Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Во тој случај,ќе си купиш и едно пакло ланци,и ќе немаш проблем..
Сакаш да кажеш дека со законов, доволно е зимски гуми напред на погонските, а позади летни + ланци да носам ?

Сакаш да кажеш дека со законов, доволно е зимски гуми напред на погонските, а позади летни + ланци да носам ?
Без разлика дали е зимски или летни напред или назад со ланци ќе брка работа под услов само во скопје ,а ако излегуваш надвор од скопје е ќе мора и зимски гуми и ланци .

Sent from my iPhone 5S using Tapatalk

Без разлика дали е зимски или летни напред или назад со ланци ќе брка работа под услов само во скопје ,а ако излегуваш надвор од скопје е ќе мора и зимски гуми и ланци .

Нема врска,ако имаш летни гуми + ланци никој не ти прави проблем..
Ако имаш зимски гуми,ланци не ти требаат,па ако сакаш и во Непал оди..

Е па кажи им на полицајциве тие се како во вицовите толку им сече :D

А летни со 2-3 мм + ланци во град? да речеме не излегувам надвор од населено место? се бара или не

А летни со 2-3 мм + ланци во град? да речеме не излегувам надвор од населено место? се бара или не

Епа за милиметрите нели треба да не биде испод 4 милиметри..Ако не излегуваш вози си летни гуми,ама задолжително носи си ланци..

Здраво на сите,
Ме интересира дали некој има искуство со Ауди А4 1.9 131 коњска сила од 2003-2004 год.и Алфа Ромео 159 1.9 150 коњски сили од 2006-2007 год.
Барам автомобил и се двоумам помеѓу овие два модела, доколку некој е запознаен со потрошувачката на гориво, цената за одржување и дали се појавуваат некои проблеми ве молам споделете го вашето искуство.
Благодарам

Здраво на сите,
Ме интересира дали некој има искуство со Ауди А4 1.9 131 коњска сила од 2003-2004 год.и Алфа Ромео 159 1.9 150 коњски сили од 2006-2007 год.
Барам автомобил и се двоумам помеѓу овие два модела, доколку некој е запознаен со потрошувачката на гориво, цената за одржување и дали се појавуваат некои проблеми ве молам споделете го вашето искуство.
Благодарам
Јас го имам Ауди А4 1.9 ТДИ со шест брзини и 131 КС и презадоволен сум само еднаш сум менувал ребрастиот каиш и водната пумпа кое е препорачано кога се менува каишот сето тоа ме чинеше 11 000 денари на мојот мајстор и од тогаш до ден-денес гајле си немам ,а потрошувачката е солидно ниво градска околу 8.5-9 л може и помалку освен ако имаш тешка нога,а на отворен пат преку сила 5,5-6 л на 100км ,ако земеш нема да згрешиш.А што се однесува на Алфа Ромео ако е JTD добар е ,а одржување,сервисирање малку е поскапичко од Ауди бидејќи овде во МК има повеќе делови за германски коли одколку италијанскиот посебно за Алфа и Ланча ,а за фиат поефтино е.

Е сега зависи по твојот вкус дали сакаш Ауди или Алфа разликата е за регистрацијата поскапа е Алфата оти е 150 кс јас би бирал Аудито не дека е поефтино туку електриката е посредена од Алфата и можеш да чипуваш за 150кс ако сакаш ,но не ви препорачувам тјунинг чипување.

Ги сменував денеска летните со зимски гуми, старите шо си ги имам и го прашувам вулканизерот да не случајно продава гуми и ми понуди Nexen. Зимски ми покажа, ептен добри вака на око, длабока шара, можда 8 mm имаше, 3700 ден. Ми вика ако не правиш многу км (а така е) имаш 10 години возење во овие. Дали има некој користено вакви, (корејски биле иначе) ?
Јас не би ти ги препорачал Nexen. Моја препорака за зимска гума Sava Eskimo или Hankook I-cept.

Ги сменував денеска летните со зимски гуми, старите шо си ги имам и го прашувам вулканизерот да не случајно продава гуми и ми понуди Nexen. Зимски ми покажа, ептен добри вака на око, длабока шара, можда 8 mm имаше, 3700 ден. Ми вика ако не правиш многу км (а така е) имаш 10 години возење во овие. Дали има некој користено вакви, (корејски биле иначе) ?

Прегледај го приврзокот 107046 Прегледај го приврзокот 107047 Прегледај го приврзокот 107048
И ми препорача ако сакам да заштедам комбинација, да земам 2 нови зимски и 2 нови летни и така според сезоната, да си ги ставам новите напред, а старите назад. Можна ли е ваква комбинација? Можно ли е цајкан да ме заебава заради тоа да земи да мери шара на пример на задни само за инает за да ми пиши казна?

А на татко ми му понудиле Корморан, за Клиото, 3+1 гратис 9500 ден.
Оди во олимпико карши тојота сервисот имаат акција 3+1.Најефтини се од сите дилери[DOUBLEPOST=1416256630][/DOUBLEPOST]
Епа кои се тие што ги зимаат?
Ти имаш кола и бг пасош а си ми ја дал на мене и при прва контрола ќе ми ја земат.
Исто важи и за некои од твоите ако ја вози.
САМО ТИ МОЖЕШ ДА ЈА ВОЗИШ ТАА КОЛА

Чисто информативно:
Денес конечно цркна фабричкиот акумулатор марка Варта, после 11 ипол години работа. На него стоеше изгравирано дека е произведен во октомври 2002 година.
Со мерак си купив нов.

Оди во олимпико карши тојота сервисот имаат акција 3+1.Најефтини се од сите дилери[DOUBLEPOST=1416256630][/DOUBLEPOST]
Ти имаш кола и бг пасош а си ми ја дал на мене и при прва контрола ќе ми ја земат.
Исто важи и за некои од твоите ако ја вози.
САМО ТИ МОЖЕШ ДА ЈА ВОЗИШ ТАА КОЛА

Една по една гума да ја купуваш исто ќе те кошта отколку овие 3+1..Провери си и датум на производство,обично се стари гуми 4-5 години,па сакаат да ги продадат со овие акции..Јас лично не би зел од овие..

Чисто информативно:
Денес конечно цркна фабричкиот акумулатор марка Варта, после 11 ипол години работа. На него стоеше изгравирано дека е произведен во октомври 2002 година.
Со мерак си купив нов.
Истата марка нов си купи ама пази акумулатор во 2002 и денешното не е исто .

Sent from my iPad 3 using Tapatalk

Циганот во зима и не ебе.. ахаххахахаха какви се тие лузери што возат Форд. Комшија имаше ФиКус Форд од 2005 нов купен во продавница. До 50000Км го јадеше со поправки. На крај ЕДВАЈ го продаде. Купи Голф 4 и сега УЖИВА. Вика се препородил.

Претерувате со ова дека Фордовите не чинеле..Кола како кола,да те служи..Не верувам и знам дека не се до толку лоши и кварливи како што пишуваш..

Една по една гума да ја купуваш исто ќе те кошта отколку овие 3+1..Провери си и датум на производство,обично се стари гуми 4-5 години,па сакаат да ги продадат со овие акции..Јас лично не би зел од овие..
Многу пати проверено дека тазе гуми се односно не постари од 3-4 месеци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom