СП 2015 Катар - Група Б (CRO, BIH, MKD, AUT, TUN, IRN)

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

Кои четири репрезентации ќе ја поминат групата?

• Вкупно гласачи
    226
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ги има сите 3 емисии, еве ти линк од каналот .

Инаку во 20:00 секој ден му се емисиите на web.maxtv ја има Тера можете да си гледате и тие што не сте од Битола/Прилеп/Ресен.

Какво му значи това на ирланѓанецо? -->My dark horses to go very far at Qatar! :D Ај транслејт некој! Ми нема логика Моите мистериозни луѓе ќе одат стигнат далеку во Катар? :pos:

Последно уредено:
Какво му значи това на ирланѓанецо? -->My dark horses to go very far at Qatar! :D Ај транслејт некој! Ми нема логика Моите мистериозни луѓе ќе одат стигнат далеку во Катар? :pos:
Dark horse е фаворит од сенка, некој што очекуваме да приреди изненадување.

Со други зборови, ќе исцрнчиме во Катар.

од кај го извади ова :pos:

Dark horses - фаворити од сенка

од кај го извади ова :pos:

Dark horses - фаворити од сенка
така го имам учено по инглиш буразеру. Али очигледно не била целосна дефиницијата.
dark horse
A mysterious or shy person who unexpectedly turns out to be the best at something.
Еве ти дефиниција од Кембриџ речник. Фактички и двете се точни, само овде е како што кажавте американската верзија на идиомов - фаворит од сенка.
1.dark horse noun [C usually singular] (SECRET) › UK
a person who keeps their interests and ideas secret, especially someone who has a surprising ability or skill:
Anna's such a dark horse - I had no idea she'd published a novel.

2. dark horse noun [C usually singular] (WINNER) › US
a horse or a politician who wins a race or competition although no one expected them tо.

Последно уредено:
така го имам учено по инглиш буразеру. Али очигледно не била целосна дефиницијата.
dark horse
A mysterious or shy person who unexpectedly turns out to be the best at something.
Еве ти дефиниција од Кембриџ речник. Фактички и двете се точни, само овде е како што кажавте американската верзија на идиомов - фаворит од сенка.
1.dark horse noun [C usually singular] (SECRET) › UK
a person who keeps their interests and ideas secret, especially someone who has a surprising ability or skill:
Anna's such a dark horse - I had no idea she'd published a novel.

2. dark horse noun [C usually singular] (WINNER) › US
a horse or a politician who wins a race or competition although no one expected them tо.

:pos:(y)

Многу ме загрижува формата на Велко Маркоски, дечкото е тотално аут со формата, со еден збор незнај кај оди во одбрана, Јоноски е доста подобар моментално, дали неиграњето, недоволните тренинзи и ситуацијата во која се најде Металург напрај пад во неговата форма, нема ни К од кулите близначки во одбраната (Маркоски-Јоноски) страшен тандем беа ланската сезона и пред тоа во ЛШ со Металург исто и на претходното Европско со Македонија.
Безвезни исклучивања прави сега, исто и Јоноски, ама ај тој е поагресивен и дирек оди на играч и поголема е шансата за да добие исклучување, таков не беше Велко ама сега некако ми е многу несигурен во одбрана...

Македонија е селекција составена од Металург – од Вардар има само еден или двајца!

lino-cervar-624x617.jpg

http://sportmedia.mk/makedonija-e-s...talurg-od-vardar-ima-samo-eden-ili-dvajtsa-2/

xc6cy1.jpg

Не ми се верува лесно да ги добиеме Босна, знаеле во било кој спорт да ни направат сериозни проблеми , немав прилика досега на ова СП да ги гледам но мислам дека оваа утакмица ќе зависи од нашата одбрана, ако успееме да им ги скротиме шутерите ќе ни биде многу полесно.
Нападот е добар, се се врти околу Киро, се надевам дека и тој ќе има свој ден денеска.
Ајде нека ни е со среќа, па ние да се радуваме на крајот.
:oeoeoe:

Абе шо се случи со голот на Киро од 9м?! Признат или не? На графика не го чекираат,а нашиве коментатори го спомнуваат ... Ептен чуден момент.

Абе шо се случи со голот на Киро од 9м?! Признат или не? На графика не го чекираат,а нашиве коментатори го спомнуваат ... Ептен чуден момент.
Имаш бе тема за текмава со Босна и таму сите пишаа дека е поништен ради пробивање од Столе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom