- Член од
- 21 јануари 2012
- Мислења
- 116
- Поени од реакции
- 30
Само добра надворешна изолација на просторот кај што живеете. Подобра инвестиција, здравје...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ТОЧНО е ова ама за моделот Vivax gexi - но не е и geei тој има Zhuhai Landa Compressor (според сервисни упатства). Подоцна ќе го напишам точниот модел.
На муабетот за GREE да се пофалам дека се подновив со GREE CHANGE 18000btu 5.7KW На греење, 5.3 на ладење, точниот модел е GWH18KG-K3DNA6F и со неа планирам да греам простор од 50м2 во потоплите денови, на поладно ако ма потреба ке догревам со веке постоечкото парно на струја но не верувам дека повеке од 1 радијатор ке има потреба да пуштам. Ја земав преку познаници и монтер кој долги години ја работи оваа работа во позната фирма за климатизација и ми даде одлична цена чак поефтино и од други места каде истата беше 45000. Гаранција со печат директно од увозникот на истите. Одлично и експресно си ја завршива работата иако 80евра ме кошташе монтажата заради големината и местото за монтажа кое беше малку проблематично, ставија некои бели изолациски црева пластифицирани одозгора а не од оние црните што се ронат и ја вакумирава што е најбитно.Сеа за сеа работи одлично за втор ден како ја користам на ова топло време, за на поладно ке видам како ке се понаша. И овој модел е со SANYO компресор како што на претходните страни беше спомнато, тоа го имам проверено од сервисни упатства по нет.
Инаку на монтажа го прашав од GREE монтеров има на лагер покрај CHANGE и HANSOL и COZY за последниве стварно се изненадив дека има понуда у скопје.
Со среќа да си го користиш GREE-то.Инаку на монтажа го прашав од GREE монтеров има на лагер покрај CHANGE и HANSOL и COZY за последниве стварно се изненадив дека има понуда у скопје.
Точни цени незнам одприлика ко да ми рече дека хансолот е горе доле 10000 поскап од Changeot, телефонче и подетални информации ке ти дадам на ПП ( и на секој што ке побара) па напрај си муабет директно со човекот.Со среќа да си го користиш GREE-то.
Kaжи цена за HANSOL (и бр. на моделот) ако знаеш, и јас сум изненаден дека има тука. Која е продавницата, или човеков директно од увозникот зема? (не е ни важно, ако монтажата е ОК а зад гаранцијата стои сервис)
Дај број од монтерот на ПП, ако не е проблем.
На муабетот за GREE да се пофалам дека се подновив со GREE CHANGE 18000btu 5.7KW На греење, 5.3 на ладење, точниот модел е GWH18KG-K3DNA6F и со неа планирам да греам простор од 50м2 во потоплите денови, на поладно ако ма потреба ке догревам со веке постоечкото парно на струја но не верувам дека повеке од 1 радијатор ке има потреба да пуштам. Ја земав преку познаници и монтер кој долги години ја работи оваа работа во позната фирма за климатизација и ми даде одлична цена чак поефтино и од други места каде истата беше 45000. Гаранција со печат директно од увозникот на истите. Одлично и експресно си ја завршива работата иако 80евра ме кошташе монтажата заради големината и местото за монтажа кое беше малку проблематично, ставија некои бели изолациски црева пластифицирани одозгора а не од оние црните што се ронат и ја вакумирава што е најбитно.Сеа за сеа работи одлично за втор ден како ја користам на ова топло време, за на поладно ке видам како ке се понаша. И овој модел е со SANYO компресор како што на претходните страни беше спомнато, тоа го имам проверено од сервисни упатства по нет.
Инаку на монтажа го прашав од GREE монтеров има на лагер покрај CHANGE и HANSOL и COZY за последниве стварно се изненадив дека има понуда у скопје.
Koj (при здрав ум) би го земал ова, наместо Тошиба (и тоа Сузуми плус моделот), за само 5илјади повеќе, мене не ми е јасно...http://advancemedia.com.mk/shopping/klima-ured-inverter-acp-12ch35geyi/p/10355
a prethodnikot gexi (eurovent) e so sanyo...
Исто како погоре, премала е некако разликата до Сузумито, би требало да има барем некои 250 евра разлика.Hansol 3.5kw kaj niv cini 44.000 denari dali so montaza ili ne ce gi preprasam
Јас мислам дека во тебе е проблемот.bidejci uste ne ja sredivme mojata gree change. Pred 1 nedela dojdoja kaj mene ja ispraznija klimata ja polneja so azot pod visok pritisok da ja procistat za sekoj slucaj i ja napolnija nanovo so vaganje tocno 1kg plin i pak isto, mrzne podebelata cevka. Togas odlucija da ja zamenat nadvoresnata i ja zamenija ama ne bilo do nea, pak mrzne podebelata cevka, rekoja do mene e.
...Ludejto se dvajca i se previse angazirani (po golemi proekti) taka da ako vi zatreba servis tesko se doadja do niv, ama ne se prevaranti, ok se ludjeto
...Toa sto ja imam problem neznaci deka brendot gree ne se dobri, mi rekoja uvoznicite mnogu prodale a samo dve vakov problem ili slicen kako mojot napravile.