СП 2015 Катар - Група Б (CRO, BIH, MKD, AUT, TUN, IRN)

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

Кои четири репрезентации ќе ја поминат групата?

• Вкупно гласачи
    226
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не ја гледав утакмицата ама читам еден пишува Австријците не играат преку пикер друг играат што е вистина уствари?

Ајде аналитичарите сеа нека кажат до кој е, Австрија јака или Хрватска слаба?
Инаку Карачиќ каков играч е, мора да му дава повеќе шанса Голужа...
avstrija e jaka

Кога рече коментаторот дека Хрватска имала проблеми со повреди ради повредата на Валчич....:D

Него Алилович не смееше да ја брани утакмицава. Во катастрофална форма е, али и кога бил во добра, он е стандардно лош за Хрватска. Колку имаше? 5-6 одбрани? Ако веќе мораше да брани, барем едно полувреме да бранеше. Да се надеваме дека и против нас ќе брани.

Последно уредено:

Со ваков Алиловиќ и со ваква бавна немногу подвижна одбрана на Хрватска и Тунис ќе бидат јаки утре, реално уште на пријателскиве со Србија се виде дека ќе примаат доста голови и дека против првата посериозна репрезентација со ваква игра како денеска ќе бидат исфрлени до СП.. и Голужа самиот изјави дека треба уште многу да работат на одбраната до СП.

Австрија исто така се напреднати доста, и пред СП типував дека многу потежок ќе биде нашиот натпревар со нив отколку со Тунис.

Според она денес што можеше да се види:

Босна - Иран: Многу слаб натпревар со еден куп грешки и на двете страни
Хрватска - Австрија: Солиден натпревар во кој Хрватите до некаде рутински дојдоа до победата и покрај лошиот ден на Алиловиќ. Австријците дадоа солиден отпор ама генерално би рекол и хрватите одиграа потпросечно и австријците се солидни и затоа беше блиску, а не дека треба да се плашим од Австрија.

Босна = Македонија од пред 5-6 години. Имаат блесоци од време на време, прават еден куп почетнички грешки и покажуваат несикуство. Нападот без некоја креација, бавен доста се чека на индивидуални акции. Не смеат ниту да се преценат ниту да се потценат. Против некого Босанците ќе имаат јака партија, да се надеваме нема против нас.

Иран - Индијанска екипа која пробува да игра бавен ракомет. Ако се потцент можат да прават доста проблеми, ако не, нема што да бараат против сериозните екипи. Тешко дека можат повеќе од отпор против Босна.

Хрватска - Искрено хрватите беа барем за мене според очекувањата. Имаат огромна дупка на голот каде Алиловиќ е форсиран до бескрај и покрај лошата форма и со таков голман немаат шанси за медал. Одбраната има и добри и лоши моменти, ама доста им поминуваа топки низ зоната и додавања на линијата од 6 метри. Во нападот кога не се во контри и полуконтри играат класичен бавен балкански ракомет каде се крстат во Дувњак, а еве сега и во Карачиќ

Австрија - Незгодна екипа. Не можам да речам дека се потценети бидејќи генерално сите кажуваме дека се опасна екипа. Многу добри крила, искусен среден бек и еден куп просечни но дисциплинирани играчи. Треба да се натераат да играат преку бековите по можност на шутеви од 9. Генерално тоа ни успеа лани и така и го добивме иако бевме далеку послаби тогаш. Тоа што е опасно е што ја имаат и тие доста проширено ротацијата во однос на порано и имаат квалитетна ротација. Во секој случај сериозна екипа која може до четвртфинале.

Hrvatska mozda izigra loso denes no tie si gi sobraa avtrijcite i so kakvi takvi 2 boda zavrshile rabotata. Ova e turnir koj trae dolgo a od nasa gledna tocka i od taa na hrvatite nasata forma treba prvo vo eliminaciskata faza da bide na vrvno nivo a ne sega vo grupata. Toa i kire go kaza deka se plase deka prerano vlegovme vo ritam, nemozes cel turnir da go igras na visoko nivo. A za Hrvatite nemojte da ve zalazuva ova utakmica tie vo minatoto imat izigrano eden kup vakvi pa na krajot osvojuvale medalji (2003 izgubile vo grupnata faza od argentina za pokasno da stana prvaci) tolku za tempiranje na formata vo glavnite natprevari. Uste ednas ke kazam treba da se izbegne vtoro mesto toa vodi kon 1/4 finale so Francija ako uspeeme da bideme prvi vo ova grupa toa bi znacelo 70% polufinale.

Hrvatska mozda izigra loso denes no tie si gi sobraa avtrijcite i so kakvi takvi 2 boda zavrshile rabotata. Ova e turnir koj trae dolgo a od nasa gledna tocka i od taa na hrvatite nasata forma treba prvo vo eliminaciskata faza da bide na vrvno nivo a ne sega vo grupata. Toa i kire go kaza deka se plase deka prerano vlegovme vo ritam, nemozes cel turnir da go igras na visoko nivo. A za Hrvatite nemojte da ve zalazuva ova utakmica tie vo minatoto imat izigrano eden kup vakvi pa na krajot osvojuvale medalji (2003 izgubile vo grupnata faza od argentina za pokasno da stana prvaci) tolku za tempiranje na formata vo glavnite natprevari. Uste ednas ke kazam treba da se izbegne vtoro mesto toa vodi kon 1/4 finale so Francija ako uspeeme da bideme prvi vo ova grupa toa bi znacelo 70% polufinale.
За се се согласувам што пишва освен за тоа дека доколку не успеаме да изненадиме со Хрватска и да завршиме на прво место во групата дека е подобро да сме трети од колку втори. Во тој случај ќе имаме посилен противник во 1/8 финале (Словенија) и доколку ги поминеме нив најверојатно ќе налетаме на Данска која не ништо послаба од Франција. Сепак рано е за вакви калкулации да одеме чекор по чекор.

За се се согласувам што пишва освен за тоа дека доколку не успеаме да изненадиме со Хрватска и да завршиме на прво место во групата дека е подобро да сме трети од колку втори. Во тој случај ќе имаме посилен противник во 1/8 финале (Словенија) и доколку ги поминеме нив најверојатно ќе налетаме на Данска која не ништо послаба од Франција. Сепак рано е за вакви калкулации да одеме чекор по чекор.

Neka bide i Danska ne e bitno, momentalno so hrvatska polesno ke ispadneme na kraj nego so Francuzite ili Dancite. Znam deka e rano za vakvi kalkulacii i mozda neblagodarno da se rasmisluva na takov nacin ali ubeden sum deka i samite igraci ova scenario go imat vo glavata. Treba da se gleda dolgorocno. Ova e posledna sansa za ova Generacija da se zapishe vo istorijata na makedonskiot Sport da igra za medal kako kosarkarite 2011. Iskreno neznam uste kolku godini kire moze da go igra ovo nivo a za drugite da ne pravime muabet. Talevski, Neloski, M. Manaskov se uste golobradi dodeka gi ispravime niv ke pominat dosta godini. Taka da ova e posledna sansa i posle ova vozot si zaminuva.

Ако бираме Данска или Франција нема потреба да се коментира се знае...

Ако бираме Данска или Франција нема потреба да се коментира се знае...

Полека, Данска вака мизерно го почна и ЕП 2012, па се сретна со нас кога најмалку требаше, па на крај и го освои првенството. :)

http://sportmedia.mk/tatkoto-na-ojleski-razocharan-neigraneto-na-gotse-mi-go-skrshi-merakot-da-bidam-tuka/:shok2:
Зошто Гоцета мој не го зедоЈа,зошто?
Значи каков народ сме,па и онај Горан Антевски како некоја баба оговарачка е...
На ден кога го газиме еден од најголемите ривали за висок пласман во групата,наместо да ја кренат тие како медиуми уште повеќе атмосферата тие како некои жени на чешма најдоа да го интервјуираат таткото на Гоцета...:aplauz::sramezliv:
Па после ќе сме оделе во ЕУ,НАТО....
Каде бе со овие?:kluc:
Во другите селекции 1000 Гоцевци не зедоа,играчишта,кои на Гоцета можат да му маваат ластици и да го пуштаат по вода, па никој не излегол со изјава да плачи зошто не го зеле....макар шо во случајот не излезе Гоце тука татко му....
Ех бе Антевски,Антевски...:dudlac:[DOUBLEPOST=1421446344][/DOUBLEPOST]
MAJ_2174_resize.jpg
:eek::ban:

MAJ_2327_resize.jpg

:zloo:

Последно уредено:
Полека, Данска вака мизерно го почна и ЕП 2012, па се сретна со нас кога најмалку требаше, па на крај и го освои првенството. :)
Факт е дека и тогаш можевме да ги тепаме можеме и сега за разлика од Франција со која немаме шанси

Целосни резултати од прво коло:
Македонија-Тунис 33-25
БиХ-Иран 30-25
Хрватска-Австрија 32-30

17.01. Тунис-Хрватска 17 часот
17.01. Иран-Македонија 17 часот
17.01. Австрија-БиХ 19 часот

19.01. БиХ-Македонија 17 часот
19.01. Хрватска-Иран 17 часот
19.01. Тунис-Австрија 19 часот

21.01. Иран-Австрија 15 часот
21.01. БиХ-Тунис 17 часот
21.01. Македонија-Хрватска 17 часот

23.01. Тунис-Иран 15 часот
23.01. Македонија-Австрија 17 часот
23.01. Хрватска -БиХ 17 часот

1.Македонија 2
2. БиХ 2
3. Хрватска 2
4. Австрија 0
5. Иран 0
6. Тунис 0

Од големава четворка Хрватска уште добро пројде.
Французите и Шпанците исто се мачеа и тоа со репрезентации кои реално се малце под оваа Австрија,а Данците се посраа со Аргентина.

Алиловиќ 11 одбрани на крај испадна, 2-3 важни зицера,ама и 2-3 гола кои никако не смееше да ги прими ниту еден голман што игра бар полупрофесионално ракомет. Арно ама за 30те гола примени дефинитивно не беше он толку крив. Имаше килава одбрана пред него и беше на стрелиште цело време. Да го ставеа и Ландин место него освен тие 2-3 гола што не смее да ги прима се исто ќе беше.

Прочитана е одбраната веќе,а Голужа ништо нема сменето од 2011 наваму.
Он д брајт сајд Карачиќ добро засилување за тимот испаѓа.

Македонија нема што да зборам не сакам многу да се мешам во дискусиите не ми прават мерак,али денеска не знам кога последен пат сум ја гледал Македонија со толку уживање. Немаше некоја слаба алка, тоа арапине гадни си го испушија прописно. Тунис е многу незгодна екипа нека не лаже резултатот,ама такви се само кога ќе им се дозволи да маваат и да тепаат. Денес судиите уште од почеток ги стегнаа со исклучувања и не им се дозволија да продолжат со тепање. Инаку тоа е дефинитивно најгрупа екипа која сум ја гледал до сега. И Французите маваат,ама не како овие. Овие прават боречки зафати и често гледаат само да удираат реда ради.
Тоа крилото лево посебно како агресивно излегува да напаѓа играчи на 12-13 метра од нивен гол со боксови по врат и глава.
Искрено многу сакам да гледам неевропски селекции како се пробиваат во овој спорт,али на вакви силеџии им посакувам да испаѓаат само.

http://sportmedia.mk/tatkoto-na-ojleski-razocharan-neigraneto-na-gotse-mi-go-skrshi-merakot-da-bidam-tuka/:shok2:
Зошто Гоцета мој не го зедоЈа,зошто?
Значи каков народ сме,па и онај Горан Антевски како некоја баба оговарачка е...
На ден кога го газиме еден од најголемите ривали за висок пласман во групата,наместо да ја кренат тие како медиуми уште повеќе атмосферата тие како некои жени на чешма најдоа да го интервјуираат таткото на Гоцета...:aplauz::sramezliv:
Па после ќе сме оделе во ЕУ,НАТО....
Каде бе со овие?:kluc:
Во другите селекции 1000 Гоцевци не зедоа,играчишта,кои на Гоцета можат да му маваат ластици и да го пуштаат по вода, па никој не излегол со изјава да плачи зошто не го зеле....макар шо во случајот не излезе Гоце тука татко му....
Ех бе Антевски,Антевски...:dudlac:[DOUBLEPOST=1421446344][/DOUBLEPOST]
MAJ_2174_resize.jpg
:eek::ban:

MAJ_2327_resize.jpg

:zloo:

Тоа е една од лошите работи на интернетот и можноста секој да отвори портал. Ваква вест мислам е дно дна. Се е за популарност и плус кликови. Ајде наредна вест, девојчето што седело на ЗПО од 1 до 4то заедно со Ојлевски тажно и облечено во неговиот дрес го следи првенствот во Катар. Мизерии.

Иначе за ракометов, само да не летнеме во облаци и фала им на момците што првпат по долго време нема потреба за дијазепам на некоја уткамица. Со Иран не се ни соменавм на победа, со Босна ќе биде тешко без разлика на нивното прво полувреме со Иран. Со Хрватска ќе биде опуштена утакмица каде што се е можно зошто мислам дека нашиве уште од старт си рекле и да изгубиме од Хрватска мање више не е страшно. А уткамицава со Австрија ми е мистерија бидејќи незнам дали денес Хрвативе играа рутински без многу замарање или Австријциве стварно беа добри. Како и да е ние да си ја играме нашата игра што ја игравме денес, борбено во одбрана и со повеќе варијанти во напад. Мала корекција на некои сегменти на играта и мислам дека најмалку 2 место во групата не ни бега.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom