A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Па сигналот не е баш најдобар затоа и го пробував тоа. Можно е ако е раширено да не добива добар сигнал?

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Па сигналот не е баш најдобар затоа и го пробував тоа. Можно е ако е раширено да не добива добар сигнал?
Па можно е слаб контакт да има. Пробај потстесни го ама не прискај многу да не го сплескаш.

Член од
3 ноември 2012
Мислења
43
Поени од реакции
4
Извор:http://plusinfo.mk/vest/10622/otidoa-popularnite-tv-kanali-sega-kje-ne-cestat-eden-mesec-so-nekoi-drugihttp://plusinfo.mk/vest/10622/otidoa-popularnite-tv-kanali-sega-kje-ne-cestat-eden-mesec-so-nekoi-drugi

Некоја инсајдерска информција за кој канали би можело да стануваа збор?

Преговараме со нови програмски сервиси во замена за забранетите.Веруваме дека и овие канали ќе бидат исто толку гледани како и забранетите. Постапката оди бавно, но очекуваме за 15 до 20 дена да се договориме со цел да им го надоместиме она што на нашите корисници им е ускратено - велат од телекомуникацискиот оператор Оне во чиј состав е „Бум ТВ“.

Од овој оператор тврдат дека досега нема реакции од корисниците на Бум ТВ.

- Корисниците досега само се информираа за причините поради кои не можат да ги гледаат програмите, но доколку се незадоволни што нема да можат да ги гледаат програмските сeрвиси кои се забранети и поднесат барање за раскинување на договорот, ние сме подготвени да им удоволиме на желбата, а за предвременото раскинување на договорот нема да плаќаат пенали- подвлекуваат од Оне.

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Дали има начин да не го правам цело време каналот на "развлечено"? Имам од постарите телевизори и случајно во подесувањата видов дека е наместено за на 16:9 телевизори. Дали ако подесам на 4:3 сите канали ќе ми бидат "развлечени"?

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
BoomTV наскоро ќе добие нов канал: ID Xtra, најверојатно на местото на досегашниот ID (следејќи го глупиот чекот на blizoo во врска со овие два канали, додуша го развирам овој, бидејќи нема капацитети, но blizoo никогаш нема да го сфатам): http://avmu.mk/images/Potvrda_za_registracija_Digi_Plus_26.pdf

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
BoomTV наскоро ќе добие нов канал: ID Xtra, најверојатно на местото на досегашниот ID (следејќи го глупиот чекот на blizoo во врска со овие два канали, додуша го развирам овој, бидејќи нема капацитети, но blizoo никогаш нема да го сфатам): http://avmu.mk/images/Potvrda_za_registracija_Digi_Plus_26.pdf
Од саботата мислам дека го има каналов

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Овде пишива дека ги имаат спорт клуб и некој од пинк каналите
http://avmu.mk/images/Digi_Plus_Multimedija.pdf

Што праат одвие АМУ бре ? :confused::eek:
Па boomTV ги има SK, не гледам што е чудното.
За Pink каналите, тие имаа ексклузивни права, но после случувањата, повеќе знаеш, каналите не се нудат. :)

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Да, на местото на обичниот ID канал е. Не знам оти воопшто го сменија кога ни на овој нема превод.
Според мене, ID е доста подобар од ID Xtra. Овој потег е многу погрешен според мене. Оператор што има можност да ги нуди и двата, најдобро е и двата да ги има (како на пример Blizoo), а оператор кој нема можност односно капацитет (како boomTV) најдобро е да остане на првиот канал. Но доколку веќе прават промена во понудата, мое мислење е дека Discovery Science е подобар од ID и/или ID Xtra.
Но интересно е што во списокот кај АААВМУ погоре, што го објави Марчело, стои дека овие го имаат и Cinestar Premiere 2. Но стои уште нешто, за кое сакам да прашам: дали новиот Cinestar (Premiere 1) има превод на македонски?

Член од
26 април 2012
Мислења
205
Поени од реакции
123
Според мене, ID е доста подобар од ID Xtra. Овој потег е многу погрешен според мене. Оператор што има можност да ги нуди и двата, најдобро е и двата да ги има (како на пример Blizoo), а оператор кој нема можност односно капацитет (како boomTV) најдобро е да остане на првиот канал. Но доколку веќе прават промена во понудата, мое мислење е дека Discovery Science е подобар од ID и/или ID Xtra.
Но интересно е што во списокот кај АААВМУ погоре, што го објави Марчело, стои дека овие го имаат и Cinestar Premiere 2. Но стои уште нешто, за кое сакам да прашам: дали новиот Cinestar (Premiere 1) има превод на македонски?
Има превод Cinestar Premiere на македонски на сите филмови до сега што биле. И ме изненади што даваат добри и нови филмови на овој канал

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Има превод Cinestar Premiere на македонски на сите филмови до сега што биле. И ме изненади што даваат добри и нови филмови на овој канал
Фала на информацијата

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Cinestar Premiere 2 не го ставале во својата понуда поради простата причина што ја имал истата програмска шема со кецот само со неколку часа задоцнување. Така рекоја тие на нивната официјална фан страна на фејсбук.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.958
Поени од реакции
8.306
Па boomTV ги има SK, не гледам што е чудното.
За Pink каналите, тие имаа ексклузивни права, но после случувањата, повеќе знаеш, каналите не се нудат. :)
Знам дека Спорт клуб некој од операториве ги исклучија ама не знаев точно кој беше оператор. Додека за Пинк каналите, ако веќе не ги нудат би требало АВМУ да ги избрише од таа листата што е.

Kajgana Shop

На врв Bottom