A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.958
Поени од реакции
8.306
Најдобро би било операториве да стават избор на коментатори сакаш српски или хрватски ,додека пак сигналот и рекламите да се хрватски ама не знам дали тоа некако би успеало да се направи.

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Најдобро би било операториве да стават избор на коментатори сакаш српски или хрватски ,додека пак сигналот и рекламите да се хрватски ама не знам дали тоа некако би успеало да се направи.
Тоа може на Спортклуб 2 и 3 дур ги имавме на близу,а додека Спортклуб 1 Српската и Срватската верзија се малце различни.На пример Хрвативе не даваа Формула 1 и имаа малце изменета програма,со нивни хрватски емисии и т.н.

Член од
28 декември 2009
Мислења
38
Поени од реакции
4
И сакате да кажете дека нема да гледаме Формула 1, ама затоа ќе ги гледаме истите реклами?

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
И сакате да кажете дека нема да гледаме Формула 1, ама затоа ќе ги гледаме истите реклами?
Горе-доле, да :)
Ќути, барем на бумот ги има SK, а што да речат корисниците на близу :D Затоа, не се жалете премногу, оти да не ве снајде ко со близу, па никаков спорт да не следите :D

Член од
29 септември 2013
Мислења
734
Поени од реакции
623
Најдобро би било да има само една опција, македонски јазик и никоја друга. Законски!

Последно уредено:
Член од
15 јули 2007
Мислења
15.958
Поени од реакции
8.306
Најдобро ќе биде да има само една опција, македонски јазик и никоја друга. Законски!
Тоа е малку потешко. Прво треба дозвола од Спорт клуб за да се направи македонска верзија, па да се изгради студио во Македонија каде ќе има емисии спортски, па треба да се најдат спортски новинари кој ќе и коментираат. Има доста процедури не е така лесно најверојатно како со преводите.

Член од
29 септември 2013
Мислења
734
Поени од реакции
623
Тоа е малку потешко. Прво треба дозвола од Спорт клуб за да се направи македонска верзија, па да се изгради студио во Македонија каде ќе има емисии спортски, па треба да се најдат спортски новинари кој ќе и коментираат. Има доста процедури не е така лесно најверојатно како со преводите.
Јас па мислам дека е многу лесно.
Секој што откупува спортски натпревари за Македонија, истите треба да ги емитува со македонски коментар. Конкретно, во случајот со СпортКлуб или Арена, потребно е само едно студио кое ќе служи само за коментирање. Како што прави ЕуроСпорт. А и не верувам дека СпортКлуб има свои телевизиски студија во Загреб и Љубљана. Никакви камери не се потребни.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
http://kzk.gov.mk/mak/zapis1.asp?id=1330&kategorija=1

Изгледа спојувањето нема толку лесно да се случи...
Останува да видиме, има уште 90 дена максимум. Како и да е, самите оператори рекоа дека пред крајот на Март нема шанси да се спојат, така да спојувањето и се очекуваше да потрае.
Но мене ме интересира нешто друго, во случај да се спојат, дали АЕК ќе отвори тендер за нов оператор?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.103
Поени од реакции
1.379
Останува да видиме, има уште 90 дена максимум. Како и да е, самите оператори рекоа дека пред крајот на Март нема шанси да се спојат, така да спојувањето и се очекуваше да потрае.
Но мене ме интересира нешто друго, во случај да се спојат, дали АЕК ќе отвори тендер за нов оператор?
Ова е смислено однапред...ќе чекаат и на крај ќе кажат да

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Дали на BoomTV се на претплата CineStar Premiere каналите ?
Само првиот им е во тој дополнителниот пакет. Вториот канал го немаат во понудата. Освен овој Cinestar Premiere 1, во дополнителниот пакет го имаат и Cinestar Action каналот.
Обичниот Cinestar TV им е од неодамна во основниот пакет.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.958
Поени од реакции
8.306
Cinestar TV каналите не ми е jaсно зошто не ги стават и Макс тв него не замараат со Тринг Макс и Тринг Фантази, ни викаат ќе има превод Тринг Макс македонски а сеуште немаат никаков абер да стават.

Заедно со HBO пакетот, Cinestar TV каналите би им биле одличен избор.

Член од
3 ноември 2012
Мислења
43
Поени од реакции
4
И каналот Е!! го исклучија и сега е истата слика како и кај NAT GEO,а за национална географија нема абер и после 2 месеци да го вратат

Kajgana Shop

На врв Bottom