Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
Koja e бомба, освен можеби Симон-Ферер или Квитова-Кис. Радванска и Азаренка би требало да добијат, Венус не ја играм

Раонич. Нишикори и Вавринка ќе добијат, сеа можда после 4 сета, ама ќе добијат.

Радванска има два порази во последните два меча со Лепченко. Велиме пример. :) Серена игра многу лошо, може да се лизне. Вавринка е лудак, секогаш може да ја упрска работата. Нишикори вчера изгуби сет од Додиг, игра просечно, овој Џонсон е многу солиден. Скоро на секој меч има простор некој од фаворитите да се лизне.

Рано е недела, но еве една од мене да се проба за тогаш :D

Парма-Чезена 1&T1 @ 2.1

Играат двете најочајни екипи во Италија од првиот дел, но разликата е во тоа што Чезена и онака е очајна, додека ужасната позиција на Парма беше предизвикана од надворешни фактори. Затоа мислам дека ќе ги победат.

Додиг и Мело стигаат во финале на Главниот мастерс во дубл....губат во трето коло на УС опен од дубл што од 30.05. 2011та до денес има 1 победа :oleee:

едит: Направија брејк онака..колку да се продолжи утакмицата..ај да видиме дали пак ќе направат уште еден...

едит2: хехе

едит3: Фала магијо...хех

Последно уредено:
Некoј пoсигурен тенис тип зa сaбaјле кoј пoчнувa пoсле 9h?

Додиг и Мело стигаат во финале на Главниот мастерс во дубл....губат во трето коло на УС опен од дубл што од 30.05. 2011та до денес има 1 победа :oleee:

едит: Направија брејк онака..колку да се продолжи утакмицата..ај да видиме дали пак ќе направат уште еден...

едит2: хехе

едит3: Фала магијо...хех
Ајде сега сите магариња да ни го опнат у гз по еднаш. Уште Азаренка ја чекам, да им ебам тоа неписмењаците, од Истомин ќе изгубеа еј, ОД ИСТОМИН, грешникот умрен. Мајка му му е тренер бе, што сакаш поише од дегенче на кого мајка му му е тренер. :D:D

А шо ова со ујп писма , пријави незнам шо ти не, па нели на секој добитен тикет си задржува данок , кој кур сеа ова?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Сан Антонио бе мамицата ваша, ги пишав Хендикеп со 15 разлика да победат они на граница со 14 завршија и како да не се нервираш после

[emoji35] [emoji35] [emoji35] [emoji35]

81b358ae30008d8ea1a88f172734f0d1.jpg

Радванска има два порази во последните два меча со Лепченко. Велиме пример. :) Серена игра многу лошо, може да се лизне. Вавринка е лудак, секогаш може да ја упрска работата. Нишикори вчера изгуби сет од Додиг, игра просечно, овој Џонсон е многу солиден. Скоро на секој меч има простор некој од фаворитите да се лизне.

Ги почудив аутсајдерите, сите фаворити добија. Ова е неверојатен слем до сега, освен Ана и Федекс, сите големи фаворити добиваат.

Никогаш не било вака на Австралија,сите што играат на поголеми влогови фаворити се голем плус. После 1 и 2 ро коло, мислев дека ќе почнат да кикснуваат,ама ова е неверица :)

А шо ова со ујп писма , пријави незнам шо ти не, па нели на секој добитен тикет си задржува данок , кој кур сеа ова?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Жити се, ти стигна вакво нешто ? Дај повеќе детали што пишува? За 2014 имам над 2 илади евра бруто добивка , ако можат да ми го набодат да плаќам даноци. :facepalm:

Последно уредено:
Жити се, ти стигна вакво нешто ? Дај повеќе детали што пишува? За 2014 имам над 2 илади евра бруто добивка , ако можат да ми го набодат да плаќам даноци. :facepalm:
Ако не ти се онлајн добивки, данокот ти е платен, не треба ништо да плаќаш. Ама мислам дека треба од кладилнициве на сите да ни стигне писмо дека данокот за добивките е платен. После тоа одиш во ујп и поднесуваш годишна даночна пријава. Вака функционира пријавувањето и на платата што ја зимаме секој месец. Не ме фаќај за збор ова е само мое лично логично мислење, не мора да значи дека е така :)

Кај мене не стигнало сеуште, али вчера од работа ни ги дадоа листите со приходите кои ги имаме добиено. До 15 март требада се поднесат пријави во УЈП

Ај вие што подобро го пратите светското Русија ќе ја тепа ли Аргентина?Кој тепа иде во 1/8 финале,па не се ваљда до толку Русиве слаби.

Ае една од мене почнува од 12:15
Оливеренсе-Порто Б
2\1 или 1\2 прелази праат бааги

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom