Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување
Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Зарем треба ?

Плакатот вели дека власта во Македонија го има убиено Младенов. Власта убива неистомисленици

Ти сигурен си дека го убиле ? Женскиве сигурни се ? 100% ? Или можеби навистина имал сообраќајна несреќа ?

Јас искрено незнам. Се е можно.

Ако навистина верувате дека е убиен, тогаш студентскиве протести се небитни, затоа што има многу посериозна тема за протест.

Што ако јакиве женски грешат ? Обвинениево е огромно, и не се излага туку така со него.
Или да се испадне јака пичка за лајкови на фб е битно ?

Јас го поддржувам протестот, ама не и вакви дебилски испади
Никаде нема обвинение дека некој некаде убил некого. Ако некој се пронајде за тоа, ја знаеш онаа: „Кој си има мувата на капата...“

Нејсе, постот на претходната страна ми беше наменет за Никола Младенов. Ќе беше горд на сите овие луѓе...

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Друже, затоа е напишано „Или веќе му дадовте одговор?“ и ставен е прашалник. Сите знаеме на што алудираат, можеби за некого е невкусно, ама убаво е што се сетиле на Младенов. Ова го објави и Фокус колку што знам.

Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
Никаде нема обвинение дека некој некаде убил некого. Ако некој се пронајде за тоа, ја знаеш онаа: „Кој си има мувата на капата...“
Тогаш како ти го разбираш делот "Или веќе му дадовте одговор" ?

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Тогаш како ти го разбираш делот "Или веќе му дадовте одговор" ?
Зарем е важно што мислам јас? Човекот го нема веќе. Дури и некој да има вмешано прсти во истото, тешко дека некогаш ќе се докаже.

Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
Зарем е важно што мислам јас? Човекот го нема веќе. Дури и некој да има вмешано прсти во истото, тешко дека некогаш ќе се докаже.
Па ете, влеговме во дискусија и затоа те прашав како го толкуваш тој дел. Ти ме цитираше.

Се надевам ти одговорив зошто во мои очи е многу невкусно да се излезе со такво страшно обвинение, без да се биде сигурен
дека тоа навистина било така.

Првите два дела од плакатот си се одлични. Можеле да го остават само на тоа. Ќе го испочитувале Младенов и ќе ги потсетеле луѓето на него.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.289
Правно гледано, не е никакво обвинение.
http://fokus.mk/bez-naslov-no-so-povod/
Еве од Фокус не мислеле дека тоа е невкусно. А сигурен сум дека они знаат најдобро.
Не е битно како е правно гледано, туку каков е ставот на Пленумот за тоа. Ако тој е дека на плакатот му е место на протестот, тогаш се е поразлично.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Не е битно како е правно гледано, туку каков е ставот на Пленумот за тоа. Ако тој е дека на плакатот му е место на протестот, тогаш се е поразлично.
Не знам дали овој плакат повторно бил ваден додека траел маршот (малце е мачно со оглед дека нема стап одоздола), но невозможно е да се „прочешлаат“ сите транспаренти од страна на редарската служба и да се види кој треба, а кој не треба да биде таму.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.289
Не знам дали овој плакат повторно бил ваден додека траел маршот (малце е мачно со оглед дека нема стап одоздола), но невозможно е да се „прочешлаат“ сите транспаренти од страна на редарската служба и да се види кој треба, а кој не треба да биде таму.
Веројатно не бил, да беше ќе го имаше на Курир, тие немаат мака за такви работи. :D Ама во секој случај, на таков плакат не му е место на таков собир.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Ако не грешам испитот е за стекнување основна лиценца.Не може да работи без тој испит. Мада аналогијата не им е на место. Нема потреба за (општ) испит кај техничките факултети и општествените факултети. Специфични испити полагаат само оние кои имаат потреба од истите.
Како и да е, на спиење ме фатија... едвај се воздржав да не ја опцујам коконата, култура на ниво, во 5 попладне се ѕвони ли... :mad:

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Цуриве се изгубиле на протестот или не е важно што пишува важно е да е против владата?
Пошто го смени постот, да ти кажам прво. Се протестираше против екстерното оценување, но јас сакам да ја гледам сликата малце поголема, па и против сите лоши реформи во образованието. Акцент на честите измени на законот е темата за утрешната дебата, ако те интересира, повели и дојди.

Меѓународен ден на човекови права и слободи, слобода на образование, слобода на мисла (која очигледно беше угнетувана периодов), слобода на движење (која беше загрозувана вчера), слобода на протест... се' тоа спаѓа под терминот слобода. Damian можда е до некаде во право, можда можеле да го изостават последниот дел, ќе беше 100% погодок. Само сети се дека Младенов секогаш бил критичар на владеачката структура, така и на претходната (мада тоа претходна далеку делува бе :D).

?

..........

Гостин
Зарем треба ?

Плакатот вели дека власта во Македонија го има убиено Младенов. Власта убива неистомисленици

Ти сигурен си дека го убиле ? Женскиве сигурни се ? 100% ? Или можеби навистина имал сообраќајна несреќа ?

Јас искрено незнам. Се е можно.

Ако навистина верувате дека е убиен, тогаш студентскиве протести се небитни, затоа што има многу посериозна тема за протест.

Што ако јакиве женски грешат ? Обвинениево е огромно, и не се излага туку така со него.
Или да се испадне јака пичка за лајкови на фб е битно ?

Јас го поддржувам протестот, ама не и вакви дебилски испади
Па што кур во право се! Грујо сигурен ли е дека сорос и сдсм ги организират протестите? тој како најодговорна функција премиер јавно лаже спинува ја трола цела држава, па ти се најде душебрижникот да ги обвиниш девојчињава заради плакатот.
Студентите протестират а со нив има право да протестира и да ги подржува кој сака...[DOUBLEPOST=1418340731][/DOUBLEPOST]
А што има лошо во напишаното?
Вистината! ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom