Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Uste da se raboti za ISTI uredi bi bilo O.K. Siguren si deka se raboti za isti? Ili samo e imeto HANSOL isto. Cita li nekoj sto trakotam nanazad celo vreme? Aj sega javi mu se na Zoki i neka ti go procita od nalepnicata tocno modelot na HANSOL-ot pa posle upreduvaj gi cenite...
Ako se razlicni normalno ce se i razlicni cenite... Gree mak nudi HANSOL so oznaka GWK12TB-S3DNA1D sto i e vo katalogot za 2015 god. na GREE i po specifikaciite e top.... Bidi siguren deka ima HANSOL i hansol.

Што е подобро според вас ? Некој виккат дека подобро воопшто да не ја гасам климата. Да ја запалам сега во ноември и да ја изгасам во Мај. Имам ноќен режим (што ли да значи тоа)

Ваше мислење ?
Ноќен режим (читано од упатсво на Даикин за твојата Dikin клима) значи дека коа ке го притиснеш дугмето и климата е во мод на греење ке ја намали и одржува температурата за 2 степена пониска од зададената се дур не ја смениш рачно. Пример ако на даљинското зададена температура ти е 22, климата ке одржува температура 20Ц се додека ти не се разбудиш и не ја накачиш температурата мануелно, но фактички стануваш во ладно. Ова би рекол е глупо но и евтино решение кое го има во поевтините модели...пример можам да ти кажам за Gree Хансол каде може да се програмираат повеќе Sleep модови, т.е. Sleep 1, Sleep2, Sleep 3 итн....каде дефинираш пример во првите 6 саати да намали и одржува -2Ц од зададената, но во наредните 2 саата да покачи за 2Ц, што е полоѓична варијанта и кога ке станеш просторот ке биде загреан, фактички во првите 6 саата држи Т=20Ц а 7миот и 8миот саат накачува на 22. Основните модели имаат опција само да намалат а оскапите модели знаат и да качат Т по одреден период во часови, тоа е разликата.

Zdravo! Izvesen pwriod nemav pisano na forumot no bidejki iznacutav razni diskusii eve konecno i moe korisnicko iskustvo. Pred izbesen period nabaviv gree change inverter...generalno bese za dogrevanje na prostorija os 35 kvadrati so termopan staklo i debelina na dzid 65....bez izolacoja so malter odnadvor. E sega po mesec i polovina mozam da kazam deka sum zadovolen poprilicno smetkata za struja e pogolema za 1000 denari i greenejto e aktivno 12 pa i poveke casa dnevno. Planiram uste ovoj mesec da go pominam taka pa preogam na drva.[DOUBLEPOST=1415116660][/DOUBLEPOST]Iskreno za 500 evra so montaza podobra klima i ne moze da kupite.[DOUBLEPOST=1415116848][/DOUBLEPOST]Iskreno za 500 evra so montaza podobra klima i ne moze da kupite

Citaj nekolku postovi pogore i ke vidis ...lokacija bitola cena 30500 so montaza...

Cestito klima,
najdobar izbor odnos pari kvalitet (spored mene, za vo Mk)

63500 li te cinese? i kolku ti zemaa za montaza

Ноќен режим (читано од упатсво на Даикин за твојата Dikin клима) значи дека коа ке го притиснеш дугмето и климата е во мод на греење ке ја намали и одржува температурата за 2 степена пониска од зададената се дур не ја смениш рачно. Пример ако на даљинското зададена температура ти е 22, климата ке одржува температура 20Ц се додека ти не се разбудиш и не ја накачиш температурата мануелно, но фактички стануваш во ладно. Ова би рекол е глупо но и евтино решение кое го има во поевтините модели...пример можам да ти кажам за Gree Хансол каде може да се програмираат повеќе Sleep модови, т.е. Sleep 1, Sleep2, Sleep 3 итн....каде дефинираш пример во првите 6 саати да намали и одржува -2Ц од зададената, но во наредните 2 саата да покачи за 2Ц, што е полоѓична варијанта и кога ке станеш просторот ке биде загреан, фактички во првите 6 саата држи Т=20Ц а 7миот и 8миот саат накачува на 22. Основните модели имаат опција само да намалат а оскапите модели знаат и да качат Т по одреден период во часови, тоа е разликата.
Ма што е до мене, мене ми треба да ја уклучам, да ме грее-лади, да биде квалитетна за да не се ебавам со сервисери. Не ми требаат сите тие сетинзи. Мене ми е премногу да дадам над 1000 евра за клима. Верувам дека што е поскапа е подобра ама мислам дека и обичен инвертор ќе заврши кај мене.

Ма што е до мене, мене ми треба да ја уклучам, да ме грее-лади, да биде квалитетна за да не се ебавам со сервисери. Не ми требаат сите тие сетинзи. Мене ми е премногу да дадам над 1000 евра за клима. Верувам дека што е поскапа е подобра ама мислам дека и обичен инвертор ќе заврши кај мене.
Види, слип модот сега многу многу нема да ти користи затоа што се високи температурите надвор и споро паѓа температурата внатре. Ти праша дали да ја гасиш преку ноќ или не и оваа опција баш за таа намена може да ја користиш за да не се угаси преку ноќ, но ако сега на +5Ц (и више) надвор и внатре 22ц пример ја ставиш у слип и таа намали на 20 незнам дали ке работи или ке искључи кога ке види дека споро време не паѓа Т на 20. Пробај види како ке се понаша. Инаку скоро истото се постигнува и со тајмерот, ја гасиш пред спиење и местиш тајмер ON за 7-8 саати да се укључи.
Генерално негасењето преку ноќ се практикува во поладните денови со минусни Т за да не се излади просторот, сега е рано уште за тоа со овие температури.

nmarkovski

Aj vidi kaj tebe kolku pari e MSZ-FH35VE/MUZ-FH50VE 2013 bidejki jas koga prasav mi kazaa okolu 109000den sto ne korenspodira razlikata so MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE 2013 koja e 64000DEN
I vo Gr i vo Bg ne e tolku golema razlikata, pa mozebi nesto imaat utka vo cenata, pa za toa da se prasa povtorno i na drugo mesto

Isto i nekoj drugite forumdzii ako ima nekakva informacija okolu ova

Под “монтажа“ се подразбира материјал и работна рака или само работна рака а материјалот сам да го купиш ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom