Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
11 мај 2014
Мислења
1.020
Поени од реакции
575
Jas licno koristam fulfix 7 meseci i ima dobri rezultati
ова и ја обновува или само спречува да опаѓа?

Луѓе ај малку помош, немам многу време да ја листам целата тема па да пресудувам што работи, а што не. Имам сериозен проблем последнава година рапидно ми опаѓа косата напред на главата (т.н залистоци). Имав густа коса и одлично распоредена, а сега од ден на ден се повеќе се плашам да се видам на огледало до каде ми е отидена. Дајте помош што да користам за да ја запрам да опаѓа, а воедно ако е можно и да почне да ми се обновува повторно.[DOUBLEPOST=1419006468][/DOUBLEPOST]
Па у 99% од случаите е генетски, така да ќути среќа симетрична ми е тиквата па ја бендисувам на кец :oops:
кај мене во фамилијата никој нема по двете страни келав, ниту пак имало. Во последно време кај мене опаѓа на предниот дел од главата како ненормална :(

Последно уредено:
Член од
17 декември 2014
Мислења
23
Поени од реакции
32
Ја обновува таму кај што ми беше опадната и изретчена ми расте ама треба да го користиш подолго време пред 7 месеци имав залисци сега скоро и да ги нема ми растат вчакна до таму кај што сум имал порано

Член од
11 мај 2014
Мислења
1.020
Поени од реакции
575
Ја обновува таму кај што ми беше опадната и изретчена ми расте ама треба да го користиш подолго време пред 7 месеци имав залисци сега скоро и да ги нема ми растат вчакна до таму кај што сум имал порано
Ти благодарам на одговорот, а каде може да се најде и како изгледа ако не тие е проблем

Член од
17 декември 2014
Мислења
23
Поени од реакции
32
Ти благодарам на одговорот, а каде може да се најде и како изгледа ако не тие е проблем
Na net fulfix.com.mk[DOUBLEPOST=1419036708][/DOUBLEPOST]
Dali imas zabelezano nekoi kontraindikacii od upotrebata na lekot?
Nema nikakvi kontraindikacii barem kaj mene[DOUBLEPOST=1419036963][/DOUBLEPOST]
Fullfix :))))
Efekt NULA

Amerikancite duri go kaznija proivoditelot za SCAM (lazno gubre)
Ako si go koristel ok ako ne ne komentiraj jas licno sum go koristel i ima rezultati ne bi lazel da nema nitu pak gi reklamiram treba da go koristis podolgo vreme ne e toa za preku nok

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2012
Мислења
812
Поени од реакции
510
Aли у тој случај ќе почне па да паѓа косата, или?
Во право си, кога се мастурбира или има секс, се лачи DHТ кој е главниот виновник за паѓање на косата. Тие што имаат генетски предиспозиции за оќелавување, им препорачувам колку што е можно помалце да мастурбираат или имаат секс (во нормални граници, колку да не зарѓа). И плус при свршување се испушта цинк со спермата, кој помага при производството на тестостерон. Препорачувам и зелен чај бидејќи помага во блокирањето на трансформацијата на слободниот тестостерон во естроген. За да се згусне брадата треба да се зголеми лачењето на тестостерон со следниве начини: земање на доволно цинк преку исхраната или суплементи (како и останатите минерали калциум, магнезиум, манган, фосфор итн), внесување на витамин Д преку суплементи бидејќи го нема во доволни количини во исхраната а сега е зима па така сонцето е послабо за да може да се произведе доволно во кожата, намалување на конзумацијата на благи работи (рафинирани шеќери), внесување на доволно масти кои се клучни во производството на хормоните, меѓу нив и тестостеронот. Елиминирање или намалување на стресот, и секако, доста напорен тренинг со големи тежини помага во зголемувањето на тестостеронот.

Член од
10 септември 2012
Мислења
47
Поени од реакции
17
Na net fulfix.com.mk[DOUBLEPOST=1419036708][/DOUBLEPOST]
Nema nikakvi kontraindikacii barem kaj mene[DOUBLEPOST=1419036963][/DOUBLEPOST]
Ako si go koristel ok ako ne ne komentiraj jas licno sum go koristel i ima rezultati ne bi lazel da nema nitu pak gi reklamiram treba da go koristis podolgo vreme ne e toa za preku nok
Drugar,
Ti mozes da go koristis use 100 godini, nie ovde nitu pieme nafta niti sme glupi!

Fulfix e SCAM!! (Gubre proizvod)
Za sreka nie ovde sme pismeni, i sledime svetski hair loss forumi od tipot na hairloss talk, hairloss.org hairloss world itn itn.
Tamu lugeto spodeluvaat ilajdnici iskustva od fulfix ( i od site tie iskustva NITU EDNO ne e pozitivno)

Член од
11 мај 2014
Мислења
1.020
Поени од реакции
575
Drugar,
Ti mozes da go koristis use 100 godini, nie ovde nitu pieme nafta niti sme glupi!

Za sreka nie ovde sme pismeni, i sledime svetski hair loss forumi od tipot na hairloss talk, hairloss.org hairloss world itn itn.
Tamu lugeto spodeluvaat ilajdnici iskustva od fulfix ( i od site tie iskustva NITU EDNO ne e pozitivno)
Друже дај предложи нешто што помага, имав густа коса али ми отиде напред на главата едно 3 цм во нецела година. Да не фрлам пари за работи кои не функционираат и да ми допадне пробувајќи, ако можеш дај предлог за нешто што помага. Ти благодарам на разбирањето[DOUBLEPOST=1419098221][/DOUBLEPOST]
Во право си, кога се мастурбира или има секс, се лачи DHТ кој е главниот виновник за паѓање на косата. Тие што имаат генетски предиспозиции за оќелавување, им препорачувам колку што е можно помалце да мастурбираат или имаат секс (во нормални граници, колку да не зарѓа). И плус при свршување се испушта цинк со спермата, кој помага при производството на тестостерон. Препорачувам и зелен чај бидејќи помага во блокирањето на трансформацијата на слободниот тестостерон во естроген. За да се згусне брадата треба да се зголеми лачењето на тестостерон со следниве начини: земање на доволно цинк преку исхраната или суплементи (како и останатите минерали калциум, магнезиум, манган, фосфор итн), внесување на витамин Д преку суплементи бидејќи го нема во доволни количини во исхраната а сега е зима па така сонцето е послабо за да може да се произведе доволно во кожата, намалување на конзумацијата на благи работи (рафинирани шеќери), внесување на доволно масти кои се клучни во производството на хормоните, меѓу нив и тестостеронот. Елиминирање или намалување на стресот, и секако, доста напорен тренинг со големи тежини помага во зголемувањето на тестостеронот.
Со бодибилдинг се бавам повеќе од 7 години, извесен период и полупрофи, али се до годинава ми немаше влакно мрднато од главата иако имав земано какви не стакови за зголемување на тестостерон. Е сега во врска со тоа што си пишал околу секс и такви работи можеби претерувам, покрај што имам речиси секој ден секс мора и 1-2 пати мастурбација бидејќи едноставно ќе полудам ако не го сторам тоа. Чаре покрај намалување на тоа, вежбам, цинк речиси и да немам паузирано, магнезиум многу зеленчук и плус овошје.

Член од
17 декември 2014
Мислења
23
Поени од реакции
32
Drugar,

Ok jas mislev da vi pomognam ako mislis taka ok jas ti kazuvam za nesto sto sum probal a ne za nesto sto sum procital[DOUBLEPOST=1419108738][/DOUBLEPOST]
Друже дај предложи нешто што помага, имав густа коса али ми отиде напред на главата едно 3 цм во нецела година. Да не фрлам пари за работи кои не функционираат и да ми допадне пробувајќи, ако можеш дај предлог за нешто што помага. Ти благодарам на разбирањето[DOUBLEPOST=1419098221][/DOUBLEPOST]
Со бодибилдинг се бавам повеќе од 7 години, извесен период и полупрофи, али се до годинава ми немаше влакно мрднато од главата иако имав земано какви не стакови за зголемување на тестостерон. Е сега во врска со тоа што си пишал околу секс и такви работи можеби претерувам, покрај што имам речиси секој ден секс мора и 1-2 пати мастурбација бидејќи едноставно ќе полудам ако не го сторам тоа. Чаре покрај намалување на тоа, вежбам, цинк речиси и да немам паузирано, магнезиум многу зеленчук и плус овошје.
Greg Braden
druze probaj so minoxidil 5% mora da ima rezultat glej na youtube ima videa luge kako testiraat na sebe

Член од
10 септември 2012
Мислења
47
Поени од реакции
17

Aj samo na kratko da nafrlam nekolku raboti koi smetam deka ke ti bidat bitni...

1. Verojatno se raboti za maska nasledna kelavost, ako e toa togas genot verojatno si go imal vo sebe, megutoa zosto bas sega naednas pocnala da opaga kosata tolku intenzivno verojatno odgovorot treba da go dade nekoj epten strucen doktor koj se razbira od problematika so kosa ( imas eden kup dermatolozi koi nemaat blage veze od kosa, vnimavaj so toj izbor pregeldaj po forumite iskustva na drugi od pregledi kaj poedinecni doktori). Mozebi si koristel nekoi anabolicni sustanci pri vezbanje - tie mavaat na androgena osnova, mozebi si bil izlozen na esktremen stres,itn itn, da ne pogagam toa e toa sto nekoj super doktor treba d ago utvrdi.

2. Nemoj da se nerviras ili panicis zasto si na samiot start, stom sega pocnala da opaga kosata seuste se aktivni i folikulite od kaj sto opagala kosata bidejki im treba podolgo vreme da atrofiraat. Sto znaci so biostimulacija moze da se oporavi nivnata funkcija.

3. Imas na raspolaganje na edna strana minoksidil i propecija koi kaj nekoi luge davaat dobri efekti NO istovremeno davaat i eden kup sporedni efekti po tvoeto zdravje, na primer propecijata moze da ti go unisti libidito, da ti predizvika erektivna disfunkcija i use edno milion stvari. Minoksidilot pak kaj nekoi luge dava efekti, no nego moras da go koristis cel zivot i momentot koga ke go prekines celata kosa sto si ja zacuval so nego ke opadne vo rok od 1-2 meseci.

3. Imas moznost da zemas nekoi prirodni DHT blokatori od tipot na saw palmeto, toj ima pomalku sporedni efekti po zdravjeto no pravi zdivot da ti mirisa odvratno:))))
Laserska kaciga ili laser ti e odlicna rabota, samo e skapa investicija, i MORAS mnogu da vnimavas kade i kakov laserski tretman ke prais ili kakov laser za domasna upotreba ke kupis , zasto tuka ima eden kup prevari so toa. Za ovoj del so laserite mozam da ti objasnam detalno do beskraj poso toa sam za sebe go istrazuvav so godini.

4. Ima use mnogu raboti ali dolgo e drugar da obajsnuvam se vo detali, smetam deka vaka nafrleno ke dobies nekoja prvicna slika, pa mozes i sam da istrazis podetalno.

i da NAJBITNO, na sam start si, i edno nesto sto treba da znaes pred da pocnes e deka KOSATA E ESTETIKA a toa cini skapo ako sakas da ja imas :))

Член од
11 мај 2014
Мислења
1.020
Поени од реакции
575
Ти благодарам на исцрпниот одговор, ќе се распрашам за доктор и ќе одам најбрзо што можам, ако не друго барем да спречам да остане така.

Kajgana Shop

На врв Bottom