Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.158
Поени од реакции
42.890
Goodfelals и Волкот се два филма од ист режисер.

ГИ СТАВИВ У ИСТА РЕЧЕНИЦА BAN ME YOU DAMN DIRTY МОДЕРАТОР

За приказната зборев и начинот на раскажување на истата, а не за тоа дали едниот филм ви се допаднал повеќе од другиот. Ваљда мислам дека бев и повеќе од јасен..

Патем:
@wot ваљда ќе те интересира

За тие што го немаат гледано филмов или било каков honest trailer... МЕГА СПОЈЛЕР АЛЕРТ.
единствено добро нешто беше квиксилвер и сцената со slow mo, другото беше тапа

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Исто и Шатер Ајланд (затерав на кирилица да ги пишувам филмовиве јбг) e од Скорсезе па нема никаква споредба. Ти рече дека Волкот е Гудфелаз на 21 век, со самото тоа ги спореди дека се со ист квалитет. Волкот се вади на ефтини трикови и финти за мас публиката на која омилена комедија им е Хенговер, Гудфелаз е мадафакинг Кум на стероиди.
лол не.

Два филма со иста приказна:

http://www.imdb.com/title/tt0258534/

http://www.imdb.com/title/tt0037988/

Дали ако ги споредам значи дека викам дека се со исти квалитет ?

И не реков, туку прашав дали уште некој приметил дека Скорсезе на сличен начин ја раскажува приказната во двава филма.[DOUBLEPOST=1413914744][/DOUBLEPOST]
единствено добро нешто беше квиксилвер и сцената со slow mo, другото беше тапа
Што би рекол еден набилдан ќелав тип на стеродии што има чуден говор: FOR YOU..

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Ova mi e tret honest trailer Dragonsky. Dark Souls, nekni Fight Club pa ovoj... totalna utka se, treba da se vikat Honest Reviews narrated with sarcastic tone whilst spoil everything about the plot with two paralised nuns and one of them is black. :D

Nego, @turvior denovive treba da iskoci 20.000 days on Earth, ima fini oceni zasega.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Ако излези торент потсетувај тука сум :D Да видиме Ник што ќе направи.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Вечер во 10 до полноќ Pulp Fiction на МРТ1 - имаше и такви кои кажаа дека не го гледале.
таман ќе ми се вклопи како што периодов гледам тарантино филмови, ќе имам шанса да го репризирам и Пулп Фикшн.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
премиерно така :)

Meh, Rear Window е далеку подобар од Vertigo.
Уф незнам чеј да пробам ах незнам[DOUBLEPOST=1413919941][/DOUBLEPOST]
Дали уште некој мисли дека Wolf of Wall street е уствари "Goodfellas на 21виот век" ? Think about it.

Млад лик пробува да се пробие во светот за да стигне до многу пари.
Главниот лик ја раскажува приказната во позадина.
Се прикажува како преку сите сплетки стигнува до пријатели, и се прикажува како и покрај тоа што тие се криминалци сепак би дале се за себе си.
Ги има оние паузи пред нешто да се случи во кој што ликот раскажува нешто.
Во минтиот век јавна тајна е дека мафијашите нелегално "владеат" со светот. Сега во 21виот век ова истото важи за брокерите и богаташите општо.
I'm drunk and high at the same time

Последно уредено:
W

wicked_1

Гостин
Ма не викам јас дека е лош филм @Zlatikevichius , филмовите на Тарантино се култови од посебен аспект, највеќе поради storytelling-от, али да го дадеш на поголема маса да го гледа највеќе ќе останат у некој воид каде нема да бидат сигурни што гледале, такви се и ден денес експресиите од гледачите.
Must see ранг имаат филмовите најпрво со квалитетни стории, после следи сето она другото. Филмовите на Тарантино немаат како прво структура да бидат прифатени од поголем дел од народот(или од секого), и не ги обвинувам, не е секој кино фанатик.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Има јаки дијалози филмот :) Особено крајот, нели при грабежот, Џексон кога ќе распали е една од најкултните снимени сцени ever.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Јас не го догледав Wolf of Wall Street..................убила ме досада.
Мене Гудфелас ми беше многу досаден, но сепак го сметам за поквалитетен филм од Волкот.

Ако ме потсетуваше на некој филм Волкот тоа е на Фати ме ако можеш

Kajgana Shop

На врв Bottom