Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Делото за кое сите зборуваа, а мене ми беше срам да кажам дека не ми е гледан, конечно го погледнав. 2001 A Space Odyssey. Ремек дело, она како беше опишана целата приказна. Баш филм по мојот вкус, филм во кој нема многу зборови. Кјубрик секој момент го доловил како што треба, 2 ипол саати ми минаа премногу брзо, дури на крајот сакав да има уште, не сакав да го прекинам. Дефинитивно, сегаде и секому ќе го предложувам ова ремек дело.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.915
Поени од реакции
11.284
Спејс Одисеја и минување брзо време... нешто како Пред Дождот со Шварценегер :)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Мене па баш ова ми го одвои од генеричните блокбастери, баш убав и несекојдневен тек имаше дејствието во однос на тоа за каков филм станува збор.
Досаден, предвидлив и неверојатно глуп. Во центарот на градот живеат еден куп луѓе во набиен простор, без вода, без производство на храна битно беше дека имаат таблет.

Имаше многу потенцијал во приказната ама ете отиде во неповрат.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Желките поштено си растуурија, ама само желките, другото малце послабо беше, али подобри од тоа шо очекував.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.625
Досаден, предвидлив и неверојатно глуп. Во центарот на градот живеат еден куп луѓе во набиен простор, без вода, без производство на храна битно беше дека имаат таблет.

Имаше многу потенцијал во приказната ама ете отиде во неповрат.
Колку не можеш да разбереш филм тоа е чудо едно.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.406
Поени од реакции
25.269
Супер вест за фанови ама мене никако да ми се допаднат Марвел филмовите. Од овие единствено Dr. Strange ако го гледам затоа што ја знам приказната горе-долу и сум гледам некој цртан филм одамна.
Колку не можеш да разбереш филм тоа е чудо едно.
А кој е филмот? :)
Едит - видов.

H

HoT IcE

Гостин
И мене ми се допадна Guardians of the Galaxy, не ме разочара плус ептен ме насмеа на некои моменти, има јаки punch lines :D

G

grande-juve

Гостин
@grande-juve Two Days, One Night kolku ne zasluzuva 4ka, ama aj... poso Marion Cotillard :love: rasturi, ke se soglasam.
Не само ради неа, и темата ми беше погодена, не мислам на социјалниот дел, туку на реакциите и психологијата на другите луѓе.. и кога се е така добро одглумено, си добива 4 од 5 ѕвезди(зашо сме критичари нели :D)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

На врв Bottom