PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Со царините како е во државава? До колку Долари/Евра (цена на производот) не се плаќа царина?

45евра (60$) значи збориме за вкупна цена со поштарина, a царинската стапка варира во зависност од производот исто како и даночната во зависност од производот.

Сеуште може да се повлекуваат пари од Словенскиот paypal ? Или има проблем ?

45евра (60$) значи збориме за вкупна цена со поштарина, a царинската стапка варира во зависност од производот исто како и даночната во зависност од производот.
Има тарифник колку и што се наплаќа ама кој да отвори и провери на custom.gov.mk
dres.PNG

Дали можам да продавам на македонски или бугарски пејпал од Македонија, претпоставувам со македонски не може, а со бугарски може ли да се порачува. Благодарам однапред.

Само ретко кој го разбира :) и нема пооделни царински и даночни стапки. Ова е тоа што на сите ни треба.
Секоја поштенска пратка подлежи на цаина и данок
http://www.customs.gov.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=365
http://customs.gov.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=496
Токлу убаво е објаснето само проблем е што кој како сака толкува

Се работи за помош на едно дете од местото каде што потекнувам. На дечкото му е потребна трансплоатација на црн дроп но сега засега има само трансакциска сметка. За нас од странство многу полесно ни е да му праќаме преку PayPal.

Може ли некој да ми каже дали PayPal функционира во Македонија и како може да се отвори сметка за помош?

Однапред БЛАГОДАРАМ

Се работи за помош на едно дете од местото каде што потекнувам. На дечкото му е потребна трансплоатација на црн дроп но сега засега има само трансакциска сметка. За нас од странство многу полесно ни е да му праќаме преку PayPal.

Може ли некој да ми каже дали PayPal функционира во Македонија и како може да се отвори сметка за помош?

Однапред БЛАГОДАРАМ

За испраќање пари од Македонија, да, PayPal веќе од поодамна ги нуди тие услуги во Македонија.

Се што треба да направиш, е да регистрираш корисничко име на официјалниот веб сајт на PayPal.

https://www.paypal.com/mk/

Треба да верификуваш Visa Electron дебитна картичка или MasterCard кредитна картичка и ќе можеш да праќаш пари.

Јас колку што разбрав детето е од Македонија а тие што ке праќаат пари се од странство, а така тешко дека ќе може

Однапред БЛАГОДАРАМ

Јас колку што разбрав детето е од Македонија а тие што ке праќаат пари се од странство, а така тешко дека ќе може

Јас изгледа погрешно го разбрав.

Во тој случај, доколку планираат од странство да праќаат пари во Македонија преку PayPal, тоа не е изводливо со македонскиот PayPal, бидејќи преку македонскиот PayPal може само да се испраќаат пари, но не и да се примаат пари.

Дечки благодарам за одговорите. @Dexter26 пограшно си ме разбал се работи за праќање на пари од странство за дете што се наога во Македонија. Ќе се обидам да присоберам некоја донација на моето PayPal конто па после ќе наѓам начин како да ги препратам.

Однапред БЛАГОДАРАМ
А бре ако е таква работата пратете му ги парите најнормално преку банка. 30 евра е провизија за банковен трансфер и завршете работа не се заебавајте со пеј пал кој се уште ја нема таа опција во македонија.

Нека се отвори детето девизна трансакциска па ќе ви го прати IBAN бројот и SWIFT кодот со адресата и имети на банката и завршете работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom