Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.259
Е арно за првиот цитат. Али ете, ја не мислам дека можеш да сакаш нешто што не можеш да го разбереш. „И ја не го разбирам али јако е брат“ ти е муабет во основно што се праи кога од дома ќе ти кажат нешто за политика и ти истото им го кажуваш на другарчињата, нит сфаќаш нит знаеш што збориш. Епа исто и ова. Барем тоа важи за 99% од луѓето што го сакаат филмов, секако дека секад си има исклучоци.
Уметноста е за доживување. Политиката, историјата, математиката, тие треба да ги разбереш за да ги познаваш. Уметноста не бара логика, не е ограничена од простор и од време, туку постои за да мрдне нешто во нас. Јас не знам што сака да каже на пример... Линч со Inland Empire, ама убаво ми е кога го гледам филмот, си го доживувам на свој начин, буди нешто во мене (колку и да изгледа клише).
Исто така не знам ништо посебно од наука, од астрономија особено, имав еден атлас како помал и него го имам прочитано, па после изгледав две епизоди од Cosmos, па почнав да ја гледам Lost. И неа не ја разбравме, како што велиш ти 99 посто не ја разбравме серијата, ама убаво ни беше. Кога излегов од кино после Интерстелар не се осеќав исто како и кога влегов. Не знам како поедноставно да ти објаснам.

Има еден филм со Џим Кери кога жена му оди со џуџе црнец и после тој ги расти синовите црнци. Ова го разбираш? Логично ти е?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Уметноста е за доживување. Политиката, историјата, математиката, тие треба да ги разбереш за да ги познаваш. Уметноста не бара логика, не е ограничена од простор и од време, туку постои за да мрдне нешто во нас. Јас не знам што сака да каже на пример... Линч со Inland Empire, ама убаво ми е кога го гледам филмот, си го доживувам на свој начин, буди нешто во мене (колку и да изгледа клише).
Исто така не знам ништо посебно од наука, од астрономија особено, имав еден атлас како помал и него го имам прочитано, па после изгледав две епизоди од Cosmos, па почнав да ја гледам Lost. И неа не ја разбравме, како што велиш ти 99 посто не ја разбравме серијата, ама убаво ни беше. Кога излегов од кино после Интерстелар не се осеќав исто како и кога влегов. Не знам како поедноставно да ти објаснам.

Има еден филм со Џим Кери кога жена му оди со џуџе црнец и после тој ги расти синовите црнци. Ова го разбираш? Логично ти е?
Јас ја разбрав Lost. Омилена серија ми е. Со другото што го кажа само ми го потврди тоа што го зборев, дека секој човек се пали на вакви филмови пошто длабоко во себе сака да ги преиспитува работите, да ги толкува и нештата што не ги ни разбира. Никаде во моето мислење не кажав дека е лоша работа ако го сакаш Интерстелар, како што ти алудираш.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Еј глумење лудило имало во темава. Кул.

Night at the museum 3: Пред да го гледам филмов имав мали очекувања пошто како помал првите 2 филма памтамт дека не ми беа нешто wow филмовите..
3тиов дел мене ми беше забавен. Сепак филмов нели е за помладата публика ама се на се забавен фамилијарен филм (y)

На крај краева филм што ги има најдобрите комични актери (Куган,Гервејс,Стилер,Вилсон,Вилијамс.....па и мајмунон) заедно во филм во кој што најкежуал си прават муабет Теди Рузвелт,Ланселот и Атила Хунот е сосема ок работа во моите очи.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.259
Јас ја разбрав Lost. Омилена серија ми е. Со другото што го кажа само ми го потврди тоа што го зборев, дека секој човек се пали на вакви филмови пошто длабоко во себе сака да ги преиспитува работите, да ги толкува и нештата што не ги ни разбира. Никаде во моето мислење не кажав дека е лоша работа ако го сакаш Интерстелар, како што ти алудираш.
Ја разбра Лост, и teneke ја разбира. Сега се повторуваш, па ќе морам и јас уште еднаш да ти кажам - кажуваш дека лоша работа е да се правиш паметен дека разбираш нешто колку да си во мода (што го правеле 99 посто од луѓето а на форумов бајаги го испоштовавме Интерстелар), па после викаш не е лоша работа ако го сакаш Интерстелар. Јас ти велам дека не мора да се разбере за да се сака филмот. Ти многу дрско влезе со егобустот во темата непопуларни мислења. Патем, мислење кое не беше за филмот туку за неговата фан база.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
TMNT... My childhood is ruined :'(
Е сега и ти претеруваш, или потпаѓаш под влијание на луѓе што се прават паметни.

Филм за желки што се тинејџери и се тепаат тренирани од стаорец....мене ми беше ептен забавен филмот и покрај тоа што луѓето во филмот беа тапа..се надевам ќе научат од грешките за вториот дел и ќе направат добар втор дел.[DOUBLEPOST=1420938477][/DOUBLEPOST]
Ја разбра Лост, и teneke ја разбира. Сега се повторуваш, па ќе морам и јас уште еднаш да ти кажам - кажуваш дека лоша работа е да се правиш паметен дека разбираш нешто колку да си во мода (што го правеле 99 посто од луѓето а на форумов бајаги го испоштовавме Интерстелар), па после викаш не е лоша работа ако го сакаш Интерстелар. Јас ти велам дека не мора да се разбере за да се сака филмот. Ти многу дрско влезе со егобустот во темата непопуларни мислења. Патем, мислење кое не беше за филмот туку за неговата фан база.
Ама сфаќаш колку дебилно звучи "Појма немам што се случи ама ми се допадна" ?[DOUBLEPOST=1420938537][/DOUBLEPOST]
Кој филм е ова ?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Прво темата е непопуларни филмски мислења, а во избришаните мислења пишав дека можам да објаснувам зашто е тапа филмот, али тогаш би навлегол у спојлери, па ете дел од мислењето го пишав во темава. А дел од непопуларните филмски мислења се и мислењата за се што произлегува од филмската индустрија, нели? Зарем тоа не го формира токму она за што е наменета темата? И друго, никаде не реков дека е лоша работа да се правиш паметен за такво нешто. Ако се правиш паметен, не значи дека не си паметен, ако тоа толку те допре ете.

Едит: Пази еј, па дури и сум пишал:
Што не мора да е bad thing

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.259
Ама сфаќаш колку дебилно звучи "Појма немам што се случи ама ми се допадна" ?
Да го надминеше и ти Плух синдромот наместо да црташ мемиња, можеби ќе сфатеше што сакам да кажам. Вака не знам како да ти објаснам и тебе.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
@RickyLFC9 A ти го хејташ пошто не го сфати, или го сфати и глуп ти е?
Пошто ја сфатив основата на работите, онаа стартна точка од која го граделе филмот за да го направат поуникатен и сфатив која е точната причина за која толку го ценат филмот. Ова не ми се допаѓа пошто филмот како филм, како некоја уметност, е екстремно досаден, особено последните саат време.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Да го надминеше и ти Плух синдромот наместо да црташ мемиња, можеби ќе сфатеше што сакам да кажам. Вака не знам како да ти објаснам и тебе.
Да не решеше да се обидуваш да навредуавш луѓе можеби и ќе те сфатев некако вака не знам ни јас како ќе те сфатам :(

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Пошто ја сфатив основата на работите, онаа стартна точка од која го граделе филмот за да го направат поуникатен и сфатив која е точната причина за која толку го ценат филмот. Ова не ми се допаѓа пошто филмот како филм, како некоја уметност, е екстремно досаден, особено последните саат време.
Значи освен стартната точка, натамошниот развој на настаните не го сфати? Не сфати зошто Мет Дејмон реагираше така како што реагираше? Не го сфати крајот со тесерактот?
Последните саат време од филмот се најинтересни човече, што зборуваш? Освен ако не ги сфати, што не е срамота, не секој има предзнаења од физика :D

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.259
Ако се правиш паметен, не значи дека не си паметен, ако тоа толку те допре ете.
Рики, ако ти фино лепо кажеше дека Интерстелар не ти се допаднал, во ред. Ако го изоставеше делот каде ги споредуваш фановите на филмот и кажеше само дека филмот како филм не ти се допаднал (од икс причини), во ред. Ваков каков што е постот, личи на критика кон фановите, а не кон филмот.
Да не решеше да се обидуваш да навредуавш луѓе можеби и ќе те сфатев некако вака не знам ни јас како ќе те сфатам :(
Плух не го спомнав во негативен контекст, напротив тој ја помина фазата "не е за сите" и кур го боли. И тебе ќе ти помине.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.988
Поени од реакции
37.271
Рики, нели ти се жалеше од оние кои велеа дека се глупи луѓето што слушаат турбо фолк? Со мислењето за Interstellar ти до некаде се спушташ на нивно ниво. Тоа е она што џими сака да ти го каже. ;)[DOUBLEPOST=1420940217][/DOUBLEPOST]
Те мрзеше да ги префрлиш во генерална а...? Класика :coffee:
Плот твист: @wot те банира на недела дена за мислењево. Е тогаш ќе си умрам од смеа!

