Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ма што е до мене, мене ми треба да ја уклучам, да ме грее-лади, да биде квалитетна за да не се ебавам со сервисери. Не ми требаат сите тие сетинзи. Мене ми е премногу да дадам над 1000 евра за клима. Верувам дека што е поскапа е подобра ама мислам дека и обичен инвертор ќе заврши кај мене.Ноќен режим (читано од упатсво на Даикин за твојата Dikin клима) значи дека коа ке го притиснеш дугмето и климата е во мод на греење ке ја намали и одржува температурата за 2 степена пониска од зададената се дур не ја смениш рачно. Пример ако на даљинското зададена температура ти е 22, климата ке одржува температура 20Ц се додека ти не се разбудиш и не ја накачиш температурата мануелно, но фактички стануваш во ладно. Ова би рекол е глупо но и евтино решение кое го има во поевтините модели...пример можам да ти кажам за Gree Хансол каде може да се програмираат повеќе Sleep модови, т.е. Sleep 1, Sleep2, Sleep 3 итн....каде дефинираш пример во првите 6 саати да намали и одржува -2Ц од зададената, но во наредните 2 саата да покачи за 2Ц, што е полоѓична варијанта и кога ке станеш просторот ке биде загреан, фактички во првите 6 саата држи Т=20Ц а 7миот и 8миот саат накачува на 22. Основните модели имаат опција само да намалат а оскапите модели знаат и да качат Т по одреден период во часови, тоа е разликата.
Kade ima Gree Change za 29000Zemi si GREE Change za 29000 so montaza, ili okolu 25000 bez montaza.
Fala fala zubadan da ti se vratiCestito klima,
najdobar izbor odnos pari kvalitet (spored mene, za vo Mk)
63500 li te cinese? i kolku ti zemaa za montaza
Види, слип модот сега многу многу нема да ти користи затоа што се високи температурите надвор и споро паѓа температурата внатре. Ти праша дали да ја гасиш преку ноќ или не и оваа опција баш за таа намена може да ја користиш за да не се угаси преку ноќ, но ако сега на +5Ц (и више) надвор и внатре 22ц пример ја ставиш у слип и таа намали на 20 незнам дали ке работи или ке искључи кога ке види дека споро време не паѓа Т на 20. Пробај види како ке се понаша. Инаку скоро истото се постигнува и со тајмерот, ја гасиш пред спиење и местиш тајмер ON за 7-8 саати да се укључи.Ма што е до мене, мене ми треба да ја уклучам, да ме грее-лади, да биде квалитетна за да не се ебавам со сервисери. Не ми требаат сите тие сетинзи. Мене ми е премногу да дадам над 1000 евра за клима. Верувам дека што е поскапа е подобра ама мислам дека и обичен инвертор ќе заврши кај мене.
VideoData прво прашај ги, они сервисираа панасоник порано(тие од Техномаркет), и по огласиве, пазар3 имаш сервисери за клими, може и оригинално да ти најдат, види што модел е дањинското па јавувај се. а вероватно и на битпазар треба да видишМомци ве молам за информација, далечинско универзално за клими ( инвертер Панасоник поточно) каде може да се купи... Сетек,Нептун и сличните могуче е да има, на веб сајтовите не можам да најдам....