Дали љубомората е болест? Може ли да се искорени?

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
Sto e ljubomora ? Odbrana na ljubovta . Vid na samoodbrana , zelba da se socuva nesto koe ni e mnogu milo i sakano .

Dali site se ljubomorni ?

Mislam deka ne postoi nekoj koj ne pocuvstvuval ljubomora , postojat razni vidovi na ljubomora i cela skala na intenzitet na cuvstva koja se razlikuva od covek do covek .

Dali e ljubomorata bolest ?

Koga postane opsesija i zivotot na dvajcata se pretvori vo pekol , togas toa e pataloska ljubomora koja moze da dovede do unistuvanje na ljubovta .

Kako se manifestira ljubomorata ?

Ostaveniot partner ne moze da se pomiri so situacijata , pa i ponatamu ja progonuva svojata bivsa ljubov duri i koga e ona vo druga vrska ili brak .

Do kade se stignuva taka ?

Mnogu pati imame procitano vo vesnici kako patoloski ljubomorna licnost se obidela da ubie ili ubila svoja bivsa ljubovnica ili zena .:lud: A ljubomornite zeni pravat sceni na javni mesta , se obiduvaat po sekoja cena da ja rasipat segasnata vrska na nejziniot bivsi ... :pos:

Dali ljubomorata mozeme da ja primetime ?

Ljubomornite licnosti za se drugo reagiraat normalno , samo vo vrska so svojata ljubov ja gubaat smislata za realnost . :icon_lol:

Koj e poljubomoren zenite ili mazite ?

Jas mislam deka toa se mazite , barem kaj niv e poizrazena :kez:

Zosto ljubomornite licnosti ne gi privakaat opravduvanjata od svojot partner ?? :raz:

Kako da se pomogne na ljubomoren(a)? :icon_conf

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ќе искоментирам општо за љубомора дека темава е поставена во Општи муабети, а и за љубов веќе има.
Значи општо не сум љубоморна. Знам секогаш да се радувам искрено на среќа на другите во било кое поле од животот. Знам да запаѓам од среќа како да сум во нивна кожа и не завидувам на ништо.
Премногу добро за да е вистинито? Можеби ...:kajg:

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Ako ljubomorata e bolest togas jas sum prilicno zdrava licnost.

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Љубомората е болест. Голема.
Да, нормално е кога двајца се сакаат да не им биде рамно и сеисто што се случува, ама се во граници на нормала. Љубомората е лоша работа, што растура врски, бракови, љубови, и другарства...

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Општо љубомората во било која форма не е добра.... можеби една мала доза на љубомора би била како стимул за самиот човек да се подобри огледувајќи се на други за кои што мисли дека им е подобро.

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Мала доза на љубомора помеѓу двајца кои се сакаат ја оправдувам и има логика да си бидат љубоморни еден на друг (нагласувам за многу мала доза на љубомора прам муабет, а љубомора општо као љубомора на козата од комшијата ич неможам да сфатам и да оправдам

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
Abe zaso bolest pa jas sum ljubomorna tipka...mislam normalno e da bidam ljubomorna i da se nerviram koga na deckomi so ideme 2 godini mu se upustava naj golemata d*o*j*

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
BabyGirl^^^ напиша:
Abe zaso bolest pa jas sum ljubomorna tipka...mislam normalno e da bidam ljubomorna i da se nerviram koga na deckomi so ideme 2 godini mu se upustava naj golemata d*o*j*
Во тој случај не би требало да си љубоморна ако си сигурна и имаш доверба во партнерот, а ако не е така ... нешто е труло во државата Данска (ама е смешно на македонски:icon_lol: ). За сите останати случаи болно е да си љубоморен (освен некоја мала скокотлива доза) ...

Член од
15 јули 2005
Мислења
972
Поени од реакции
16
Ljubomorata e bolest, i toa najola, od koja nema izlez. Da ne zborime za bolna ljubomora. Otsekogas se drzam na distantca od ljubomorni luge.
A najloso e koga ste vo vrska ili vo brak so takva licnost, e togas pisi propalo:star:

Член од
16 ноември 2005
Мислења
46
Поени од реакции
1
po loso od ljubomora nema sum osetil na svoja kosa i ne mu go posakuvam na nikoj

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
divine напиша:
Во тој случај не би требало да си љубоморна ако си сигурна и имаш доверба во партнерот, а ако не е така ... нешто е труло во државата Данска (ама е смешно на македонски:icon_lol: ). За сите останати случаи болно е да си љубоморен (освен некоја мала скокотлива доза) ...
Јас сум ти љубоморна,
секогаш имаш најубави аватари!
БОЛНА СУМ!?:kez::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
ThA-BiTcH напиша:
Јас сум ти љубоморна,
секогаш имаш најубави аватари!
БОЛНА СУМ!?:kez::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Тоа ми ласка ... биди ми љубоморна засекогаш!!!:icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :kez:

P

Princ

Гостин
да, љубомората е болест. болест е затоашто немаш граница колку љубомориш и за што све љубомориш.
имав една девојка порано која љубомореше на секоја моја другарка на која ќе и се насмеев, ќе ми се јавеше, ќе и прозборев... љубомореше за се и сешто. и на крај ја убив. врската... :pishtoldz

Мари

...
Член од
31 декември 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
0
јас мислам дека љубомората не е никаква болест.. сакам да кажам не ја бранам љубомората не ни љубоморам многу но тоа е сепак мана...не е болест..само завидуваш на некој нешто што има а ти го немаш..нема потреба од љубомора...ако некој се согласува со мене?

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
Huj nekako prestanav da bidam ljubomorna..ne se zamaram

Kajgana Shop

На врв Bottom