Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Тек па Георгиевски од Австралија патуваше за натпреварот, а и он има натпревар со клубот викендов... Али тоа дека „изгледа мора да се фаворизираат други играчи“ е глупост, да беше работава за некој друг да игра тогаш уште од старт воопшто немаше да ги вика или ќе ги оставеше на клупа, немаше да чека да се степаат за да може да ги прати дома...

Од старт да не ги викне едни од најдобрите што ги имаме на располагање за нивните позиции би било одма мета на критики, вака е многу полесно да се тргнат од тимот..
Мене ми е криво за Јахович искрено, се гледа дека е еден од ретките што игра со срце за репрезентација и значително ќе бидеме ослабени.

Утре Бошко кога ќе го торпедираат на домашен терен со 3-4+ гола баш ќе го видиме ;)

Од старт да не ги викне едни од најдобрите што ги имаме на располагање за нивните позиции би било одма мета на критики, вака е многу полесно да се тргнат од тимот..
Мене ми е криво за Јахович искрено, се гледа дека е еден од ретките што игра со срце за репрезентација и значително ќе бидеме ослабени.

Утре Бошко кога ќе го торпедираат на домашен терен со 3-4+ гола баш ќе го видиме ;)

Абе види сега, најдобри?! То е малку дискутабилно. Едниот игра во втора руска лига, другиот во Австралија. Ако се фаворизирале други ирачи, можеше без проблем да ги изоставит од првичниот список.

Е добро де, и да морал да ги викне, пак можеше на клупа да ги остави, така да пак ти нема логика. Башка ко боже знаеше дека ќе се скараат па демек чекал тоа да се деси за да може да ги прати дома...

Незнам за вас. Јас очекувам победа утре. Мој ТИП 2:1 за Македонија.

Селекторот изјави дека Даниел Георгиевски не е во тимот за овој натпревар, но не и дека нема на него да смета за идните натпревари.
Георгиевски и покрај се остана со тимот, и со останатите репрезентативци, додека Јаховиќ веднаш ја напушти репрезентацијата, што е крајно неодговорно, без притоа да изрази жалење за целиот настан.
10478117_866908523342657_8392860236119342049_n.jpg

Респект за дечкото. Пример дека кога се игра за репрезентација треба машки да се призаат грешките. А не веднаш не играм. Слична глупост направи и Горан Попов кога не играше. А еве сега и Јаховиќ.

Штета, и двајцата даваат се од себе кога играат за репрезнтација. Браво за Георгиевски што не се изглупира како Јаховиќ и некои пред него.

Гледам Абдурахими последните 5 натпревари за Локерен играл само по 15 минути, во секој натпревар влегувал во игра околу 75-та мин. Сезонава Локерен се добри во белгиското првенство, се наоѓаат на 3-та позиција моментално.

Стоперот Дамчевски исто последните три натпревари за Бреда бил на клупа. Ристовски за Парма исто толку.

Според ова утре треба да го одиграат најдобриот меч за да барем извадат бод. Многу тешко ќе биде утре.

Последно уредено:
Најголем кривец а воедно и незналец е Боте, ако била само вербална караница да отстраниш од тим двајца е глупо, можел да седне и да разговара, а не да им рече да си подадат рака. Од друга страна, ако Јаховиќ го послушал и подал рака а тој што не подал рака е Георгиевски тогаш единствен што треба да биде отстранет е Георгиевски.

Кој кого испровоцирал и навредил го знаат само тие на тренинг што биле. Та преку таквото од сите глупости во репрезентацијата, тоа се случува само кога немаш асален селектор. Го оправдувам Јаховиќ, не може кога ќе му текне на тренерот да те отстранува од тимот.

штета за Јахович,секој втор негов пост на фб поврзан со Македонија,играч кој е во добра форма и дава голови и постигнува асистенции во Русија........на негово место “вечниот“ талент Стојков :facepalm:

Значи изгубивме двајца потенцијални стартери. Што значи сигурно сме во загуба.
Јаховиќ ни е најдобар шпиц, сите го видовме капацитетот на неговата замена Костовски со Луксембург, други варијанти тука се Стојков кој сепак во ова наша мизерна лига нешто покажва ама не е капацитет да се носи за репрезентација и Мирко кој нема мноу многу утакмици.
На десен бек исто бевме чорба и сепак овај беше подобар.
Кој е крив не знам и не ме интересира ама зато сме овде кај шо сме и ние и играчите, хоштаплери балкански.

Последно уредено:
штета за Јахович,секој втор негов пост на фб поврзан со Македонија,играч кој е во добра форма и дава голови и постигнува асистенции во Русија........на негово место “вечниот“ талент Стојков :facepalm:
Стојков за пациенти како Јаховиќ кои се шлепааат на грб на менаџерите го има измислено фудбалот.
Значи изгубивме двајца потенцијални стартери. Шот значи сигурно сме во загуба.
Јаховиќ ни е најдобар шпиц, сите го видовме капацитетот на неговата замена Костовски со Луксембург, други варијанти тука се Стојков кој сепак во ова наша мизерна лига нешто покажва ама не е капацитет да се носи за репрезентација и Мирко кој нема мноу многу утакмици.
На десен бек исто бевме чорба и сепак овај беше подобар.
Кој е крив не знам и не ме интересира ама зато сме овде кај шо сме и ние и играчите, хоштаплери балкански.
Го видовме и капацитетот на Јаховиќ против Украина кога од 7 метра гол он го погоди голманот, а да не го коментирам зицерите што ги има промашувано, Хрватска на градски итн. Тоа дека ни е најдобар напаѓач, а Јове има подобра статистика кога е во прашање репрезентативните настапи, па сеа ти види.

Стојков за пациенти како Јаховиќ кои се шлепааат на грб на менаџерите го има измислено фудбалот.

Го видовме и капацитетот на Јаховиќ против Украина кога од 7 метра гол он го погоди голманот, а да не го коментирам зицерите што ги има промашувано, Хрватска на градски итн. Тоа дека ни е најдобар напаѓач, а Јове има подобра статистика кога е во прашање репрезентативните настапи, па сеа ти види.
100 пати е ова дискутирано и јас имав некоја верба во Костовски ама после онај циркуз шо го видов со Луксембург, тотално некорисен е. И овај Јаховиќ е лушпа во завршница ама за други работи ми е поробусен.
Те барав баш после Луксембудг да видам ама не беше активен некако.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom