Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Guardians of the Galaxy е филм за во кино. Мене ми се допадна хуморот и несериозниот пристап на супер херојски филм. Ако му седнете да го гледате како сериозен филм тогаш разбирам зошто можеби не ви се допаднал.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.739
Поени од реакции
12.798
Абе филмот во глобала е топ, не е хуморот проблем, него некако се набрзина се случи. Ај да не навлегувам во тоа дека Ronan беше комплетно поинаку претставен од тоа што е спрема стриповите, требаше да го направат како Gen. Zod во Супермен :/

Prince

PsyTrance, Musica Psychedelica
Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.160
Поени од реакции
2.987
Добро, полека малку :D
Ќе го догледам, си ветив.
Само ме интересираше ваше мислење ама изгледа само јас сум црна овца овде за филмов. Јбг то е , вкус :LOL:
И не, не сум воопшто толку сериозен лик и да гледам само такви некакви филмој напети.
Во принцип сум лабав момак и најмногу си гледам комедии со тревари и сум ептен опуштен дури гледам :LOL:

Последно уредено:
W

wicked_1

Гостин
Добро, полека малку :D
Ќе го догледам, си ветив.
Само ме интересираше ваше мислење ама изгледа само јас сум црна овца овде за филмов. Јбг то е , вкус :LOL:
И не, не сум воопшто толку сериозен лик и да гледам само такви некакви филмој напети.
Во принцип сум лабав момак и најмногу си гледам комедии со тревари и сум ептен опуштен дури гледам :LOL:
ножеви летаат, take cover :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.638
Поени од реакции
31.857
Абе се то ок, ама 8.5 шо прајме :D тука ме боли мене хипстеров.

Филм за пуштање мозок да има толку висока оценка, додека филмови кои задираат во есенцијали теми, проблеми, егзистенцијални прашања и така натака, не поминуваат така високо.

Јас имам поинаков видик за уметноста, особено онаа филмската која понекогаш мора да испровоцира. За вас не знам.:coffee:

W

wicked_1

Гостин
Абе се то ок, ама 8.5 шо прајме :D тука ме боли мене хипстеров.

Филм за пуштање мозок да има толку висока оценка, додека филмови кои задираат во есенцијали теми, проблеми, егистенционални прашања и така натака, не поминуваат така високо.

Јас имам поинаков видик за уметноста, особено онаа филмската која понекогаш мора да испровоцира. За вас не знам.:coffee:
Чист entertainment е филмот, за секој гледач кој не вади претходна оценка по тоа колкав буџет има.
Одличен микс е измеѓу авантура и комедија т.е new age хумор плус научна фантастика. Го оправда блокбастерскиот статус, нема везе шо жанр е. Не приметив dull moment у филмов, а ептен бев скептичен.
Ќе му падне рејтингот, ама не би требало испод 8.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Оценките а посебно оние на Imdb се небитни. Јас повеќе се раководам од word of mouth или еве некоја препорака тука од форумот кога сакам да гледам филм. Но кога го гледам му пристапувам open minded и го оценувам во рамките на жарнот. 8.5 на блокбастер не е ист со 8.5 на трилер/драма на пример, но и двата ја заслужуваат оценката во рамките на тој жарн.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Оценките а посебно оние на Imdb се небитни. Јас повеќе се раководам од word of mouth или еве некоја препорака тука од форумот кога сакам да гледам филм. Но кога го гледам му пристапувам open minded и го оценувам во рамките на жарнот. 8.5 на блокбастер не е ист со 8.5 на трилер/драма на пример, но и двата ја заслужуваат оценката во рамките на тој жарн.
Реченицава треба во прв пост на темава да стои...

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.638
Поени од реакции
31.857
Финтата е шо на крај сите заедно се мешаат во едно што се нарекува 250 :) (затоа и го спомнав)

Ама ок е, некому тоа не му е битно, некому е, а не треба и така. Различно гледаме. Веројатно сега е доба каде технологијата максимално ќе се искористува и ќе го обележи тоа периодот низ научна фантастика.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.739
Поени од реакции
12.798
Па тоа што се мешаат е повеќе грешка на IMDB него ли на фановите.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.638
Поени од реакции
31.857
Тој им е концептот, да биде поедноставно и без усложнување :) Е сега не секој фан ќе се дрзне да размисли во стилот-Абе чек....блокбастер гледав, тој оди во општиот ранг кај сите филмови, ако му лупнам 10-ка не е фер спрема оние кои ја измениле историјата во филмската индустрија и така натака и така натака, нивниот импакт и влијание живее и по 50 години после нивно излегување.

Крај краева си тераат филмот оние кои работат на ваквите филмови, парите им фрчат од сите страни, ја имаат публиката и то е то. Не секој сака да ја дрви за животов и слични каламбурии. :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.666
Поени од реакции
59.759
Сме дискутирале и порано, оценката на ИМДБ најмногу се должи на моментално расположение. Гледаш, одиш на ИМДБ и лупаш бројка. А Guardians е многу feel good филмче, што вика wicked чиста забава е филмот. Има plot holes како кратери, глупава приказна и група морони кои те забавуваат. После тоа нормално е што ќе добива и позитивни оцени. Филмот како филм веројатно не е ни за 5-ка, ама сум се смеел за 10-ка. Денес и тоа е реткост, комедиите се толку глупи што престанав да ги гледам, кога ќе видам жанр-комедија го скокам. Во таа смисла Гардијанс беше пријатно изненадување.[DOUBLEPOST=1419303809][/DOUBLEPOST]
Добро бе мајку му стара, од кога те знам на форум ги спушташ тие Џејмс Бонд филмови, што интернет ќе имаше...?

Kajgana Shop

На врв Bottom