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.633
Поени од реакции
31.842
Наједноставна ,,логика", вретете се онака со спомените, кои филмови сте ги гледале како деца, вратете се и на серијалот ,,Дали се плашите од темнината" и колку истите сте ги разбрале правилно, со тој детски ум. Потоа откако ќе си дадете искрен одговор, размислете колку истите ве правеле среќни, ви буделе некои внатрешни движења и прекраснотии на тоа време, додека онака искрено, детски, наивно сте ги опипале и испоуживале. Зарем требаше логика?

Тоа е тоа што ви објаснува џимеј, само како на повозрасни :)

Џабе водите инаети.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Значи освен стартната точка, натамошниот развој на настаните не го сфати? Не сфати зошто Мет Дејмон реагираше така како што реагираше? Не го сфати крајот со тесерактот?
Последните саат време од филмот се најинтересни човече, што зборуваш? Освен ако не ги сфати, што не е срамота, не секој има предзнаења од физика :D
Не, не ги сфатив тие работите кои се наменети за оние кои сакаат физика. Под стартна точка не мислев на почетокот на филмот, туку она зашто одлучиле таков филм да направат, муабетот со димензиите, особено крајот во димензијата како време што беше нели. Доколку би ме интересирало физика, сигурен сум дека ќе ми бил интересен, исто како што ме интересира историја па интересен ми е 300. Али не ми е, со тоа ниво на физика не се запознаени речиси сите кои ги познавам (пак ќе речам: чесни исклучоци), а зборат за филмот како да им го отворил светот. Бев погрешно наведен од многу луѓе: „глеј го брат, најјак е, вреди за сите пари“. Токму тоа највеќе ме нервира, ко што реков, се прават паметни. Филмот не е за секој, не е за мене, не го разбирам како што треба. Филмот си е за луѓе кои ги интересираат овие работи. Али главната причина зошто толку го хејтам, е што постојат филмови кои и да не те интересира нивната содржина толку (општо вака во животов), ќе ги направат интересни и ќе уживаш во нив, ќе научиш нешто ново. Овој од ниеден аспект не беше таков, не уживаш, се досадуваш, не учиш ништо ново. Нула
Рики, ако ти фино лепо кажеше дека Интерстелар не ти се допаднал, во ред. Ако го изоставеше делот каде ги споредуваш фановите на филмот и кажеше само дека филмот како филм не ти се допаднал (од икс причини), во ред. Ваков каков што е постот, личи на критика кон фановите, а не кон филмот.
Добро, ја не мислев така и критиката ми е кон филмот, но и кон луѓето, не го кријам тоа. Не е навреда во никој случај, туку мое мислење кое не планирам пак да го образложувам. Ако си се навредил, прости, ете ќе се потрудам у иднина да не давам такви коментари. Не ми се допадна ни ти што со секој пост пробуваш да ме направиш глуп, кога ја воопшто немам таква намера.
Рики, нели ти се жалеше од оние кои велеа дека се глупи луѓето што слушаат турбо фолк? Со мислењето за Interstellar ти до некаде се спушташ на нивно ниво. Тоа е она што џими сака да ти го каже. ;)[DOUBLEPOST=1420940217][/DOUBLEPOST]
Плот твист: @wot те банира на недела дена за мислењево. Е тогаш ќе си умрам од смеа!
Другар, темата е „непопуларни филмски мислења“. Тоа што ти го збориш мене ме нервира кога на тема за некоја музика, некој ќе се избаци да ја пцуе, да ја вреѓа, да ја хејта. Тоа е како да има тема за Интерестелар, а јас таму да ги пишувам негативниве мислења и да го пцујам и колнам филмот, наместо да ги оставам луѓето кои го сакаат на раат да си го дискутираат. Тоа никогаш не би го направил. Епа тоа е тоа што ми смета за турбо-фолкот кој го спомнуваш. Башка не е непопуларно мислење да кажеш дека турбо-фолкот е срање ;) Али ај да не забегувам.

Kajgana Shop

На врв Bottom