Македонија - Босна и Херцеговина 19.01. (25-22)

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши мечот Македонија - Босна и Херцеговина?

• Вкупно гласачи
    138
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Босанците немаа ни малку лош ден за нивен стандард, напротив, толку знаат и можат они. Како што реков ќе поминат ко фудбалските колеги. Се вообразија оти го елиминраа катастрофалниот Исланд, а реалноста е дека врска немаат.

Брат, не заебавај, екипа која игра на Светско Првенство да направи 20 технички грешки, неможи да биди нормално, макар тоа биле и Саудиска Арабија.

А јас што заспав на полувреме и ни Македонија ја догледав, ни Австрија? Не знам дали подобро или полошо сум си поминал од сите кои гледале :(

А јас што заспав на полувреме и ни Македонија ја догледав, ни Австрија? Не знам дали подобро или полошо сум си поминал од сите кои гледале :(
Преспиј до финале.

Пошто нашиве добро играат против фаворити можеби е најдобро што нашиве сметаат дека Хрвативе се ептен појаки од нас според интервјуава..

Брат, не заебавај, екипа која игра на Светско Првенство да направи 20 технички грешки, неможи да биди нормално, макар тоа биле и Саудиска Арабија.

Не заебавам, Босна е најслабата европска селекција на првенствово заедно со Белорусија.

Дваесет не океј, али 14 технички им е просекот, повеќе од нив имаат само Белорусија, Чиле, Катар и Шпанија. Што ти покажува дека сувата статистика не е пресудна. Иако Шпанија статистички го има и најпрецизниот напад со +75% успешност.

Босна ги надмина своите можности двапати, 30 минути на денешниот меч и 30 минути на мечот со Иран. Против Иран тоа им беше доволно да победат, против нас не. Едноставно, очобол селекција, без суперѕвезда, чија главна алка е одбраната, со Тунис се разликуваат само во бојата на кожата и во тоа што се наоѓаат во подобро ракометно географско опкружување.

makedonija-bosna-i-hercegovina-rakometari-6.jpg

:pos::pos::pos:

Како тргнавме мислев ќе ги растртиме Босанциве али ко по обичај пад во играта си дозволивме да не стигнат па дури и да поведат за момент. Добро е што имаме ширина во ростерот, што Манасков и Ѓоргиевски погодуваа и од крило од позиционен напад. Свои моменти имаа и Миркуловски, Прибак,Вугринец. Успеаа колективно да ја надополнат катастрофалната партија на Кире. У прво полувреме му броев 5 шута му одбрани голманот нивни и 1 пенал. Како никогаш до сеа неколку технички грешки и еден куп промашени шутеви на капитенот. Не изигравме добар напад, зошто реално и Босанците толку ни дозволија, цврста одбрана играа па мораше со индивидуални потези да погодуваме.Одбраната имаше свои супер моменти ама и некои ептен лоши. Оној суртукон пикерот колку лесни гола ни даде... Борко стандардно, скина неколку топки у битни моменти. Искрено баш ми е мило што победуваме и у овакви натпревари кога играме лошо.

Ајде ајде супер е бес нервоза секој има право на лош ден па и Кире,мада реално можеше да Обрван да го повлече порано на клупа.Реално денеска крилата не извадија инаку ќе не јадеше срамот.Мене ме загрижува тоа што една босна успеа да не прочита и апсолутно да не затвори на пикер,не сакам да замислам што ќе ни се дешава против Хрвативе,секако ако не се смени нешто.

Аууу победа на мускули, каква таква победа си е победа 2 бода чисти како солза...
Со еден збор немавме никаква игра денес, да се мачиме вака со Босна па шо ќе остани после за останатите утакмици, точно дека Босна игра бавен, балкански ракомет како во 90тите таков ракомет нас и ни парираше до пред некоја година а би рекол и сега, не дека нешто се сменило од тогаш ама барем сме поефикасни во напад, исто така за играта би рекол и No Kiro no Party кое во иднина не смејме да си го дозволиме. Јесте да Кире ни е најдобар ракометар во репрезенатацијата но не смееме да дозволиме да се крепиме на него, ете денес имаше сварно лош ден, па тука требаше одма да проработи Наумче Мојсовски а тој беше заспан...
Миркуловски покажа одлична игра се до моментот кога заработи мала повреда па го замени Немањааааа Прибаааак :D страшен играч е Прибак, се вклопи во репрезентацијата головите во второто полувреме беа едни од клучните во натпреварот, сам машки тргна виде простор и реализација, чоек со големо срце, секоја чест ! Налет тоа и на изјавите шо ги дава го гледам се труди многу чисто зборва Македонски со мали исклучоци го имам забележано денес после мечот и на некои утакмици за Вардар.

Манасков најдобар денес, ама со тие негови контри и лепење до голманот дури да шутни е неможам појќе да те гледам !!! Треба Пепи да те седни до неги и да те удри 5-6 жешки шамари да ти дојди мозок, незнам шо толку мерак скока и оди до голман и му бранат :toe:
Секоја чест и за Обрван шо го седна Лазаров на клупа кога виде дека не му оди, да беше некој друг терен убеден сум дека немаше да го седни на клупа да олади малку, да ја види играта од клупа...
Борко просек, па и тој со тоа негово излегување до центар аман веќе 100 години истата приказна зема трга до центар и подава, толку сака гол да дај ? Па да сум како Лазаров на некој пенал небитен при големо водство би го пуштил Борко да шутира пенал да дај гол да му се напрај мерак и појќе да не мрда од 6 метри надвор !
Денес на Босанците му го разбранвме голманот со неизградени удари особено на Лазаров, првиот пикер добро го затворивме, ама не отепа резервистот :facepalm:
Прце играше на нерва, тој играчот со број 4 доста добро се покажа најдобар му беше...
Судиите приказна за себе, имам запримтено до сега на 90% од натпреварите судењето е :гомце:
Па овие литванците, приказна за себе, ова нигде го нема, цел живот да ви се врти тројката на Илиевски во глајте празни, 2 исклучвања од по 2 минути за Јоновски беа доделени како од мајтап, немаше никаков фал, збесна Ацо ќе ги столчеше како шо е 2 глај над нив :гик:

Столе има 100% прецизност, 7/7 и уште толку пенали изнудено и одлични осум асистенции, офанзивна машинерија! :roker:

Освен него и суртукот Никола Маркоски има фантастични за него 6 асистенции. :несвест:

Кога сме кај него, се потрврдува очекуваната минутажа, ама ради неговите зелени потези не може ад го даде максималниот потенцијал. За жал далеку е од ракометното IQ на Столе па затоа и офанзивно не може да даде толкав придонес. Иако еве бројов на асистенции, а и повремено добрите блокови покажуваат прогрес. Денес кога играше со батко му во одбрана имаше подобро движење од тоа на Јоноски, но многу лошо блокираше, два гола низ него поминаа. Сепак, останува надеж дека може да биде потребниот џокер во ситуации кога Столе ќе биде на клупа.

Ако играњето преку пикер не е новост за нас туку редовност, нивниот голем број на асистенции е дефинитивно освежување. :aplauz:

Но, игра на пикер, ко игра на пикер, лесно може да се прочита и затвори, така да не треба да се ослониме на тоа ко што се ослонивме на денешниов меч.

Ај вака неколку мисли и од мене:

- До пред некоја година ваков натпревар 100% ќе загубевме. Впрочем пола од оние кои ги губевме и беа многу слични на оваа. Е тука е тоа искуство за кое толку зборувавме. Не мислам дека некој ќе поверуваше дека можеме да добиеме натпревар каде Кире игра еден од најлошите натпревари во кариерата, и истовремено нивниот голман има фантастичен ден (а нашиот лош). Ама добивме.
- Натпреварот е жив доказ на значењето на ширината во составот. Затоа се потребни 16 играчи а не 7. Никој немаше којзнае каков натпревар ама сите придонесоа по малку. Манасков и Миркуловски беа светлите точки денес, а имаа свои моменти и Прибак, Георгиевски, Вигринец и Мојсовски.
- Лазаров не се сеќавам кога последно имал толку лош натпревар. 0/7 шут од поле, многу технички грешки. За среќа дури и во таква ситуација е класа па имаше доста клучни додавања (2 дијагонали до Манасков на крило и клучниот момент на мечот додавањето до тукушто влезениот Прибак кога беа 4 на 6).
- Најдобар пример за значењето на искуството: Георгиевски оди во контра - му ја бранат. Буквално следен напад 20 секунди подоцна, по одбранет шут се одбив топката на крило, ја фаќа Георгиевски и забива од крило. Порано ваква ситуација кај нашите играчи немаше шанси да биде гол, уште ќе мислеа на промашениот зицер.
- Босна има една од најдобрите одбрани на првенството според мене и одлично ни ја прочитаа и затворија играта односно најголемите опасности (Кире + пикерите). Реално пикерите ни беа болната точка на овој натпревар, а тие обично ни се меѓу главните играчи. И Стоилов и Н.Маркоски беа комплетно исфрлени од игра од босанската одбрана и како завршувачи на акциите но и како асистенти/блокери. Ама и покрај тоа се снајдоа играчите и одиграа доволно во напад за да победат иако повеќето беше од распаднати акции и на искуство.
- Ќе речат 22 гола примија добра одбрана - НЕ. Одбраната пак беше според мене послаб дел од играта. И пак истиот проблем. Недозволиво е толку лесно пикерите да се шетаат зад блокот. И мора да се прилагоат и Ацо и Велко што побрзо на овој критериум на судиите за да не добиваат толку безвезни исклучувања. Очигледно е дека има некоимали промени во правилата (така кажа Доне во емисијата МРТ) ама тие важат за сите и кој прв се прилагоди ќе биде во предност.

Се на се не знам зошто толку се креваат паники. Резултатите се побитни од играта на вакви првенства. А засега не смееме ни да помислиме да се жалиме од резултатите. Ама добро е и тоа што и ние бараме веќе нешто повеќе штом и со 3/3 не сме баш задоволни. Одиме натаму, јас сум потајно оптимист и за со Хрватска. Ама за тоа подоцна...

И за крај да не речите не ви кажав :anco:.

:cujte: Некако се ми се чини дека Манасков ќе си земи уште едно саатче денес :motorce:.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom