Гледан „До балчак“ и морам да кажам дека е добар и ми се допадна, а имам гледано многу подобри филмови од него.
Сигурно дека визуелно е најубавиот филм досега снимен во Македонија, приказната горе-долу беше добра со одредени делови што можеа да се испуштат, како делот со Никола Коњо упс Кољо и Америка, а крајот можел да биде поинаку. Со тоа ќе се скратело и време, а филмот ќе добиел поголема оцена од мене, но сепак така го замислувал Столе, така и го направил.
Актерската екипа на прв поглед машала одлично звучи, ама мислам дека освен Инти со својата убавина, талент и лош македонски беше најпријатното изненадување во филмот, заедно со младиот Мартин Јордановски кој иако му беше прв голем проект, јуначки го изглуми.
Од комитите ниеден не ми создаде некоја емоција, освен смешниот Дац, најјака комита во животот што имам видено.
А Тони уште еднаш покажа дека е актерчина.
Сашко, Сенко и останатите глумци не беа вредни за споменување, особено Сашко со неговото извикување, како што правеше и на стенд-ап настапите.
Музиката убава, костимите добри, како сценографската поставеност.
Ја заборавив и Ветерова која одлично изглуми.
Читав негде рецензија јазикот не требало да биде современ или скопски идиом од денешно време, па самата личност што го напишала тоа (ако знаела македонски од тој период) требало да се пријави за лектор. И самите Американци кога прават филм за Стар Рим не зборуваат на латински побогу.
Секое мрчење за филмов дека не е добар е опозициско мрчење и к*рчење.
Од мене оцена 8, и гледајте го филмов во кино.