- Член од
- 11 јули 2014
- Мислења
- 1.124
- Поени од реакции
- 341
Па сигналот не е баш најдобар затоа и го пробував тоа. Можно е ако е раширено да не добива добар сигнал?
Па можно е слаб контакт да има. Пробај потстесни го ама не прискај многу да не го сплескаш.Па сигналот не е баш најдобар затоа и го пробував тоа. Можно е ако е раширено да не добива добар сигнал?
Од саботата мислам дека го има каналовBoomTV наскоро ќе добие нов канал: ID Xtra, најверојатно на местото на досегашниот ID (следејќи го глупиот чекот на blizoo во врска со овие два канали, додуша го развирам овој, бидејќи нема капацитети, но blizoo никогаш нема да го сфатам): http://avmu.mk/images/Potvrda_za_registracija_Digi_Plus_26.pdf
А на местото на досегашниот ID или сепак сум во грешка?Од саботата мислам дека го има каналов
Па boomTV ги има SK, не гледам што е чудното.Овде пишива дека ги имаат спорт клуб и некој од пинк каналите
http://avmu.mk/images/Digi_Plus_Multimedija.pdf
Што праат одвие АМУ бре ?![]()
Да, на местото на обичниот ID канал е. Не знам оти воопшто го сменија кога ни на овој нема превод.А на местото на досегашниот ID или сепак сум во грешка?![]()
Според мене, ID е доста подобар од ID Xtra. Овој потег е многу погрешен според мене. Оператор што има можност да ги нуди и двата, најдобро е и двата да ги има (како на пример Blizoo), а оператор кој нема можност односно капацитет (како boomTV) најдобро е да остане на првиот канал. Но доколку веќе прават промена во понудата, мое мислење е дека Discovery Science е подобар од ID и/или ID Xtra.Да, на местото на обичниот ID канал е. Не знам оти воопшто го сменија кога ни на овој нема превод.
Има превод Cinestar Premiere на македонски на сите филмови до сега што биле. И ме изненади што даваат добри и нови филмови на овој каналСпоред мене, ID е доста подобар од ID Xtra. Овој потег е многу погрешен според мене. Оператор што има можност да ги нуди и двата, најдобро е и двата да ги има (како на пример Blizoo), а оператор кој нема можност односно капацитет (како boomTV) најдобро е да остане на првиот канал. Но доколку веќе прават промена во понудата, мое мислење е дека Discovery Science е подобар од ID и/или ID Xtra.
Но интересно е што во списокот кај АААВМУ погоре, што го објави Марчело, стои дека овие го имаат и Cinestar Premiere 2. Но стои уште нешто, за кое сакам да прашам: дали новиот Cinestar (Premiere 1) има превод на македонски?
Фала на информацијатаИма превод Cinestar Premiere на македонски на сите филмови до сега што биле. И ме изненади што даваат добри и нови филмови на овој канал
Знам дека Спорт клуб некој од операториве ги исклучија ама не знаев точно кој беше оператор. Додека за Пинк каналите, ако веќе не ги нудат би требало АВМУ да ги избрише од таа листата што е.Па boomTV ги има SK, не гледам што е чудното.
За Pink каналите, тие имаа ексклузивни права, но после случувањата, повеќе знаеш, каналите не се нудат.![]()