Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Добар е Gone Girl, можеби споредбата со Prisoners не држи место затоа што вториот е многу сериозен и реалистичен филм кој развали со глума и емоции, додека Gone Girl е филм во кој нема емоции и се туркаат старите get-away-with-crime фори. Многу покомерцијален да речам.[DOUBLEPOST=1418880256][/DOUBLEPOST]Ти драгонски да шутиш. :kruna:

Ако може некој да ми најде некаде превод за овој филм
Јас барем не најдо нигде на страниве кај што често бараме.

Btw добра комедија (y)
Еве ти превод на англиски за ваа верзија Brrip x265. WAR

свака част за 370+ филмови во една година.
Еден филм дневно во просек, не е нешо посебно, на летербокс глеам по 1000 филма некои веќе изглеале...

Е за ова доле вредат мислам честитки :чда:
2quu7h0.jpg

Еве го целиот постер...
MteeUXz.jpg

Критериумот беше филмот да ми е со оцена 8,5 и погоре, постерот да му е добар, и колку шо можам повеќе да ги застапам омилените ми мои глумци и режисери:pipi:. И така, сеа си се гордеам на мојата 7-8 квадратна собичка:)

Еве го целиот постер...
MteeUXz.jpg

Критериумот беше филмот да ми е со оцена 8,5 и погоре, постерот да му е добар, и колку шо можам повеќе да ги застапам омилените ми мои глумци и режисери:pipi:. И така, сеа си се гордеам на мојата 7-8 квадратна собичка:)
ццц, од овие тука само 3 неам изгледано,од Куросава тој Дерсу Узала, тој со Брижит Бардо и Gravity. репер сум станал за get a life неосетно
Браво за постерот :rolleyes:

Еден филм дневно во просек, не е нешо посебно, на летербокс глеам по 1000 филма некои веќе изглеале...

-Работа
-Пријатели
-Девојка
-Кафиња
-Театар-кино:icon_lol:-кафиЌ:icon_lol:-Дискотека-природа-спортување

или

cast_away-tom-hanks.jpg

Хајлендер ќе има ли римејк се знае нешто или јок?

според имдб јас до сеа сум изглеал 1148 филма а сигурно има уште некои кои што сум ги глеал на тв а не ги памтам. Инаку годинава сум чекор до 300 да комплетирам ама тешко дека точно таа бројка ќе ја задржам за мене успех беше и тоа сето што го изгледав :)

Еве јавна ми е листата

Може некој да ме упате со ситуацијата шо се дешава и филмот Interview, спремам колоквиуми па не сум ногу у тек со дешавките :D само глеам дека озбилно се заострила работата.

Мене живо ме интересира од посикусниве филмаџи по колку имат изгледано псајсајд или њот :icon_mrgr:

според имдб јас до сеа сум изглеал 1148 филма а сигурно има уште некои кои што сум ги глеал на тв а не ги памтам. Инаку годинава сум чекор до 300 да комплетирам ама тешко дека точно таа бројка ќе ја задржам за мене успех беше и тоа сето што го изгледав :)

Еве јавна ми е листата
Turin Horse добар а? :)))

Абе како не е? Јас планирав 150 да соборам годинава, ама тешко - џуџево дома ни секунда не застанува, а не па да ме остави 2 саати филм да гледам. До 70-ката на Letterboxd со тешки маки стигнав!
Ти симнувам капа.
85544.gif

Квалитет > квантитет.

неможеш да знаеш некој филм колку е квалитетен додека не го изгледаш, сеа моеш да читаш критики но кој ги врти нив, знаат и да ругаат добар филм а и знаат апла досаден/глуп филм да го величат како којзнае каква уметност дека е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom