ножеви летаат, take coverДобро, полека малку
Ќе го догледам, си ветив.
Само ме интересираше ваше мислење ама изгледа само јас сум црна овца овде за филмов. Јбг то е , вкус
И не, не сум воопшто толку сериозен лик и да гледам само такви некакви филмој напети.
Во принцип сум лабав момак и најмногу си гледам комедии со тревари и сум ептен опуштен дури гледам![]()
Чист entertainment е филмот, за секој гледач кој не вади претходна оценка по тоа колкав буџет има.Абе се то ок, ама 8.5 шо прајметука ме боли мене хипстеров.
Филм за пуштање мозок да има толку висока оценка, додека филмови кои задираат во есенцијали теми, проблеми, егистенционални прашања и така натака, не поминуваат така високо.
Јас имам поинаков видик за уметноста, особено онаа филмската која понекогаш мора да испровоцира. За вас не знам.![]()
Реченицава треба во прв пост на темава да стои...Оценките а посебно оние на Imdb се небитни. Јас повеќе се раководам од word of mouth или еве некоја препорака тука од форумот кога сакам да гледам филм. Но кога го гледам му пристапувам open minded и го оценувам во рамките на жарнот. 8.5 на блокбастер не е ист со 8.5 на трилер/драма на пример, но и двата ја заслужуваат оценката во рамките на тој жарн.
Добро бе мајку му стара, од кога те знам на форум ги спушташ тие Џејмс Бонд филмови, што интернет ќе имаше...?