]Па да барем верувам дека ќе гнијат како што заслужуваат не навивам како некои да ги пуштат за да речат ЕТЕ ВИ КАЖАВ ВО ПРАВО БЕВ:
Веруваш дека ќе гнијат....
Оптимистично нема што, кога ќе се земат в предвид сите работи кои власта ги направи, или подобро, не ги направи до сега, во врска со Албанците и нивните екстремистички акции и аспирации, на секое ниво.
Али ипак, викаат дека вербата и надежта последни умираат. Па така и јас исто ко тебе верував:
- дека нема шанси мојата патриотска партија да амнестира грозоморни воени злосторници, кои вршеа такви злсторства врз мојот народ.
- И јас верував дека нема шанси мојата патриотска партија да замижува над еден куп напади врз Македонци, кои се случуваат континуирано секојдневно.
- И јас верував дека мојата патриотска партија нема шанси двојноаршински да ги применува сите овие казни, давачки, закони и слични репресии, и тоа на штета на мојот народ! (примери милион)
- и јас не верував дека македонската полиција крајно ќе ги толерира Албанците, а крајно ќе ги репресира Македонците (примери милион)
....
Колку може тука да се набројува, ехеееј...
(да ми кажеше некој дека по ова прашање ќе бидат побезрбетни и од СДСМ, немаше шанса ни јота од тоа да поверувам, ама ете, го надминаа и СДСМ кој е еталон за пушење албански курови)