- Член од
- 4 мај 2014
- Мислења
- 322
- Поени од реакции
- 35
незнамA zosto pak prorabote znaes ?mn lesen e odgovorot
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
незнамA zosto pak prorabote znaes ?mn lesen e odgovorot
незнам[/quote
hmmm?A zosto pak prorabote znaes ?mn lesen e odgovorot
Ако си го заборавил пасвордот, пиши им на Support, ќе ти го сменат. Немало потреба нов акаунт да креираш. Пиши им да ти го сменат пасвордот и да ти го избришат ново-креираниот акаунт, да не се малтретираш по банкиве да вадиш нови картички.Да прашам околу Paypal, поготово @Dexter26 ако има време да одвои да ми одговори.
Значи овака, имам направено Paypal acc македонски со картица од НЛБ. Проблемот е што тој acc не си го знам, пробав со сите можни мејлови што ги имам и џабе е не бива.
Отворив нов, и ја внесувам картицата од НЛБ ми вика таа картица се користи на друг акаунт.
Сега ми треба објаснување преку кој Македонски банки може да се качува на Paypal и да се плаќаат услуги на други лица на нивните paypal мејлови,нешто во стил како да пратиш пари на друга личност (значи не директно купување како ebay или сл.).
Многу ќе ми значи вашата помош бидејќи да сакам да си платам за услуга на интернет неможам во случајов.
Да прашам околу Paypal, поготово @Dexter26 ако има време да одвои да ми одговори.
Значи овака, имам направено Paypal acc македонски со картица од НЛБ. Проблемот е што тој acc не си го знам, пробав со сите можни мејлови што ги имам и џабе е не бива.
Отворив нов, и ја внесувам картицата од НЛБ ми вика таа картица се користи на друг акаунт.
Сега ми треба објаснување преку кој Македонски банки може да се качува на Paypal и да се плаќаат услуги на други лица на нивните paypal мејлови,нешто во стил како да пратиш пари на друга личност (значи не директно купување како ebay или сл.).
Многу ќе ми значи вашата помош бидејќи да сакам да си платам за услуга на интернет неможам во случајов.
Ако си го заборавил пасвордот, пиши им на Support, ќе ти го сменат. Немало потреба нов акаунт да креираш. Пиши им да ти го сменат пасвордот и да ти го избришат ново-креираниот акаунт, да не се малтретираш по банкиве да вадиш нови картички.
Директно од PayPal на PayPal не може да праќаш, нема таква опција, тоа мислам го знаеш. Може само да купуваш т.е продавачот да има merchant акаунт, односно можност за продавање онлајн. Кажи му нека постави еден Buy Now button на негов вебсајт и плати/купи ја услугата. Парите ќе ти ги повлече директно од картичка.
Ќе треба да ја контактираш техничка поддршка на PayPal и да им ја објасниш ситуацијата на нив за да ти го избришат тој PayPal account што си го заборавил и да ти дозволат да ја користиш картичката на друг PayPal account.
Како што спомна @Con Artist во пост #2692, не можеш да ставаш пари на твојата PayPal сметка, туку треба да го извршиш плаќањето преку PayPal на самиот веб сајт чија што услуга ја користиш. Парите треба да ги ставиш на твојата трансакциска сметка со која е врзана твојата картичка, а самиот PayPal ќе ги повлече потребните финансиски средства од твојата трансакциска сметка кога ќе ги внесеш бараните податоци на самиот веб сајт и ќе ја одобриш трансакцијата.
Мораш да внимаваш со податоците за PayPal сметката која ја користиш, како што веќе спомнав, во најлош случај треба да ги запишеш податоците на лист хартија кој ќе го чуваш на безбедно место кое секогаш ќе ти биде при рака.
Caps Lock-от да не ти е уклучен, да не пишуваш лозинка со сите големи букви?Но пред се во мојот случај се работи за незнаење на која емаил адреса ми е акаунтот. Ги пробав сите можни мејлови што ги имам и нејќе не дава дека имам регистрирано Paypal со ниедна од нив, а кога отворив нов акаунт па ми викаше дека таа картица веќе ја користи Paypal за друг акаунт.
Нека направи лицето акаунт на eBay, нека креира фиктивен производ со цена на услугата, и купи го производот со твојот PayPal.И друга работа е што треба да платам услуга на физичко лице кое нема ни сајт ни ништо.
Абе каков пасворд јас прво одам на опцијата дека не си ја знам емаил адресата(ми вика ниедна од адресите нема акаунт). Да стасав до пасвордот лесна работа.Caps Lock-от да не ти е уклучен, да не пишуваш лозинка со сите големи букви?
Нека направи лицето акаунт на eBay, нека креира фиктивен производ со цена на услугата, и купи го производот со твојот PayPal.
Фала ви многу за брзите одговори и на двајцата.
Но пред се во мојот случај се работи за незнаење на која емаил адреса ми е акаунтот. Ги пробав сите можни мејлови што ги имам и нејќе не дава дека имам регистрирано Paypal со ниедна од нив, а кога отворив нов акаунт па ми викаше дека таа картица веќе ја користи Paypal за друг акаунт.
И друга работа е што треба да платам услуга на физичко лице кое нема ни сајт ни ништо.
Ако примателот има можност да прима пари, можеш директно да му испратиш, ти треба само неговата имејл адреса која му е регистрирана на пејпал.И друга работа е што треба да платам услуга на физичко лице кое нема ни сајт ни ништо.
Ако примателот има можност да прима пари, можеш директно да му испратиш, ти треба само неговата имејл адреса која му е регистрирана на пејпал.
Како што пиша членот над мене можеш директно на имејл што му е регистриран на ПП и само да додадам,
Обавезно ако плаќаш за услуга на приватно лице кое нема сајт " Paying for goods" а не "Send money to friends/family" коа ке праќаш зошто и да има некоја фрка ке можеш да си ги повратиш парите.
Еј луѓе чекајте, па погоре пишаа дека неможе на овој начин, туку дека мора стриктно да имаат buy now копче или сл.
Ако може од македонскиот paypal да се плаќа на одредена email адреса што е регистрирана на paypal, тогаш мене цела работа ми е завршена?!