Јас сум далеку од хипстер, верувај, а сепак сметам дека Tree of Life беше и повеќе од ОК филм. Може нема некоја mindblowing приказна, но приказната не е најважниот сегмент од еден филм (see: Baraka). Она што мене ме импресионираше од него е начинот на кој е пренесена (и тоа малку од) приказната: импресионистички, како нафрлани сеќавања од подсвеста на еден човек. Таков пристап во кинематографијата ретко се гледа.Tree of Life е глупост само хипстерите го прават 2deep4u. Почна интересно, втората половина забега усвет.
Го гледав кога излезе, на квалитетна снимка, и денес кога ќе се сетам на него ми идат само некои сцени со семејно насилство и убави пејсажи што горе доле ги има на реклама за самсунг галакси.

Не само филмот што е фаворит за најлош филм, туку како можни номинирани се спомнуваат и Франко и Seth Rogen (who the fuck is he
) за најлоши актери, и уште еднаш и двајцата заедно во категоријата за најлоша актерска екипа. Но, Ио - и Егзодус е меѓу можните освојувачи за најлош remake, prequel, rip-off или sequel. 

[DOUBLEPOST=1420463770][/DOUBLEPOST]