DUNE: PART TWO (2024) - Тема за тие што гo гледале филмот! (SPOILERS!)

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Ја предвидив дека Бен Лајнус ги лаже Лок и Џек, дека Шон Пен си го ремети Мајкл Даглас, го знаев Кајзер Созе од старт, знаев за Тајлер Дурден и знаев дека сите во Lost се мртви.
:D

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
крајот на филмот требаше да заврши со саундтрак Intergalactic - Beastie Boys

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
@Божино ја претера со Кајзер Созе :)
Не знаев ништо од наведеното бе, онака дур се фалиме само, стварно се чудам како го погодиле крајот. :D Мада мене и без крајот ќе ми беше топ филмот, затоа ваљда не очекував и не „барав“ некој мајндфак и не размислував многу, си уживав во вожњата. :)

A Кајзер Созе стварно го погодуваат луѓе што го немаат гледано филмот досега, а го имаат Scary Movie, таму во пародија е прикажан. :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Да да. Имаше еден член што викаше дека Primal Fear му бил предвидлив. Ама не го гледал во 1996, сега скоро го гледал, откако изгледал 20 филмови што се негова копија. Така и Интерстелар ќе биде крајно предвидлив во 2040-та година, откако сега ќе почнат да копираат на овие теми.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.710
Поени од реакции
12.707
Не знаев ништо од наведеното бе, онака дур се фалиме само, стварно се чудам како го погодиле крајот. :D Мада мене и без крајот ќе ми беше топ филмот, затоа ваљда не очекував и не „барав“ некој мајндфак и не размислував многу, си уживав во вожњата. :)

A Кајзер Созе стварно го погодуваат луѓе што го немаат гледано филмот досега, а го имаат Scary Movie, таму во пародија е прикажан. :)
Криво ти е оти ја и @Hurin сме попаметни од тебе ?:rolleyes:

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
I rate this movie "meh".

Сосема океј филмче, на кој би се палеле луѓето што си се палат на вакви филмови. Никако не е нешто ултра, т.е не е од оние филмови кои би ги сакале и луѓе кои нејќат филмови од таков жанр, што го прави едвај натпросечен.
Ваљда ти си од тој што го нејќат тој жанр. Meh не е реакција на вистински sci-fi фан па колку сака нека е критички настроен, после ваков филм.

Глумата, очекувана и пријатно изненаден од Џесика. Метју очеквуав дека ќе биде на ниво затоа што навистина е класа глумец и апсолутно беше на ниво. Омилена сцена ми беше со син му коа во рок од 5 минути му го виде целиот живот, навистина беше тажна сцената, а глумата на Метју уште појака, ама си бушеше он низ целиот филм.
Ан Хетавеј. хејт. хејт. хејт. Искрено беше црна точка у филмов, ај шо на моменти ме стварно напињаше, ама то е Ане, ко ќе ми текне. Ама навистина не знам зошто луѓево шо го гледаа филмот ми ја направија дека одглумила за Оскар, ма немој да ме јебеш. Просек глума, на моменти под просек.
Џеси <3
За Мајкл Кејн исто се согласувам дека е млитав тип и општо лошо му беше смислен ликот и општо промашен избор :D
И то.
Искрено не знам од каде толкав контраст на впечатоци во глумата на Џесика и на Хетавеј. Мене ми беа поблиску во delivery него ли кај тебе, и двете ме воодушевија со глумата. Мислам дека ти некој биф си имаш со Ането so your judgement is clouded and therefore irrelevant :D (jk.) Исто не се согласувам дека Мајкл Кејн е промашен кастинг. Карактерот се чинеше недоработен малце. Мене ми се допадна.

One more thing - болдот - Вонземјани?

Очекувана во таа смисла дека се знаеше дека Купер е духот уствари.
Само ти и уште еден човек тврдите дека сте скопчале одма. Другиве сите у бунило. Ја на пример мислев дека се вонземјани. Како 95% од луѓето со кои зборев.

Ја предвидив дека Бен Лајнус ги лаже Лок и Џек, дека Шон Пен си го ремети Мајкл Даглас, го знаев Кајзер Созе од старт, знаев за Тајлер Дурден и знаев дека сите во Lost се мртви.
:D
Well fuck you, you cunt! >_> Само шо почнав да ги гледам од втора сезона натака.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.710
Поени од реакции
12.707
Не знам како да го кажам ова без да звучи препотентно, ама не ми беше поентата да изгледам „паметен“. Верувале вие или не во тоа. Едноставно така течеше целото сценарио, целиот филм што не остави друга опцја. Некои сценарија се предвидливи до одредена граница.
Постојаното обраќање кон нив како "they", постојаното одбегнување да се даде точна спецификација кои се и што се, освен тоа дека ПРАЌААТ порака, па ги праќаш на мисија која има мали шанси да успее, ги праќаш низ црна дупка, влегуваш во непознат свет патуваш користејќи начин за кој не си доволно информиран а за кој теоризираш дека можно е да предизвика time travel, притоа од две деца и дедо внимание највеќе се посветува на блискоста меѓу таткото и ќерката, колку се слични, како таа ја дешифрира пораката што вика "stay", во ни еден момент не ме натера да помислам на вонземјани. Точно, со тоа "stay" и ја прво помислив на мајката, ама кога го гледаш Купер после како лефтерно си флертува со Ането, како ни во еден позначаен момент не е спомната мајката, единствено логика ми имаше да тој е духот. :)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ja Stay gо сфатив баш као порака на вонземјаните. Као не иди таму, you're good where you are. Дека нешто ќе се деси ако тргнат, не знам ..

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.830
Поени од реакции
6.536
Незнам како може некој да каже дека бил предвидлив после 40 мин, ја сфатив што се дешава кога му се појави тесерактот кога ги видов книгите одма знаев што ќе се деси али тоа беше нели тек на крајот на филмот :D. Тоа stay кога го видов на почетокот мислев дека некои од тие првите што поминале му го праќа на Метју/Наса пошо нели така комуницирале преку аномајлии на гравитацијата, им вика да не доаѓаат. Тоа ми беше некако пологички у моментот. Баш се прашував зашто Метју тоа не го однесе у Наса.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Мене прва, најпрва мисла што ми дојде е дека НАСА уствари ги праќа пораките со цел да го привлечи Метју и да ги најди овај. :D Него како бе сите беа умрени од Lost ццц.

Kajgana Shop

На врв Bottom