DUNE: PART TWO (2024) - Тема за тие што гo гледале филмот! (SPOILERS!)

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Го гледав мината недела.Супер сработено.Не ми е догледана листата од претендентите за статуетка па нема да го форсирам како дефинитевен кандидат,мада со Interstelar од изгледаниве нема да ме изненади и да ја собере.Нема да ја тупам многу,се е веќе спомнато и кажано у постовите погоре.А и лош сум у пишување рецензи.
Ми дојде една енергија накрај ,да имав сет тапани ќе мавав цела ноќ ми се чини.

Саунтракот феноменлен.Посебно Caravan.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Кога ми кажаа дека има филм за музичар, за џез бубњар, е толку јак очекувањата ми се кренаа до плафон. Си викам дај ќе го пуштам одма, заеби ти квалитетна снимка, ова е тоа!

Ама филмот ме разочара, не во целост, ама далеку е од врвно „филмско остварување“.
Приказната е плитка, учителот има некои моменти, ама крајот беше бљутникав, антиклимактичен.
Каков е крајот? :)

Приказната е како ти го доживуваш филмот, нема приказна со сиже од која треба да се извлечат логични заклучоци, ако не можеш да доживееш сирова емоција ондак сфаќам, али па од друга страна криво ми паѓа за тебе. :) Или може и тебе не ти се свиѓала музиката, којзнае. :)

G

grande-juve

Гостин
Значи скоро кај сите ни дошла желба за мавање тапани после филмот:D. Тоа е доказ за квалитетот... Затоа и гледаме филмови, да доживееме нешто, да почувствуваме емоции, да бидеме внесени(барем ја затоа гледам)...

W

wicked_1

Гостин
Крки е жртва на огромниот (основан)хајп на форумов за филмот, + ги изгледал сите трејлери и сеа филмот му е просек, разбирливо. :misticen:

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Крки е жртва на огромниот (основан)хајп на форумов за филмот, + ги изгледал сите трејлери и сеа филмот му е просек, разбирливо. :misticen:
Не гледам трејлери.
Каков е крајот? :)

Приказната е како ти го доживуваш филмот, нема приказна со сиже од која треба да се извлечат логични заклучоци, ако не можеш да доживееш сирова емоција ондак сфаќам, али па од друга страна криво ми паѓа за тебе. :) Или може и тебе не ти се свиѓала музиката, којзнае. :)
Филмот е направен за да помине низ големата врата, крајот е премногу очекуван. Знам дека филмот треба да се извади на емоција, ама мене не ме погоди ни малку.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Не гледам трејлери.

Филмот е направен за да помине низ големата врата, крајот е премногу очекуван. Знам дека филмот треба да се извади на емоција, ама мене не ме погоди ни малку.
Кој филм не е направен за да помине низ голема врата инаку зошто воопшто би ги презентирале во кино? Ако си чекал да видиш што ќе се деси на крај боље и да си го исклучел. Да се вадеше филмов со било што ќе беше најголемото ѓубре што излегло оваа година, среќа што до тебе ќе да е, бар бројот на позитивни критики тука тоа го покажува.

Инаку заборавив да спомнам супер едитинг, не знам дали е номиниран и за тоа.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
A kako trebase da zavrsi? Da izleze niz vrata i da se otkaze od se? Koja ke bese poentata togas? Deka po tolku rabota, posvetenost, zrtvuvanje na privatniot zivot, rezultatot treba da bide fail? Ova e film za sozdavanje na genij. Ucenikot go dobi ona za sto rabotese, ucitelot go izbrusi svojot dijamant. Prikaznata zavrsuva tuka, zatoa sto nema sto poveke da se dodade.

Ke pisam poveke denovive ova e prekratko, sakav da obrazlozam nekoi raboti.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.711
Поени од реакции
12.710
Whiplash е одличен филм..ама ме остави разочаран. Секогаш сум сакал на тапани да свирам, а од кога го изгледав филмов.... :(:place:

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Кој филм не е направен за да помине низ голема врата инаку зошто воопшто би ги презентирале во кино? Ако си чекал да видиш што ќе се деси на крај боље и да си го исклучел. Да се вадеше филмов со било што ќе беше најголемото ѓубре што излегло оваа година, среќа што до тебе ќе да е, бар бројот на позитивни критики тука тоа го покажува.
Ова ми беше слично како тој што им ја скрши кичмата на сите. Се јача, јача цел филм и на крај на сите им ебе матер. Многу стрејт филмче.

Еве што сум пишал во општата тема додека го гледав:

Whiplash, до 40-та минута ме утепаа клишеа, а сакав да го утепам професорот. Утре ќе го догледам, со ладна глава.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.634
Поени од реакции
34.025
Whiplash, до 40-та минута ме утепаа клишеа, а сакав да го утепам професорот. Утре ќе го догледам, со ладна глава.
Ova e tocno, da ne se zaebavame. Klise do klise e filmot, sablonski.. sve e textbook. Vtor pat go gledav so devojka mi i sve isprognozira i mi se smeese deka ovoj mi e top 5 godinava..
Edina greska na krk mu e sto ne go dogledal cel naednas.

Значи скоро кај сите ни дошла желба за мавање тапани после филмот:D. Тоа е доказ за квалитетот... Затоа и гледаме филмови, да доживееме нешто, да почувствуваме емоции, да бидеме внесени(барем ја затоа гледам)...
Ama tuka e celata fora. Poslednoto cuvstvo, ponesot, emociite od nekoj film se na kraj bitnite, ni editing, ni gluma... nisto ne mi e bitno od ova koga ocenuvam osven koa ne znam sto da tropam, osven krajnoto cuvstvo. A so ovoj cuvstvo ipol bese! :D

Spot on, grandejuve.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Ova e tocno, da ne se zaebavame. Klise do klise e filmot, sablonski.. sve e textbook. Vtor pat go gledav so devojka mi i sve isprognozira i mi se smeese deka ovoj mi e top 5 godinava..
Edina greska na krk mu e sto ne go dogledal cel naednas.

Ama tuka e celata fora. Poslednoto cuvstvo, ponesot, emociite od nekoj film se na kraj bitnite, ni editing, ni gluma... nisto ne mi e bitno od ova koga ocenuvam osven koa ne znam sto da tropam, osven krajnoto cuvstvo. A so ovoj cuvstvo ipol bese! :D

Spot on, grandejuve.
Го продолжив после 15 минути зошто немав што да правам, а имав испланирано да гледам филм тоа време.

Sent from my GT-I9505

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Требаше да остани братон инвалид после сообраќајката. Па да му купат нови дрвени за тропање, друри лежи на болница. Па после то ко на Serpico и значката, да му ги исфрли во фаца на професорот и да му речи-Мрш џубре едно, тибам мамата! (пошто нозе не му работат нели)

И после то да побара да му пуштат концерт од Бадди , кај шо солира, онака дури лежи на болница, неподвижен в кревет. Па да си замисли дека е на концерт, да почни да халуцинира, и после то да му се откачи некој тромб внатре, и последна сцена кај шо пеј попот над гроб, а во позадина оди Caravan без тапани во позадина.

The End

Последно уредено:

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.711
Поени од реакции
12.710
Требаше да остани братон инвалид после сообраќајката. Па да му купат нови дрвени за тропање, друри лежи на болница. Па после то ко на Serpico и значката, да му ги исфрли во фаца на професорот и да му речи-Мрш џубре едно, тибам мамата! (пошто нозе не му работат нели)

И после то да побара да му пуштат концерт од Бадди , кај шо солира, онака дури лежи на болница, неподвижен в кревет. Па да си замисли дека е на концерт, да почни да халуцинира, и после то да му се откачи некој тромб внатре, и последна сцена кај шо пеј попот над гроб, а во позадина оди Caravan без тапани во позадина.

The End
I would watch that...

Kajgana Shop

На врв Bottom