- Член од
- 25 јуни 2007
- Мислења
- 2.307
- Поени од реакции
- 1.134
Нејќам да спојлерисам ама вака накратко, Sopranos и Breaking имаа простор и те како да продолжат како серии посебно заради тоа што можеше од постојните стории да црпат повеќе, open ending имаа и двете не заебавај, посебно Sopranos оваа серија ми е апсолутен број 1 (незнам колку си запознаен со верзиите што уствари се деси на крајот у ресторантот).
Dexter ја неам гледано, Prison Break како шо тргна фалеше уште да идат и избегаат од некој затвор у Сибир, добро е шо заврши.
Знам Сопранос како заврши, да оставија отворен простор на гледачите да мислат што ќе се деси во ресторанот, поентата ми беше дека сепак поголемито дел од приказната беше затворен, точно е мафија може да продужи и да се дешаваат работи така до бескрај али главнотот го знаевме. За ВВ мислам дека сосема во ред си заврши главната приказна заврши, се понатака ќе беше доплнување само со некои приказни што искачаат од таму но веќе ќе личеа на сосема други серии. За Џерико конкретно крајот кој што го имаше беше осчигледно присилен, еден куп работи не се доискажаа, Знам и тогаш а дури и пред некое време читав петиции за обновување на серијата. Таму беше она апла ајде како што знаете и умеете направете некаков крај иако почетната идеја за приказната не е докажана. Нејќам да пишувам подетално да не ставам спојлери тука

Иначе, дајте предлог за некоја серија трилер, шпиунска, со централен антихерој или некоја добра СФ.
Гледани ми се и ги гледам: Sopranos, Breaking Bad, Dexter, Fringe, The Fall, Sherlock, Manhattan, Person of Interest, Homeland, Orphan Black, The Americans, SOA, GOT има и уште некои али полајт.
Се мислам меѓу Mad Men и Broen.. нешто друго....