Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Споредбава со вредноста на филмовите со Чарли Чаплин и Мед Мекс ти вришти :)))

Океј. Важно твојата споредба многу подобро излезе :D.

Поентата ми беше дека филм не мора да има длабочина нити дијалог да пренесе поента или раскаже приказна. Поента што изгледа ти избега, затоа што имаш своја дефиниција за тоа што е филм, а општата изгледа не ти се допаѓа.

Разбирам ако не си фан на таквите филмови, али да го наречеш тоа што си го гледал срање е субјективна оценка на база на субјективна дефиниција за филм.

Океј. Важно твојата споредба многу подобро излезе :D.

Поентата ми беше дека филм не мора да има длабочина нити дијалог да пренесе поента или раскаже приказна. Поента што изгледа ти избега, затоа што имаш своја дефиниција за тоа што е филм, а општата изгледа не ти се допаѓа.

Разбирам ако не си фан на таквите филмови, али да го наречеш тоа што си го гледал срање е субјективна оценка на база на субјективна дефиниција за филм.
која поента и приказна ја има Mad Max: Fury Road ? на такви филмови може да им се восхитуваат само мали деца и тинејџери. за нив и е правен филмот.

која поента и приказна ја има Mad Max: Fury Road ? на такви филмови може да им се восхитуваат само мали деца и тинејџери. за нив и е правен филмот.
Не е битна приказната во филмов. Визуелноста и дизајнот е муабетот.
Башка и правен е на олд скул начин со 80% практични ефекти, сосема на друго ниво ја перцепираш акцијата.
Перверзии е филмот.

Башка и кога ќе ти текне дека е правен на олд скул начин со 80% практични ефекти.
Перверзии.

На времето како деца гледавме многу филмови со нинџи. Абе по зидови се качуваа, летаа, невидливи беа, десетина души за секунда убиваа, што се не правеа. И се занесуваме, дури и мислевме дека навистина има нинџи кои сето тоа го можат.

Но пораснавме.

Башка и правен е на олд скул начин со 80% практични ефекти, сосема на друго ниво ја перцепираш акцијата.
Перверзии е филмот.
Да дополнам само дека филмов го има најдобриот world building во изминатите 10+ години. Светот, изгледот на ликовите и over-the-top акцијата се лудило!

Единствена замерка ми е што можеби требаше да заврши едно 20тина мин порано пошто ме мавна fatigue при крај.

Поентата на жанрот акција е да ти понуди адреналин и да те внесе преку акцијата. Мед Мекс нуди лудо добра акција. Плус, саундтрак прејак, кинематографја прејака, закон лик во Фјуриоса и супер тандем со Мекс, дистопскиот свет на Милер и споредбата што ја прави со денешниот свет..
И добра споредба направи Шкорпијон со немите филмови, таму нема зборење и полесно ги впиваш емоциите. Не мора секогаш преку дијалог да ти пренесе филмот нешто. Во Вертиго најдобрите делови се без дијалог на пример..
По мене најважно за филм е да знаеш "што" ќе гледаш и да се препуштиш на жанрот, а после зависи од самиот филм. А не да влезеш во "Шерлок моуд" и да глеаш акција...
Најдобриот од сите Мед Мекса до сеа, и едвај ги чекам другите делови, а за филмов и посебно за Шарлиз Терон очекувам номинации.

Поентата на жанрот акција е да ти понуди адреналин и да те внесе преку акцијата. Мед Мекс нуди лудо добра акција. Плус, саундтрак прејак, кинематографја прејака, закон лик во Фјуриоса и супер тандем со Мекс, дистопскиот свет на Милер и споредбата што ја прави со денешниот свет..
И добра споредба направи Шкорпијон со немите филмови, таму нема зборење и полесно ги впиваш емоциите. Не мора секогаш преку дијалог да ти пренесе филмот нешто. Во Вертиго најдобрите делови се без дијалог на пример..
По мене најважно за филм е да знаеш "што" ќе гледаш и да се препуштиш на жанрот, а после зависи од самиот филм. А не да влезеш во "Шерлок моуд" и да глеаш акција...
Најдобриот од сите Мед Мекса до сеа, и едвај ги чекам другите делови, а за филмов и посебно за Шарлиз Терон очекувам номинации.

ke ima furiosa spin off

Ако може некој да ми направи листа од најдобрите филмови годинава, зошто речиси ништо немам изгледано.

Godisnoto gledanje fajkla padna denes. <3
Morav da ja napraam slikava. Specijalno za @Corvus <3
Jared Leto Origins

YWZYQJw.jpg

Можит да фрлит некој торент за Saw вториот и третиот дел, нека биди до кај 1,5 ГБ макс.

Добро брат, немаш пристап до кат или?

Иам брад :D, ама таму немит, а исто ни на arenbg, a замунда нешто не е достапна. :)[DOUBLEPOST=1440415965][/DOUBLEPOST]
Добро брат, немаш пристап до кат или?

Иам брад :D, ама таму немит, а исто ни на arenbg, a замунда нешто не е достапна. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom