Barclays Premier League - Season 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
W

wicked_1

Гостин
Сериозно незнам како изгледа паметна дискусија за фудбал според вас :)))), поарно ова него 20 страни по ред доскочици и досетки за играчи + лејм сарказам.
Мојсо ако не поштуваш дискусии и Брдмен нема да ти е интересен. :coffee:

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.745
Поени од реакции
12.837
Сериозно незнам како изгледа паметна дискусија за фудбал според вас :)))), поарно ова него 20 страни по ред доскочици и досетки за играчи + лејм сарказам.
Мојсо ако не поштуваш дискусии и Брдмен нема да ти е интересен. :coffee:
Глупи се брат. Дури и добрите дискусии се глупи. Обавезно некој ќе се „налути“ за нешто, ќе почне да пецка ( ако веќе не почнал и пред тоа ) и ќе замине у курац цела дискусија. И за што ? И двајцата имаат ставови и двајцата нема да отстапат од нив. Не е дека не поштувам дискусија, али ретко ги има добри :)

Ете со Матиќ примерот. Глупава е дискусијата што започна пошто некој пак пецна на таа тема. Глупава е пошто двајцата сте во право, а усвари и не сте. Еден го зема тој специфичен пример, друг ја зема цела трансфер историја на Челзи ( ете како ја што направив, не знаејќи дека зборуваш само за случајот на Матиќ ). И секогаш ќе биде така кога дебатираш со некој со кој „ не вреди да дебатираш“. Најчести се тие случаеви, кога некој нема факт со кој може да се одбрани, гледа дека направил будала од себе обидувајќи се да биди смешен и наместо да признае, го извртува муабетот за 180 степени, вметнува нешто што воопшто нема ни смисла, а ти дур сфатиш што се дешава веќе е заострена работата :)

Затоа, биди си лефтерн, тепај си сеир, дури и кога ќе прочиташ нешто тотално идиотско, игнорирај го. Не вреди да се замараш и замеруваш со некој кој очигледно не гледа обејктивно на работите. Со некој кој нема никаква шанса да му смениш мислење. Тек тук ќе има добра дискусија, ретки се, ама ги има.

Ај отидов ја да глеам Birdman.:D

Член од
14 април 2012
Мислења
33.051
Поени од реакции
68.022
Глуп е муабетот за Матиќ ептен не знам што се расправљате. Факт е дека Челзи дека не го воочиле неговиот потенцијал и факт е дека да останел у Челзи нема никогаш да е тоа што е сега.
Така да вин вин ситуација..
Ситуацијата со Куртоа е win-win. Си видел дека има потенцијал, го даваш на позајмица во солиден клуб, се развива како играч, стекнува искуство, и имаш голман за наредните 10 години.

Мене ми е преинтересно какви све изговори се наоѓаат да ја оправдаат управата на Челси за Матиќ. Со задоволство ги читам. Ја исправија грешката со самото тоа што признаа дека згрешиле, и си го вратија назад.

Од неутрална гледна точка, штета што Агуеро не е здрав во поголемиот дел од сезоната.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.764
Поени од реакции
52.741
Дoбрa oдлукa беше дa се дaде Мaтич, a уште пoдoбрa дa се врaти кaкo кoмплетен игрaч зa смешни 20 милиoни.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Е да бе, а позајмицата на Фалкао е лоша поради високата плата. Бегајте таму ајде.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.051
Поени од реакции
68.022
Лампард го заборави во низата генијални одлуки на управата на Челси ...

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
После војната секој е генерал, реално ретко кој скаузер не се радуваше на трансферот на Бало во летото (вклучувајќи ме и мене).
Не ме сфати. И во овој момент, пак би го земал Бало пред Дефо за иста сума. Сакав да кажам дека 14м за напаѓач не се многу пари.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.764
Поени од реакции
52.741
Е да бе, а позајмицата на Фалкао е лоша поради високата плата. Бегајте таму ајде.
Пoзaјмицaтa нa Фaлкao е лoшa зaтoa штo кoгa ќе земеш игрaч oд тaкoв кaлибaр и сo тoлкaвa плaтa, требa дa дaде пoвеќе oд 2-3 гoлa.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.051
Поени од реакции
68.022
Не ме сфати. И во овој момент, пак би го земал Бало пред Дефо за иста сума. Сакав да кажам дека 14м за напаѓач не се многу пари.
А и повише забава доаѓа од балотели.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.764
Поени од реакции
52.741
Лампард го заборави во низата генијални одлуки на управата на Челси ...
Јaс кaжaв штo имaм зa тoa. Збoри ми зa Лaмпaрд дoкoлку бaш пoрaди негo Сити нa крaј земе титулa, a не Челзи.

И не сум рекoл декa упрaвaтa нa Челзи билa ептен дoбрa. Oд 2004 пa се дo 2012 прaвеa се и сештo. Пoсле тoa пoчнaa дa се средувaaт пo мaлце, и уште трaе тoa. Муaбетoт беше кoнкретнo зa Мaтич, a и ти гo пoчнa кoлку штo се сеќaвaм. Не беше зa целoкупнaтa рaбoтa нa упрaвaтa нa Челзи вo изминaтите 11 гoдини.
Последно ко проверив позајмицата не беше завршена.
Збoрaм зa дo сегa. А и дo крaј ќе видиме еве уште кoлку ќе дaде.

W

wicked_1

Гостин
Сеа на Лампард се префрламе, после ќе се нае некој друг, таман до понеделник ќе завршиме

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.812
Поени од реакции
44.141
@the_kop и јас вчера се чудев како може да дадат 14м фунти за Дефо кој е 32 години, ама гледам па лапнале 20м фунти за факинг Алтидор, па иде Дефо + 6м за Алтидор, кој се на се не знам дали вреди 6м...така да, сепак добар бизнис направиле од Сандерленд. :D

Член од
14 април 2012
Мислења
33.051
Поени од реакции
68.022
И ја нестрпливо чекам да видам дали Лампард ке даде гол а ла Агуеро во 93-та за победа и титула во Мај, па да видиме дали згрешиле Челси со трансферот или не...[DOUBLEPOST=1421444213][/DOUBLEPOST]
@the_kop и јас вчера се чудев како може да дадат 14м фунти за Дефо кој е 32 години, ама гледам па лапнале 20м фунти за факинг Алтидор, па иде Дефо + 6м за Алтидор, кој се на се не знам дали вреди 6м...така да, сепак добар бизнис направиле од Сандерленд. :D
Дефо од тоа што го читав, имал проблеми со адаптација, со фановите, со клубот.
Би прифатил да игра и за многу помалце. Премногу е ова и според мене.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.812
Поени од реакции
44.141
Дефо од тоа што го читав, имал проблеми со адаптација, со фановите, со клубот.
Би прифатил да игра и за многу помалце. Премногу е ова и според мене.
Да, ама исто и премногу е 20м за Алтидор. Малце безвеза си ги исфурале цените, кој ги знае зошто, може сакале некои рекорди да рушат. :D Кога ќе сумираш се испаѓа 6м+Дефо за Алтидор... Не е толку лошо, фрлаат играч што нема врска од фудбал, земаат 6м за него и искусен фудбалер во ПЛ, кој можеби е стар, ама колку толку може да им помогне. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom