Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Dobro vecer na site!

Posle edna nedela od koga ja namestiv Suzumito eve sega mozam da pisam iskustva :)
Klimata gree odlicno,megjutoa sakam da prasam kolku cesto treba da pravi defrost,dali na nadvoresnata edinica treba da ima kondenzacija,dali od koga ke napravi defrost i pocne daa gree,vozduhot sto go ispusta odma treba da e topol ili ne?
Licno kaj mene eve ovie dva dena pa da ne kazam ama na cas ipol nekade mi prave defrost,i odma posle toa ne gree zesoz vozduh tuku topol,nadvor na levata strana na nadvoresnata edinica od dolnata strana mi kondenzira,dali e se ovoa normalno ili ne?
I uste nesto,kolku treba da bide minimum dolzinata na cevkite pomegju vnatresnata i nadvoresnata edinica?
Gore dole ne mozam da kazam deka ne gree dobro,ama ovoa so defrostot nekako cudno mi e sto tolku cesto go pravi?
@Vanlok ti ja instalira li,kako e kaj tebe?

Pozdrav do site

Сега приметив кај мене на GEYI-то на надворешена темтература од +1степен кога климата не дува на апаратчето за потрошувачка ми покажува 85w, дали е тоа потрошувачка на грејачот во надворешната единица, мислам дека друго и неможе да биде бидејки кога ја исклучив се врати на нула, после тоа ја вклучив и ја ставив на ладење, ми ја покажуваше нормалната потрошувчка во мирување од 8w, ја префрлив на греење и за неполна минута пак ми ги покажа тие 85w во мирување.

мале малее уште на нула и проблеми , ми ако фати -15 што прајме
кај мене уште е добро одржувам 20с. без никаков проблем само сега веќе не оди потрошувачката над 1400W него се врти околу 1200

мале малее уште на нула и проблеми , ми ако фати -15 што прајме
кај мене уште е добро одржувам 20с. без никаков проблем само сега веќе не оди потрошувачката над 1400W него се врти околу 1200
Сакаш да кажеш дека не ти влегува климата во дефрост? Ова твојата излезе подобра од инверторите :)

@ogledaloogledalo
бидејки си корисник на gree hansol ако сакаш пиши ја ознаката од надворешната единица и од каде ја имаш купено, бидејки грее мак ја има ознаката GWH12TB-S3DNA1B[DOUBLEPOST=1418476694][/DOUBLEPOST]како те служи хансолот бидејки ја имаш подолг период и која квадратура загреваш и ознака на надворешна единица[DOUBLEPOST=1418477308][/DOUBLEPOST]
како те служи хансолот бидејки подолго време ја имаш,која квадратура загреваш и пиши ни ја ознаката на надворешната единица и од каде ја имаш купено?
Istovo me prasa pred nekolku nedeli, duri i poveke, zatoa ne bi se povtoruval :)
Bi kazal samo deka prvpat defrost ovaa sezona napravi vcera nakaj 16-17 casot, potoa na 3 saati. Samo sto defrostot traese 12 minuti, sto mi izgleda prilicno dolgo.
Vo komsii sto vidov ima Carier, Vivaks i eden Samsung, duri i preku den bea celi beli/zamrznati.
Pred dve tri veceri iako do -4 idese navecer, poradi suviot vozduh ne pravese defrost.[DOUBLEPOST=1418627160][/DOUBLEPOST]
Изгледа нормално е кога има магла.
Кај мене мрзне задниот дел од климата. Предниот дел од саќето не е замрзнат.

Еве најдов и колку капацитет има на -10 , ова беше заедно со климата.
201900c7b56a5dffa256d3a952273993.jpg
Gledam okolu 2 KW e kapacitetot na 3,5-kata. Kaj mene, odnosno kaj Gree Hansol kapacitetot na -10 e 3,3 KW.

Последно уредено:
Dobro vecer na site!

Posle edna nedela od koga ja namestiv Suzumito eve sega mozam da pisam iskustva :)
Klimata gree odlicno,megjutoa sakam da prasam kolku cesto treba da pravi defrost,dali na nadvoresnata edinica treba da ima kondenzacija,dali od koga ke napravi defrost i pocne daa gree,vozduhot sto go ispusta odma treba da e topol ili ne?
Licno kaj mene eve ovie dva dena pa da ne kazam ama na cas ipol nekade mi prave defrost,i odma posle toa ne gree zesoz vozduh tuku topol,nadvor na levata strana na nadvoresnata edinica od dolnata strana mi kondenzira,dali e se ovoa normalno ili ne?
I uste nesto,kolku treba da bide minimum dolzinata na cevkite pomegju vnatresnata i nadvoresnata edinica?
Gore dole ne mozam da kazam deka ne gree dobro,ama ovoa so defrostot nekako cudno mi e sto tolku cesto go pravi?
@Vanlok ti ja instalira li,kako e kaj tebe?

Pozdrav do site

Bidejki jas imam suzumi+ 16:
Posle defrostot vozduhot e laden odnosno mlak, dodeka se zagree.
Minimum e 2m, max 20m, visinska razlika 10m
Cesto odi vo defrost, sporedbeno so Vivax Gexi

Сакаш да кажеш дека не ти влегува климата во дефрост? Ова твојата излезе подобра од инверторите :)
како да не подобра
вчера направи дефрост кај 19 и после кај 1 ипол сабајле -1 беше , баш истрчав надвор мислев дека е заледена ама немаше ништо бело на неа а извади доста пареа и 5-6 капки вода капнаа толку
разликата е што не ја форсирам ич наместена е на 23 а постигнува 20 без некој проблем
просечно интервалот на работа и е 10-11мин. па пауза од 30-35мин. зависно колку отварам врати 2 ги имам во оваа соба :D

Последно уредено:
The Hobbit: An Unexpected Journey
The Hobbit: The Desolation of Smaug
The Hobbit: The Battle of Five Armies
Да ги гледам Хобит или да ги репризирам Прстените

п.с. Гледајте ја последната епизода од Колбер Рапорт има интервју со некој змеј

Да ги гледам Хобит или да ги репризирам Прстените

п.с. Гледајте ја последната епизода од Колбер Рапорт има интервју со некој змеј

Mene mi se dobri, lotr se celo nivo nad niv ama hobitive se nrkolku nivoa nad filmoviye od ovie godini. Ja ti preporacuem da gi.

Imase go intervjuto pozadi. :)

Кај би можело да се купи или изработи ваква тенда за клима?
kozyrek-dlya-kondicionerov_d21ca3ee0d5c0ee_800x600_1.jpg
Еден ми бара цена скоро 70еу за 100x50cm со лексан оков и монтажа ама скапо ми се гледа ко ке видам по 20евра на алиекспрес ги продаваат.

Еве споредба на вкупниот бројот на денови по години, во кои температурата била во одредени рамки. Можеби некому ќе му послужи за каков клима уред да се одлучи.
Податоците се земени од wunderground.com, се однесуваат на Скопје, а годините на графиците се календарски од 1.1-31.12.
Првиот график е за минималните температури, вториот за максималните во текот на денот.
min.png

max.png

ja denes vo ducan zateknav 8c :). Klimata lapa nonstop 1.2-1.4 kw tek sega po 4h padna na 900w
Se slusnav i so Baze od Zorba denes nesto da gi prasam vo vrska so cevka da postavim niz zid za ponatamosna instalacija na klima bidejci sega kopam i struja. Kanalizaciski najdov samo 50mm, oni mi rekoja 60 ama moze i 50mm sto mislite vie? Dovolna e sirocinata za instalacijata na Hansol da se protne?

Првиот дел на рамбо е добар и со тој требало да заврши, другите два дела се само америчка пропаганда на демонизирање на CCCP исто така и за делот од роки кога драго го убива аполо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom