Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Засега Gone Girl, Interstellar и The Grand Budapest Hotel се моите фаворити за оскарите за оваа година. Останува да ги изгледам Nightcrawler, Exodus, The Immitation Game, The Theory of Everything и Birdman па да направам топ 5 рангирање.

Имаше и добри блокбастери од кои би ги издвоил The Hobbit 3, Captain America:The Winter Soldier, Guardians of the Galaxy, X-Men: Days of Future Past и Dawn of the Planet of the Apes.

Од анимираните само How to Train Your Dragon 2 го имам гледано и беше супер.

Се согласувам, со некои мали варијации. Го изгледав Nightcrawler и е добар филм, али не би го ставил во ниту една категорија за оскарите, освен можеби Џејк. Дефинитивно од тие што ги имам гледано The Grand Budapest ми е апсолутен фаворит.

За блокбастерите исто се согласувам со тоа што јас би го исфрлил Guardians of the Galaxy.

Guardians of the Galaxy....
Два пати го почнав филмов и никако да го догледам. Добро бе , само мене не ми е интересен и ме мават нервоза дури го гледам или... ? ????? :LOL:

Guardians of the Galaxy....
Два пати го почнав филмов и никако да го догледам. Добро бе , само мене не ми е интересен и ме мават нервоза дури го гледам или... ? ????? :LOL:
I am Groot

Guardians of the Galaxy е филм за во кино. Мене ми се допадна хуморот и несериозниот пристап на супер херојски филм. Ако му седнете да го гледате како сериозен филм тогаш разбирам зошто можеби не ви се допаднал.

Абе филмот во глобала е топ, не е хуморот проблем, него некако се набрзина се случи. Ај да не навлегувам во тоа дека Ronan беше комплетно поинаку претставен од тоа што е спрема стриповите, требаше да го направат како Gen. Zod во Супермен :/

Добро, полека малку :D
Ќе го догледам, си ветив.
Само ме интересираше ваше мислење ама изгледа само јас сум црна овца овде за филмов. Јбг то е , вкус :LOL:
И не, не сум воопшто толку сериозен лик и да гледам само такви некакви филмој напети.
Во принцип сум лабав момак и најмногу си гледам комедии со тревари и сум ептен опуштен дури гледам :LOL:

Последно уредено:
Добро, полека малку :D
Ќе го догледам, си ветив.
Само ме интересираше ваше мислење ама изгледа само јас сум црна овца овде за филмов. Јбг то е , вкус :LOL:
И не, не сум воопшто толку сериозен лик и да гледам само такви некакви филмој напети.
Во принцип сум лабав момак и најмногу си гледам комедии со тревари и сум ептен опуштен дури гледам :LOL:
ножеви летаат, take cover :D

Абе се то ок, ама 8.5 шо прајме :D тука ме боли мене хипстеров.

Филм за пуштање мозок да има толку висока оценка, додека филмови кои задираат во есенцијали теми, проблеми, егзистенцијални прашања и така натака, не поминуваат така високо.

Јас имам поинаков видик за уметноста, особено онаа филмската која понекогаш мора да испровоцира. За вас не знам.:coffee:

Абе се то ок, ама 8.5 шо прајме :D тука ме боли мене хипстеров.

Филм за пуштање мозок да има толку висока оценка, додека филмови кои задираат во есенцијали теми, проблеми, егистенционални прашања и така натака, не поминуваат така високо.

Јас имам поинаков видик за уметноста, особено онаа филмската која понекогаш мора да испровоцира. За вас не знам.:coffee:
Чист entertainment е филмот, за секој гледач кој не вади претходна оценка по тоа колкав буџет има.
Одличен микс е измеѓу авантура и комедија т.е new age хумор плус научна фантастика. Го оправда блокбастерскиот статус, нема везе шо жанр е. Не приметив dull moment у филмов, а ептен бев скептичен.
Ќе му падне рејтингот, ама не би требало испод 8.

Оценките а посебно оние на Imdb се небитни. Јас повеќе се раководам од word of mouth или еве некоја препорака тука од форумот кога сакам да гледам филм. Но кога го гледам му пристапувам open minded и го оценувам во рамките на жарнот. 8.5 на блокбастер не е ист со 8.5 на трилер/драма на пример, но и двата ја заслужуваат оценката во рамките на тој жарн.

Оценките а посебно оние на Imdb се небитни. Јас повеќе се раководам од word of mouth или еве некоја препорака тука од форумот кога сакам да гледам филм. Но кога го гледам му пристапувам open minded и го оценувам во рамките на жарнот. 8.5 на блокбастер не е ист со 8.5 на трилер/драма на пример, но и двата ја заслужуваат оценката во рамките на тој жарн.
Реченицава треба во прв пост на темава да стои...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom