Војната на патиштата

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.447
Поени од реакции
39.077
По твојата логика до сеа пола Германија треба да е празна. Ако се однесува за низ град, ОК. Дури и за на автопат во Македонија ако ти се однесува, ОК. Со исклучок на неколку делници...
Македонија/автопат/200 на саат ... :pos::pos::pos::pos::pos: Една дупка ( а не е една , многу се ) и готов си.

Момак незнам дали се имаш возено со 200 на саат , али еве од прилика што се дешава ... Патот го гледаш матно , воланот вибрира како вибратор во широка пичка , и доволно е малце да ти одлета вниманието и да одлеташ и ти. Никојпат не сум возел со таа брзина , али имав прилика да ме вози професионален возач на стаза во Солун и тоа сами , никој немаше на патеката. Од тогаш не влегувам со никој во кола ако не сум јас возачот. Максимум 130/140 на автопат спрема Скопје , и тоа недела беше немаше скоро ич сообраќај. Во работни денови максимум 110/120 си возам. ( Зборам за автопат ).

Нека си го мерат на фб со слики од 200 на саат , као демек храброст треба да имаш за такво нешто. Не бе брат не ти треба храброст , доволно е мозокот да ти биде ограничен на само 2 ќелии.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Сега искочи и со 200 на саат возел. Ви ги сфаќам размислувањата, ваљда до пред некоја година и јас исто ќе пишев...
Муабетот ми е дека реално никој од вас појма нема што му се десило на дечкото. Можно е да имало квар на колата и да не може да ја управува. И да е шќиптар, колку и да ги мрзам јас лично не би го пишал ова што вие го пишувате.
Мене ми се има десено да ми изгаси колата у сред вожња. Немате појма колку е заебано... Сервото не работи, кај некои коли и тотално може да се укочи воланот. Кочниците исто откажуваат. Чивша компљутер...
Среќа што возев само со 40 на саат.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.730
Поени од реакции
13.471
Сега искочи и со 200 на саат возел. Ви ги сфаќам размислувањата, ваљда до пред некоја година и јас исто ќе пишев...
Муабетот ми е дека реално никој од вас појма нема што му се десило на дечкото. Можно е да имало квар на колата и да не може да ја управува. И да е шќиптар, колку и да ги мрзам јас лично не би го пишал ова што вие го пишувате.
Мене ми се има десено да ми изгаси колата у сред вожња. Немате појма колку е заебано... Сервото не работи, кај некои коли и тотално може да се укочи воланот. Кочниците исто откажуваат. Чивша компљутер...
Среќа што возев само со 40 на саат.
Да имаше квар, немаше пола хауба да му биде смрскана во излог кој беше целосно разорен до темел, значи за тоа треба да се има голема брзина за која има голема причина (најчесто играње курташак).
Ако сака да лечи фрустрации со голема брзина нек се фура на права патека без ич сообраќај, нека не ми го прави тоа во на селено (централно) место.
Замисли сеа ти да седиш во соул паб (на 30 метри оод местото) и некому му се „расипе“ колата и сврти лево. . Дај не биди смешен, со таков квар не се прави толкава сообраќајка.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Македонија/автопат/200 на саат ... :pos::pos::pos::pos::pos: Една дупка ( а не е една , многу се ) и готов си.
Што се смееш како нетаман, убаво ти реков дека ти е ОК постот ако ти се однесува на македонските автопати, со исклучок на некои делници. Една од нив е и после наплатната рампа Петровец накај Скопје. Тоа е фактички резервна писта за слетување на авиони и таму имам возено САМ 190 со Фиат Браво од 2000 год. Не дека се фалам, туку само ти доловувам дека во Македонија постојат некои делници од јавни патишта кои се колку-толку ,,сигурни" за дигање на тие брзини доколку си сигурен во колата/едноставно ти е ќеф/ти се вози брзо, а и состојбата на патот во смисла на други коли е претежно чиста и нема други возила на кои евентуално би им го загрозил возењето. Лично јас никогаш нема да возам толку брзо доколку имам сопатници со мене или патот е барем малку оптоварен со коли или е пат што не го ни знам. Не знам ти со каква кола си се возел, ама на мене ни воланот ни тресеше како ти што опишуваш, ниту пак ми беше матно до толку да не знам што се случува околу мене. Реално, 200 километри на час со нова кола од последниве генерации е пичкин дим. Друг е муабетот со патиштата кај нас.

П.С Како знаеш како изгледа возење со таа брзина, а не си возел ти лично?

Последно уредено:
Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Да имаше квар, немаше пола хауба да му биде смрскана во излог кој беше целосно разорен до темел, значи за тоа треба да се има голема брзина за која има голема причина (најчесто играње курташак).
Ако сака да лечи фрустрации со голема брзина нек се фура на права патека без ич сообраќај, нека не ми го прави тоа во на селено (централно) место.
Замисли сеа ти да седиш во соул паб (на 30 метри оод местото) и некому му се „расипе“ колата и сврти лево. . Дај не биди смешен, со таков квар не се прави толкава сообраќајка.
Замисли да возел со ворп 4.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
muabetot e ako kacis 100ka u naseleno mesto da bide krivicno delo obid za ubistvo i toa e toa...toa ti e najefikasna zastitna merka...ostaj kazni paricni gluposti....obid za ubistvo odzimnaje na dozvola dozivotno...i kraj na programata

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807
ете од ваквите пати македонскиот народ, се збогатија од крадени пари станаа милионери преку ноќ. чим имаш пари ти си господ не ти може никој ништо а се останато околу тебе е граѓанин од втор ред. На лице место линч и бесење и пример за сите останати гомнари како ова размазено детиште.
http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/183544-Momceto-koe-pregazi-tatko-i-dete-e-sin-na-poznat-skopski-biznismen-tvrdat-sosedite
Но како и се друго во државава и овој случај ќе помине неказнето пошто така функционира правниот систем. ДНО сме и не заслужуваме да постоиме како држава, нека се вратат турците зашто очигледно малце биле 500 години.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.447
Поени од реакции
39.077
За вакви случаеви само инстант правда на лице место , за друг начин не ни очекувај. И шо е најлошо ние македонците сами за себе имаме претставено слика на одмаздољубив и завидлив народ. Не бе брат воопшто не сме такви , баш напротив меки сме како тинејџерска пичка. Како бе од толку случаеви вакви ниту еден не се најде со вжештена глава да му пресуди на некој идиот?

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807
Член од
14 февруари 2014
Мислења
181
Поени од реакции
155
Треба да се вратиме назад на магариња и коњи.Може тогаш ќе има помалце идиоти кои мислат дека знаат да возат и контролираат автомобил.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
Because fuck тротоарот, that's why :lut:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
Патот чистота, милина да возиш :bravobe:

ОБНОВЕНО: Осум повредени во сообраќајката кај Песочан, меѓу повредените и едно бебе
Објавено на: December 28, 2014во: Охрид

Осуммина повредени меѓу кои и едно бебе е билансот од вчерашната страшна сообраќајка која се случи кај селото Песочан, на магистралниот пат Охрид-Кичево.

Според најновите информации повеќе лица се тешко повредени од кои две синоќа биле пренесени во Клиничкиот центар во Скопје.

Во автомобилот Шкода со охридски таблички повредени се пет лица. Меѓу тешко повредените е бебе кое има потрес на мозокот. Тешко повредени се сопатичката М.Б. (24) од струшко Корошишта, 8-годишно девојче Л.М. од Њу Џерси кое има скршеници на ребрата и машко лице од Њу Џерси кое поради тешките повреди е пренесено во скопските клиники.

Со полесни повреди поминал возачот на „Шкодата“ П.Б. (23) од Корошишта.

Во „Опел Корсата“ со тетовски таблички повредени се три лица. Најтешко повреден е возачот Ц.В. (19) од тетовско Палчиште кој исто така е пренесен на скопските клиники. Со скршеницата на раката се здобил сопатникот Џ.Д. (21) од селото Симичани, Боговиње. Набиеници на главата добил 27-годишниот С.С. од Жеровјане.

Според последните информации сите повредени се наоѓаат надвор од животна опасност.

Несреќата се случи вчера попладнето кога „Шкодата“ која се движела од Кичево кон Охрид излизгала од патот и преминала на спротивната страна од коловозот, при што дошло до директен судир меѓу двете возила.

За време на полицискиот увид кој траел околу 5 часа немало поголем застој во сообраќајот, бидејќи возилата се пропуштале најизменично.

ФОТО: О2 Телевизија

Член од
14 февруари 2014
Мислења
181
Поени од реакции
155
Сега со снегов па и мразот седење дома и евентуално скокнување на кратко до локалната продавница за леб и млеко ... евентуално и по некоја крепа сирење.

Kajgana Shop

На врв Bottom