Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Pffffff! Да не бев ја, никој од вас немаше да го гледа I Origins :D. Не сакавте да го чепнете ни со 10 foot pole ни под разно. Кога реков ај јас ќе го ѕирнам филмот чим толку ризичен e па ќе пишам, тогаш као демек зачешавте глави, а па кога изнесов позитивни импресии само @Iceboy нека е жив и здрав прочита и лајкна. Другиве почекавте некоја страна и после сите одеднаш земавте да пишувате дека сте го гледате ради препораки или не знам што. Ма мрш таму! Педери :D.

Шала на страна, супер филмче според мене, и веќе имам почнато (и скоро завршено) рецензија за истиот, деновиве ќе ја комплетирам и постирам во соодветна тема. И уште од старт да пишам дека ја хејтам на њотот рецензијата за истиот филм :D.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.931
Поени од реакции
42.652
Го гледав ванила скај, не ме воодушеви баш нешто многу зошто малце се испреплетени настаните иако на крајот ми станаа јасни некои работи дека живее во сон и сам ги создава ликовите и случките, но сепак кога го направи последниот избор се прашувам што се случи. Треба да го погледам уште еднаш за некое време.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Го гледав ванила скај, не ме воодушеви баш нешто многу зошто малце се испреплетени настаните иако на крајот ми станаа јасни некои работи дека живее во сон и сам ги создава ликовите и случките, но сепак кога го направи последниот избор се прашувам што се случи. Треба да го погледам уште еднаш за некое време.
http://www.imdb.com/title/tt0125659/

Овој глеј го. Само шо нема Radiohead саундтрак :D

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Јас повторно го гледав Gravity, овој пат на 42 инчен телевизор, со изгасени ламби и 90 минути без шушкање. Одличен филм на Куарон, еден од подобрите кој што сум му ги гледал сигурно. Крајот можеби беше лесно да се предвиди, но имаше моменти и сцени кои те оставаат без здив. Одличните глетки и раскажувањата на Џорџ Клуни ми беа доста прекрасни. Заслужени развали на оскарите.

H

HoT IcE

Гостин
Тоа зависи до чоек. Неможе да се каже дека е најсмешен, оти луѓево у глобала не го прифаќаат Лебовски како комедија, и углавном не им е ни смешен филмот. За мене Лебовски ќе остане култен филм, класика од тој жанр кој постави нови стандарди. Али кога и да сум правле муабет со некој на тема Лебовски обично биле негативни коментари од другата страна, секако осве на Кајгана. :D

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.400
Поени од реакции
25.253
Го изгледав Gone Girl. На прв впечаток, кога филмов би го споредил со Prisoners, не е ни блиску до него. Prisoners ми беше подобар.
Добар е и Gone Girl, не велам не, брзо ми поминаа 2 ипол часа, ама ете, ми фалеше нешто во филмот за да биде она... незаборавен.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
- @Blondi, тази дупка не е дупка. Ќе ти објаснам кога ќе имам повеќе време.
- wot, како е да си осамен во хејтот кон I Origins?
- Матрикс 2 е промашување, затоа јас го гледам Матрикс како еден и единствен дел. Останатите веќе ги заборавив. Матриксот нема врска со визуелните ефекти, т.е. никој не се пали на тоа освен оние што ништо не разбираат и мислат дека Нео е уствари реинкарнација на Брус Ли. Матриксот е многу длабок филм, од патики ме извади. Филм кој ќе те натера со месеци да мислиш: дали е ова можно?
- Кој не може да го гледа Интерстелар, ќе го репризира Гравити :toe:[DOUBLEPOST=1420282844][/DOUBLEPOST]The Theory of Everything ништо посебно, ок филмче, ама ако не му дадат Оскар на дечкото што го одглуми Стивен Хокинг, гомна да јадат.

Последно уредено:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.659
Поени од реакции
34.089
Da, oti epten te citam Shkorpi, ako ne bese ti, nemase da go gledam.
Io radi mene go gleda, mu go zborev unazad so meseci deka negoviot tim pak ke zamaraat, ama toa kinda backfired, mu zalepi 8ka. E sega sto nekoj ima standard pri gledanje filmovi, i go pocekav barem da ne e na cam snimka, jbg...

Jas na temava posakuvam na Io da mu se rasipe dugmeto za 8-kata i ovaa godina site filmovi sto ke gi gleda da gi ocenuva bez moznost za 8-ka. Should be fun.

I, uste edna neispolneta zelba mi e da go reprizira Fajkla.

Постирај влезници од кино маратон ја ќе го репризирам Фајкла :)
:D

Po nad 2ipol casa traea Interstellar i Hobbit, se smetaat za maraton, sho?

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
@Io Sono Interista само еднаш ти беше глеан? Ја луѓето ги делам на оние што не го гледале фајкла и оние што го гледале 10+ пати. И оние што немаат вкус. :D

И оние што немаат интернет или ТВ, во Африка рецимо.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
@Io Sono Interista само еднаш ти беше глеан? Ја луѓето ги делам на оние што не го гледале фајкла и оние што го гледале 10+ пати. И оние што немаат вкус. :D

И оние што немаат интернет или ТВ, во Африка рецимо.
И оние шо имаат кабелска од близу.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Абе реков дека се зезам бе :D. Знам дека одамна се збори за филлмов, али реално не премногу луѓе беа загреани да го гледаат истиот од тоа што видов на темава пред да го проверам и јас самиот, чисто од љубопитност. А и во ред е тоа, бидејќи и не е за сите. Особено ако не им се допаднал Another Earth. Јас дека обожавам вакви филмови, може мислењето ми е пристрасно, што знам.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

На врв Bottom