Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Не дека не вежбам воопшто, туку само кога имам болка во рамото избегавам да потпирам голема тежина на него.
аа се извинувам, али не знам какo рамoтo ја држи шипката при squats, задните делтoиди тoлку притискаат врз зглoбoт и штo е гoлема тежина

Иди на снимка,и јас имав болки поради пре тренираност на рамењата и не правилно вежбање бенч и поради сообраќајка,ми рекоа дека имам истегнати лигаменти,и одмарав 1 месец.
Мене понекогаш ми се појавува болка во левото рамо.
Не престанувам да вежбам, ама недела две не вежбам рамо а на другите намалувам тежина.
Исто и не вежбам squats.
Ќе паузирам уште оваа недела сепак, ќе видиме како ќе биде после.

Во бодибилдинг и фитнес клубовите, така наречените лични тренери немаат познавање од олимписко дигање на тегови и ќе е најголема грешка да се обратиш кај нив за совет да те воведат во тој спорт. Минатата година се формира национална федерација за овој спорт, па мој совет ти е да се обратиш директно кај нив за совет.
еве ти ко претседател на федерација ме интересира зашто не се донесе закон со кој ке отидат во заборав овие само прогласени лични тренери?
нека има проверки од ваша страна или друга институција за тоа што се знаат личните трнери и на што не учат :)

Што мислите за некоја од овие програми за сила Stronglifts 5x5 или Rippetoe's Starting Strenght, втората има и power cleans што малце ми се сумљиви и сакам да ги избегнам, затоа ме влече Stonglifts, или ако има некоја подобра, не сум почетник

Што мислите за некоја од овие програми за сила Stronglifts 5x5 или Rippetoe's Starting Strenght, втората има и power cleans што малце ми се сумљиви и сакам да ги избегнам, затоа ме влече Stonglifts, или ако има некоја подобра, не сум почетник
Нема философии толку големи во рутините особено на пауерлифтинг.
Ако не си почетник до сега ќе треба да ги имаш совладано основите на секоја рутина и на поголемо ниво да ги разбираш концептите што ја прават една рутина добра, и моеш комотно да склопиш една твоја рутина што нема да е прелоша (пак ќе кажам АКО имаш разбирање за што ја прави една рутина добра за одредена цел).
Секоја рутина треба да е приспособена и до тој што ја следи т.е. времето кое го има на располагање и фреквенцијата на вежбање.

That being said еве ти некој линк
http://www.muscleandbrawn.com/bill-starr-advanced-5x5-workout.html
http://www.powerliftingtowin.com/powerlifting-training-organization/
http://www.powerliftingtowin.com/powerlifting-programming/

Нема философии толку големи во рутините особено на пауерлифтинг.
Ако не си почетник до сега ќе треба да ги имаш совладано основите на секоја рутина и на поголемо ниво да ги разбираш концептите што ја прават една рутина добра, и моеш комотно да склопиш една твоја рутина што нема да е прелоша (пак ќе кажам АКО имаш разбирање за што ја прави една рутина добра за одредена цел).
Секоја рутина треба да е приспособена и до тој што ја следи т.е. времето кое го има на располагање и фреквенцијата на вежбање.

That being said еве ти некој линк
http://www.muscleandbrawn.com/bill-starr-advanced-5x5-workout.html
http://www.powerliftingtowin.com/powerlifting-training-organization/
http://www.powerliftingtowin.com/powerlifting-programming/
ке разгледам, до сега пауерлифтинг програма немам вежбано затоа прашав

od ponedelnikot pocnav so ova programa baram mislejne dali e dobra:

Ponedelnik - gradi-triceps
Vtornik - Grb-biceps
Sreda- noze
Cetvrtok - ramo
Petok - samo triceps
sabota - odmor
nedela - ramo

- kardio ne mi e potrebo vo programava, treniran rakomet dovolno trosam
znaci ramo i triceps se rabotite sho sakam pojke da gi forsiram zatoa i dva pati nedelata gi vezbam ... kazetemi dali ima logika programava
Комбинирај гради со бицепс и грб со трицепс, нозете и рамо стави ги во исти ден за да имаш уште еден ден слободен

Комбинирај гради со бицепс и грб со трицепс, нозете и рамо стави ги во исти ден за да имаш уште еден ден слободен
Не е подобро да кобинира гради-трицепс и грб-бицепс ?

Секој различно прави,некои викаат боље е да вежбаш гради-трицепс пошто веќе е загреан трицепсот,други викаат дека е боље гради-бицепс,пошто веќе си го уморил трицепсот од вежбање гради и ќе не можеш да го истренираш како што треба.

^ Јас се водам по таа логика, веќе е уморен трицепсот па ти ќе го доотепаш со уште неколку вежби.
Иначе мислам дека е убаво да се менува на определено време рутината, некогаш гради-бицепс, па гради-трицепс, бицепс-трицепс...:)

Gotovo druze nauciv se so treba,navlegov i vo ovaj sport hahaaha :))
ja smenav prograta sega vezbam spored ova:

ponedelnik: gradi-triceps
vtornik: grb-biceps
Sreda (sredno i zadno ramo) + noze
Cetvrtok - Odmor
Petok- Odmor
Sabota - Ramo (komplet:predno zadno sredno) + triceps
Nedela- odmor
(ramo i triceps sakam pojke da gi forsiram zatoa 2 pati)
imam odlicni rezultati i ne veruvam deka ke ja menjam programava do mart, april mesec.

Seto ova zaedno kombinirano so whey protein + kreatin monohidrat, trening na rakomet 3,4 pati nedelno. + ishrana dobra... tesko e da se izdrzi ova tempo (rakomet ,teretana) ama rezultatite poveke me raduvaat. ni sam nemozam da si poveruvam, posle mesec i pol vteretana da dobijam prekrasni rezultati. whey + kreatin stvarno e muskulna bomba. mozi e poskapa kombinacijava ama 100% se isplati

Последно уредено:
Gotovo druze nauciv se so treba,navlegov i vo ovaj sport hahaaha :))
ja smenav prograta sega vezbam spored ova:

ponedelnik: gradi-triceps
vtornik: grb-biceps
Sreta (sredno i zadno ramo) + noze
Cetvrtok - kardio
Petok- Odmor
Sabota - Ramo (komplet:predno zadno sredno) + triceps
Nedela- odmor
(ramo i triceps sakam pojke da gi forsiram zatoa 2 pati)
imam odlicni rezultati i ne veruvam deka ke ja menjam programava do mart, april mesec.

Seto ova zaedno kombinirano so whey protein + kreatin monohidrat, trening na rakomet 3,4 pati nedelno. + ishrana dobra... tesko e da se izdrzi ova tempo (rakomet ,teretana) ama rezultatite poveke me raduvaat. ni sam nemozam da si poveruvam, posle mesec i pol vteretana da dobijam prekrasni rezultati. whey + kreatin stvarno e bomba. mozi e poskapa kombinacijava ama 100% se isplati
Ова ти е многу турбо, успори малку.

Секоја ви чест на вас што можете ден за ден да вежбате сите големи групи+ рамо.

Ако ги вежбаш до максимум и до цркање,нема шанса да ги издржиш ден за ден,ама тоа е.

Секоја ви чест на вас што можете ден за ден да вежбате сите големи групи+ рамо.

Ако ги вежбаш до максимум и до цркање,нема шанса да ги издржиш ден за ден,ама тоа е.
pravam 5,6 seri so po 10 povtoruvajna so sredna kilaza ,osven grbot koj gi cedam do maksimum(so samo 4 seri , 12 10 8 6 ).a ramo,triceps biceps, noze so sredni kilazhi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom