Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Не беше смешен ни до самиот крај. Не го сфаќам филмов, треба некаква авантура да е, а не се потпира на сторијата туку на тоа како ќе биде изработенo_O, гледам дека костимографски доста се труделе и самиот сет е феноменален , нешто налик на филмовите на Гилијам каде Вес у овој случај опишува свој универзум на нештата, ама нигде филмот не доби на суштина, така скокање напред беше, bouncing around од една на друга сцена:brlav:, o_O.
Not quite a 9 nominations movie, шознам.
Баш начинот на кој е изработен придонесува многу за суштината на филмот. Андерсон поставувајки несиметрични, гротескни, речиси карикатурни ликови сред симетрија, колоритност и космос покажува колку се луѓето и нивните животи ништожни, неважни, прости... Исто како и неговата приказна. Ги забележа моментите кога некој таков несиметричен, гротескен лик гледа вртенчено кон камерата без да изусти ни збор? И покрај тоа што не кажува ништо вербално и има рамнодушен израз на лицето па не може да се зборува ни за говор на телото, како да кажува многу - исто како да вели: „А кој к*р си ти што ме гледаш? И твојот живот е подеднакво никаков како и мојот, и ти си едно големо никој и ништо на кого после 100 години никој нема да се сеќава.“
Ништо полош од оној на Imitation Game. It will do :)
Па на Imitation Game и не беше толку лош.

Го изгледав и првиот дел од мајмуните. Со оглед дека прво го гледав вториот мислев дека овој нема да ми биде толку wow но овој ми беше и подобар од вториот.

Aко сеуште се двоумите кој филм да го гледате а не ви се гледани мајмуните нема што да им се мислите повеќе. (y)

Го изгледав и првиот дел од мајмуните. Со оглед дека прво го гледав вториот мислев дека овој нема да ми биде толку wow но овој ми беше и подобар од вториот.

Aко сеуште се двоумите кој филм да го гледате а не ви се гледани мајмуните нема што да им се мислите повеќе. (y)

Си требало прво да го изгледаш the mother of all apes

Браво за МТВ, ама филмот не беше ништо посебно со оглед на хајпот што го прати
[emoji107] [emoji107] [emoji107] [emoji107] [emoji107]
Баш супер филм беше, не заебавај. Каков твист ,каква глума ,одличен

Си требало прво да го изгледаш the mother of all apes

Многу стар ми е некако овој. Ретко гледам филмови постари од 90та. :)[DOUBLEPOST=1421497749][/DOUBLEPOST]
Сега му е на ред тој, наназад ги гледа, Мементо стајл :)

Доста беа мајмуни деновиве. Ќе чекам сега 2017. :D

Ете за ова мислев, добар беше филмот ама преголеми очекувања ми се створија

ља минољета офера, филмчиња ипол има вечер на емтиви. Некои велеа крајот го предвиделе, ја ни приближно но бев, но филмот беше :cuc:. Незнам како не зеде оскар лани, номиниран беше??

Кажете нешто за The Grand Budapest Hotel...
Некако не можам да го гледам, од самиот трејлер ме мава некоја депресија мислам...

Кажете нешто за The Grand Budapest Hotel...
Некако не можам да го гледам, од самиот трејлер ме мава некоја депресија мислам...
Jас му седнав со намера да гледам комедиjа - го прекинав.
Еве овде викаат авантура бил, Индиана - авантура не е.
Некоjа коjзнае каква wow приказна исто, нема.
Е! Евентуално ако уживаш во визуелна перфекциjа, некакви бои, и ако тоа е доволно да седнеш филм да гледаш, седи глеj го.
Oд моjа страна нема препорака во било коj жанр.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom