Откако се врати во тимот изигра 4 утакмици со некоја си минутажа до 25-30 минути.Сега откако отиде на операција Кемба Вокер алфа и омега во тимот ќе е Ал Џеферсон и не знам зошто е волку ниска границата.Јас најниска граница што сум видел била 16.5 и тоа каде играл Кемба Вокер а обично просек граница за Ал Џеферсон е 19.5.Факт е дека нема да е ова утакмица со многу поени али ако Ал Џеферсон има некој проблем за што нема никаква информација на нет ова го надминува.Факт плус е со што Сан Антонио прима 19.5 поени во просек од центарската позиција.Али и не е толку сигурен Ал Џеферсон кој за разлика од лани кој беше ептен доминантен оваа сезона знае доста да потфрли на неколку утакмици па дури и ништо чудно да не ја надмине границава.Сега све се менува со операцијата на Кемба Вокер.Наредниве 2-3 месеци драстично му се зголемува улогата во тимот а со тоа и земените шутеви.Прво нека излезе рускиов билтен зошто може да е грешка али па неам видено ваква грешка да направат за НБА.Али во секој случај ова е НБА,буквално се може да се деси па дури и за нешто да си сигурен 100% може нема да излезе.
Ова досега можеби беше зицерот на сезоната.Јас ја фатив првобитната граница од 14,5 иако потоа и на 16,5 ја кренаа која и таа излезе до крајот на 3та четвртина.