Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Оооооооо @wot конечно некој да ми прави друштво со IMAX и 4DX искуство :D
Кај беше, во Софија? Реакција кога влезе во IMAX и го виде платното? :D
Pa prvo Interstellar go gleav i ne me fatija epten iznenaden, oti lani u sk go gleav hobbit 2 a sobicevo bese pomalo od mojata doma, pa epten ke bev iznenaden. :D

Ali peeeer.... :O Taka se gleat filmovi. Ogromnina!

4DX mene mi naprai film epten takodze, mislev ke bide ocajno i ke me zamara dur gleam, ama ne posle 10min steganje da ne me otfrli nanekade sedisteto, se opustiv i ko reziser se osekav, so tie podviznite sedla koa snimaat, epten e fluidno, sinhronizirano... postuem. Postuem eptem. :D

edit, da sofija propat.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Еј да, тоа е ептен јак момент на почеток кога прв пат ќе почне да ти мрда седиштето и не знаеш што да очекуваш, да не те исфрли, да се утепаш :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
Дај му сепак шанса на Матрикс серијалот. Да не биде муабетов после сличен како со V for Vendetta после 5 години кога кај некој другар ќе ги гледате :D. Може нема да ти се допаднат сепак, али нема да знаеш дур не им дадеш шанса и ги изгледаш. Првиот е најјак според мене, не дека другиве не се, ама споредбено, помалце од првиот. Тој беше култниот. Исто така би ти препорачал да ги гледаш и анимираните мини-филмчиња како дел од Аниматрикс. Феноменални се.
Да не треба со кафе и локум да ти дојдеме на врата лично да те поканиме. :)[DOUBLEPOST=1420164465][/DOUBLEPOST]P.S.
Ако ти се допаднал V for Vendetta има да го обожаваш Матриксот. За првиот дел зборам. Другите ќе ги изгледаш ради ред.
Убијте ме ако сакате, но мое мислење е дека Матрикс 2 is not worth watching. Освен ефекти и тепање, во филмот има приказна која може да се пренесе во минута и пол. Мене ми беше едно од најздодевните филмски искуства ever, иако одамна беше кога го гледав, може од денешна перспектива и би ми се променил впечатокот, само треба многу за некој да ме убеди да го репризирам.
Матрикс "кецот" беше де факто космогониски за филмовите кои се базираат 99% врз визуелни ефекти, а исто така и одлично парче, според мене. Третиот дел го ставам некаде измеѓу - барем нуди какво-такво разрешување на приказната, и иако е подеднакво здодевен како и вториот, го ставам неколку степеници над него, даааалеку, дааааалеку под првиот дел.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.914
Поени од реакции
11.283
Убијте ме ако сакате, но мое мислење е дека Матрикс 2 is not worth watching. Освен ефекти и тепање, во филмот има приказна која може да се пренесе во минута и пол. Мене ми беше едно од најздодевните филмски искуства ever, иако одамна беше кога го гледав, може од денешна перспектива и би ми се променил впечатокот, само треба многу за некој да ме убеди да го репризирам.
Верувај дека сите фанови на Матрикс кецот се со истово мислење. Повеќе би рекол разочарувачко отколку здодевно искуство, ипак Белучи беше во филмот :D Да, тројката подобра од 2ката и по мене.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Матрикс "кецот" беше де факто космогониски за филмовите кои се базираат 99% врз визуелни ефекти, а исто така и одлично парче, според мене. Третиот дел го ставам некаде измеѓу - барем нуди какво-такво разрешување на приказната, и иако е подеднакво здодевен како и вториот, го ставам неколку степеници над него, даааалеку, дааааалеку под првиот дел.
Горе доле се слагам со тебе. За мене не беа толку разочарувачки или досадни, но разбирам од каде доаѓа тоа. Сите го сакаат првиот дел највеќе.

Ако не си ги погледнал Аниматрикс, препорака од мене и тоа да ѕирнеш, кога веќе другово ти е гледано :).

