Не знам колку нови сцени има но вреди да се симне, за еден месец и нешто ќе излезе новиот па овој ќе биде добро потсетување. Не го гледав, ќе му седнам мерачки денес или утре.Ја гледаше, вреди да се спушти(има многу нови сцени)? Ја има у 3Д?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не знам колку нови сцени има но вреди да се симне, за еден месец и нешто ќе излезе новиот па овој ќе биде добро потсетување. Не го гледав, ќе му седнам мерачки денес или утре.Ја гледаше, вреди да се спушти(има многу нови сцени)? Ја има у 3Д?
[/quote]Znaci za 38 casa rabotela aktivno 8casa i 26 min i potrosila 5.0 Kw/h. Ovde nesto ne e vo red so ovie 21 % sto gi pokazuva . Nema sansi da meri taka, bidejci koga se isklucuva nadvoresnata edinica ventilatorot na vnatresnata edinica trosi 15-20 W (znaci ima protok na struja pa aparatot go registrira toa kako rabota, sto znaci mora da bide 100 % UCESTVOTO A NE 21%
Истиот е изгледа, незнам зошто си две имиња го водат. Зошто сметаш дека оваа не е баш погодна за греење ?Не знам која е таа што ти ја дале, ама од што разгледував за Даикин деновиве мислам дека сите други модели би требало да се подобри (за греење) од FTXN- 35 L9/RXN-35 L9.
Така да не се брзај да се буниш, и побарај на нет убаво што модел си добил.![]()
Добро грее сеа за сеа коа врнеше исто добро се покажа, за 9KW троши и помалку од очекуваното (зборам за 28ката) барем за овие температури 1 до 1,5Kw на саат внатре 23-24. Ги користам од летово и тогаш беше одлично за ладење сметка за јули август по 3000-3500.Strelec
Kolku te cinese multisplit Gree, i kako si zadovolen, ne tolku so potrosuvacka kolku so toa dali dobo zagreva
Хммм баш за тој модел имам напишано пост пред 1 година, се продаваше во хубо, цена солена 48000.Сега приметив дека на климата не пишува DAIKIN FTXN- 35 L9/RXN-35 L9 туку FTXN- 35 LV1B9.
Дали се работи за истата клима или по грешка ми дале друга од рекламираната ?
П.С. Сега читав малце наназад што напишал стрелец, изгледа се работи за истата клима колку што успеав јас да разберам.
NEO ACS-HR12LED@yamaha10 кој модел го имаш од Нео?
Mислев во однос на другите модели од Даикин, не се сомневам дека ќе си ја врши работата.Зошто сметаш дека оваа не е баш погодна за греење ?
Завчера бев во Хубо, уште го имаат тој модел од Даикин и уште е цената 48к таму.Хммм баш за тој модел имам напишано пост пред 1 година, се продаваше во хубо, цена солена 48000.
па поинаку и неможе да биде... моќноста на компресорот (електрична) е таа.. прашањето е колку е искористливоста после 12 години? да се обидам да подраситнам со зборови и пример:Јас имам Лг обична веке 12година, како што пишува така и троши ден денес
Ладно 1.3 на час.
Топло 1.2 на час.
Пошто го имам Power за мерење потрошња.
Сеа гледам ЛГ Athena inverter 9k троши
Ладно 0.46 на час
Топло 0.57 на час
Неможам да ги најдам каде ги има и по која цена се, ама испод 60.000 не би требало да биде.
za site grejni tela moze da se koristat ?malku pojasnuvanje ako moze ?? i cena !Anhoch