Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.205
Поени од реакции
30.393
Џенифер Лоренс ја прослави - Winter's Bone, actually. Филмот победи на Санденс 2011, а типката на само 21 година беше номинирана за главна женска улога на доделувањето на Оскарите.

Само две години потоа во истата категорија и си лапна Оскарче.
Zavisi. Ima mnogu akteri i akterki shto bile nominirani pa ne znaci deka se popularni kako nea.
Imas akteri shto nikogas ne bile nominirani pa nikogas nema da se zaboravat poradi glumenjeto vo franshiza. Daniel Radcliffe, Elijah Wood, Kristen Stewart i tn.
Ja sum sigurna deka pogolemiot del od lugeto nemaa poima koja e Lorens pred da bide Katniss.

M

Mario Gómez

Гостин
Добар крај беше Хобитот стварно. Има ствари кои ми сметаа, ствари кои фалеа, ама гледајќи го како цела трилогија, супер реализирано :)
3d ili 2d go gledase? Jas se mislam sho karta da zeam za utre. Interstellar nitu stignav da go gledam u kino odma go trgnale. :(

Inaku gledam i za HG se glumi, minatoto leto gi procitav site knigi, tretata kniga absolutno vrska si nema i normalno i filmot nema da cini, pa uste na dva dela ja delat. Prvite dve knigi bea dobri ama filmovite bea cist prosek realno.

Plus kako sho vika Dzimi, Jennifer Lawrence kaj saka neka glumi site ja percipirame kao Sasha Grey.:pusigo:

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
@whatto јас никаде не спомнав оружен грабеж. Отсекогаш ме влечеле оние генијални планови како во Оушн 11, ја сакам да ги надмудрам, не е до парите колку што е до суетата :)
;)знам сине

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.560
Поени од реакции
2.524
Инаку филмот не е копија на Battle Royal, книгите се напишани врз идејата на Battle Royal.
a бе ''идејата''....како сакаш врти, ако не филмот, книгата ХГ е копија ...

на овој линк (СПОЈЛЕРИ)
http://www.buzzfeed.com/miamaria/35-reasons-why-the-hunger-games-is-really-battl-gsbg
има убава споредба направено помеѓу двата филма....толку многу сличности не може да има ако е земено само идејата/приказната...таков пример е Мува, оригиналот и римејкот од Кроненберг, освен тоа што еден научник се претвора во мува, тие два филма ништо друго немаат заедничко, ни крајот...А ХГ ти е класично крадење :D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
a бе ''идејата''....како сакаш врти, ако не филмот, книгата ХГ е копија ...

на овој линк (СПОЈЛЕРИ)
http://www.buzzfeed.com/miamaria/35-reasons-why-the-hunger-games-is-really-battl-gsbg
има убава споредба направено помеѓу двата филма....толку многу сличности не може да има ако е земено само идејата/приказната...таков пример е Мува, оригиналот и римејкот од Кроненберг, освен тоа што еден научник се претвора во мува, тие два филма ништо друго немаат заедничко, ни крајот...А ХГ ти е класично крадење :D
Не вртам никако освен околу стол.

ХГ нема украдено ништо. ХГ е направен според книги и доследно ги следи книгите. Како се направени книгите е сосема друга работа и тоа нема врска со никој што е инволвиран во филмот, освен што продуцентите ќе и искешираат на авторката за правата..

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.742
Поени од реакции
52.694
3d ili 2d go gledase? Jas se mislam sho karta da zeam za utre. Interstellar nitu stignav da go gledam u kino odma go trgnale. :(

Inaku gledam i za HG se glumi, minatoto leto gi procitav site knigi, tretata kniga absolutno vrska si nema i normalno i filmot nema da cini, pa uste na dva dela ja delat. Prvite dve knigi bea dobri ama filmovite bea cist prosek realno.

Plus kako sho vika Dzimi, Jennifer Lawrence kaj saka neka glumi site ja percipirame kao Sasha Grey.:pusigo:
Во 3д. Што знам, мене ми нема некако некоја огромна разлика, ако ти се штеди, нема ништо посебно да пропуштиш, ама нормално подобро искуство е вака.

За HG, јас ги немам читано книгите, ама исто како да ги имам зошто ми ги раскажаа цели. Третиот ете ако не е добар, нормално дека филмов кој е прва половина на третата книга, ќе биде досаден за оние кои не се некои големи фанови на серијалот затоа што е само припрема за она што треба да се случува во втората половина од книгата.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Во 3д. Што знам, мене ми нема некако некоја огромна разлика, ако ти се штеди, нема ништо посебно да пропуштиш, ама нормално подобро искуство е вака.

За HG, јас ги немам читано книгите, ама исто како да ги имам зошто ми ги раскажаа цели. Третиот ете ако не е добар, нормално дека филмов кој е прва половина на третата книга, ќе биде досаден за оние кои не се некои големи фанови на серијалот затоа што е само припрема за она што треба да се случува во втората половина од книгата.
Јас сум фан на серијалот и филмот беше катастрофа. Пази, не досаден (беше и досаден но тоа е само еден дел), туку општо филмска катастрофа и срам за филмската индустрија.

На страна тоа, мора да разберете и дека нема оправдување од типот на „книгата е поделена затоа беше малце досаден“. Филмот кешираше од фановите (читај ги измами) продавајќи им двочасовен трејлер. Ако решиле да ја делат книгата на две а филмот испаднал труба, некој дебело ја утнал идејата. Што, не знаеја дека ништо нема да се случи? Затоа удрија на маркетинг, си купија црна страна на ИМДБ, им чуе дали wot платил карта за кино... oh wait...

M

Mario Gómez

Гостин

Лани вториот дел го гледав и 3Д у синеплекс и после дома по неколку месеци го спуштив у 3Д и у блуреј верзија и можам да кажам дека немаше разлика. А за годинава тебе те прашав пошо како што знам има многу јаки битки и ако некој го гледал у 2Д нека ми каже, искрено ми се штеди пари оти многу јаки филмој излагаат неможам да постигнам у кино сите.:icon_lol::busi:

A за HG не вреди да се оди поарно ќе глеам глуп и поглуп пошо ако видиш само како ги убиваат ликовите за секунда и никому ништо ќе видиш дека филмот наспроти книгите е големо срање.

W

wicked_1

Гостин
Не ми беше мене досаден филмот, најголемите критики беа и се од технички аспект, околу неговата изработка, визуелен хаос наспрема целиот хајп.

G

grande-juve

Гостин
Не ми беше мене досаден филмот, најголемите критики беа и се од технички аспект, околу неговата изработка, визуелен хаос наспрема целиот хајп.
Вториот дел е добар и ради него ептен го очекував третиот дел, првиот и мене лош ми беше... Иначе Батл Ројал е подобар од Игриве, тоа нема дилема.

Kajgana Shop

На врв Bottom