Тоа може на Спортклуб 2 и 3 дур ги имавме на близу,а додека Спортклуб 1 Српската и Срватската верзија се малце различни.На пример Хрвативе не даваа Формула 1 и имаа малце изменета програма,со нивни хрватски емисии и т.н.Најдобро би било операториве да стават избор на коментатори сакаш српски или хрватски ,додека пак сигналот и рекламите да се хрватски ама не знам дали тоа некако би успеало да се направи.
Горе-доле, даИ сакате да кажете дека нема да гледаме Формула 1, ама затоа ќе ги гледаме истите реклами?
Најдобро би било да има само една опција, македонски јазик и никоја друга. Законски!Најдобро би било операториве да стават избор на коментатори сакаш српски или хрватски ,додека пак сигналот и рекламите да се хрватски ама не знам дали тоа некако би успеало да се направи.
Тоа е малку потешко. Прво треба дозвола од Спорт клуб за да се направи македонска верзија, па да се изгради студио во Македонија каде ќе има емисии спортски, па треба да се најдат спортски новинари кој ќе и коментираат. Има доста процедури не е така лесно најверојатно како со преводите.Најдобро ќе биде да има само една опција, македонски јазик и никоја друга. Законски!
Јас па мислам дека е многу лесно.Тоа е малку потешко. Прво треба дозвола од Спорт клуб за да се направи македонска верзија, па да се изгради студио во Македонија каде ќе има емисии спортски, па треба да се најдат спортски новинари кој ќе и коментираат. Има доста процедури не е така лесно најверојатно како со преводите.
Останува да видиме, има уште 90 дена максимум. Како и да е, самите оператори рекоа дека пред крајот на Март нема шанси да се спојат, така да спојувањето и се очекуваше да потрае.http://kzk.gov.mk/mak/zapis1.asp?id=1330&kategorija=1
Изгледа спојувањето нема толку лесно да се случи...
Ова е смислено однапред...ќе чекаат и на крај ќе кажат даОстанува да видиме, има уште 90 дена максимум. Како и да е, самите оператори рекоа дека пред крајот на Март нема шанси да се спојат, така да спојувањето и се очекуваше да потрае.
Но мене ме интересира нешто друго, во случај да се спојат, дали АЕК ќе отвори тендер за нов оператор?
Само првиот им е во тој дополнителниот пакет. Вториот канал го немаат во понудата. Освен овој Cinestar Premiere 1, во дополнителниот пакет го имаат и Cinestar Action каналот.Дали на BoomTV се на претплата CineStar Premiere каналите ?