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Да не претерам над 30 пати го иам изгледано трејлеров зараза одвај чекам да излезе у кино заедно со мед макс за сега ми се фаворити и фф7 иако тоа е онака акција од акционен дел очекувам мислам за забава(не веб сајтот)

Какво губење ќе биде :vozbud::vozbud:

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.858
Поени од реакции
10.333
Матрикс е еден од оние филмови на коишто мејнстрим публиката скроз им ја утнато поентата. Ги разбирам оние што од почеток имаат одбивност спрема филмот пред да го изгледат. Секое видео на нетов го прикажува како да е Мајкл Беј акционо срање, а филмот ти е всушност еден од подлабоките што некогаш биле направени. Од будизам до мајндфак научни теории, ќе те остави подзинат да го мислиш со години. Ќе бараш пиксели по теписи и гличеви околу тебе...така да обавезно да му се даде шанса.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Утре од 10 на МТВ cold in july филм од 2014. Ова прв пат им е да даваат нови филмови или?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Утре од 10 на МТВ cold in july филм од 2014. Ова прв пат им е да даваат нови филмови или?
Солиден е филмот, со Декстер :) Го гледав ко излезе, има малце Полат моменти, но интересна приказна разработува со пресврти.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Само што го изгледав I origins и сеуште сум под импресии и мислам дека ќе ми треба барем уште еден ден да ги средам истите и да размислам уште подлабоко за филмов...Она што во моментов ми се врти во глава е следново:
- The skin I live in ми остави впечаток со сличен интензитет на овој сега, само што ова не е филм на Педро Алмодовар и ова не е приказна во која удел имаат силеџии, криминалци и психотичен доктор...Секоја чест за елементите кои ни го илустрираат достигнувањето во науката, но тука јас не гледам sci-fi компоненти...Повеќе би рекла само sci...
Не секој го занима транскрипција на гени, модифицирање на истите, биометриски параметри на ирисот на окото, еволуција на окото итн...
- Во контекс на спојлерот погоре -ова е специфична тематика и овој филм парира само на специфични вкусови, т.е не би му се допаднал на секој...
- Јасно е уште во првата третина на филмот дека тука нема да биде обработувана некоја љубовна приказна, туку нешто сосем поразлично, па затоа мислам дека гледачот и не обраќа многу внимание на љубовниот живот на молекуларниот биолог Јан Греј :)
- За главниот глумец нешто- Michael Pitt ми е врежан во глава уште од The Dreamers, иако пред 8-9 години сум го гледала во тој филм, сеќавањата ми се свежи...Овде глумата му беше доста солидна...
- Музиката беше исто така одлична, посебно на крајот каде што емотивниот набој уште повеќе имаше засилено...
- Во сценариото имаше неколку дупки од кои најмногу ме изнервираа следниве:
Колкава е веројатноста да бараш девојка од билборд, дознаваш дека е модел и ја среќаваш во метро случајно, потоа глупостите со бројот 11 и она кога на сред индиски кварт на улица го среќаваш 7-годишното девојче што го бараш меѓу милиони Индијци, ја земаш за рака и ја водиш во хотел, а ти си тотален странец
-
Значи целата топка во филмов се врти околу биометриските параметри на ирисот на окото и дали е таа кај секоја индивидуа различна како отисокот на прстот или во поголема или помала мера се поклопува..? Доколку е последново, тогаш дали тие индивидуи имаат нешто заедничко во фенотипот? Кој ќе го гледа филмов ќе си ги одговори прашањава...
- И за крај еден цитат од еден филмоман што случајно го видов на IMDB, па да го преведам: ако би се докажало дека Бог постои, тогаш тоа би било крај на релегијата и почеток на едно ново поле во науката кое би се занимавало со истражување на самиот Бог...! - Многу моќно и издржано, немам зборови...!

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Ovoj Io partija da otvori - barem od Vankovska poveke poddrska ke ima, ako ne drugo.
Odbivam da veruvam deka postovite za I Origins ne se pisani pod pritisok, mobing, iznuduvanje i sl...

Nego, prviot post na temava mi e za Matrix, koga spomnavte, togas prviot sum go ocenil so 10, drugite 2 so 5ki... sto e i realno situacijata. Minatiov mesec gi nacekav blu i gi reprizirav, t.e samo prvite dva... vtoriot e tolku los sto izgubiv bilokakva zelba da go gledam i tretiot. I ne, ne e samo prikaznata... prviot ima atmosfera, dijalozi, simbolika... prviot Matrix e duri underrated, poso se smeta onaka ko dobro filmce be brad... a u princip moze da se nosi so top10 ever.

I da, Animatrix e fino predlogce. Mada ne veruvam deka na sekoj ke mu legne.
Probajte.

Kajgana Shop

На врв Bottom