- Член од
- 28 октомври 2005
- Мислења
- 8.293
- Поени од реакции
- 1.646
Незнам каков ментален склоп имаш. Ја тотално ги сфаќам Хрватите. Ако им е на србите, ама не гледам зашто никој не реагира од нашиот државен врв за ова. Тоа знаме ги повредува моите национални чувства, шири меѓуетничка омраза, поттикнува говор на омраза и многу други модерни фрази ... Плус јас од мој џеб плаќам за штети кои ги прават запалените говеда од Чаир т.е ние плаќаме за сите запалени и демолирани автобуси и постојки.а овие Хрватите па тек се жалење ,се палат ко мајмуни на секоја провокација кон Србите,фрустрирани се во однос на нив у секое поле,им доаѓаат нешто како Блгарите спроти нас
Да надополнам со уште едно прашање. Какви казни имаше и за она што се деси во Џенова? Многу ме интересира.Многу е важно како ќе реагира УЕФА не заради самата утакмица. Од реакцијата на УЕФА ќе зависи дали овој преседан остане како таков или ќе постане нова практика за освојување бодови и за креирање политички тензии и пресметки. На Србија казната не и беа со оглед на пропусти во организацијата и минато скандалот во Италија. Албанците ако поминат без ич ќе биде лошо за фудбалот.[DOUBLEPOST=1413375819][/DOUBLEPOST]Иначе, дали некој се сеќава какви казни имаше за баражот Швајцарија - Турција?
А Србија со Deja Vu, ќе го вратиме да учествува на Европското Првенство, 1992 годинаЈа мислам дека Албанија заради инцидентиве трба да иде дирекно у финале , а останативе да продолжат да си играат по системот . Тоа треба да им биде награда иста како 1999 што од вукојебината КосМет ги преселија у центар на Цирих,Берн,Малме,Брисел.....
Да пуштеа србите таков дрон сигурно јас не би го оправдал тепањето на играчите.Jaсно ли ти е сега кои се Албанците после она дрифтање? И уште нешто, да спуштеа Србите дрон со мапата на Велика Србија со Скадар, Драч и Кукс во Тирана и со ликовите на Милошевиќ и Шешељ, да се обидеше некој албански играч да ја спушти мапата и српските играчи да го нападнеа за да му ја земат, ќе плачевте по сите светски медиуми, така ли е?
Чив примитивизам?Многу сте ми симпатични вака кога ќе почнете да расправате за фер и не фер...
Нема фер и не фер, се си оди по однапред планирано сценарио. Србите ќе го изедат за сите пари и уште ќе ги ругаат по сите можни спортски портали. Албанците ќе си лапнат три бода и ќе глумат жртви. Примитивизмот влегува на фудбалските терени на голема врата и на сосема поинакво ниво.
Југославија.А Србија со Deja Vu, ќе го вратиме да учествува на Европското Првенство, 1992 година
Sho da praat koga srbite vikaa, ubi hrvata da sqiptar nema brata. Nema nikakva razlika megju srbite i albancite. Najgolemi nacionalisti i divjaci.а овие Хрватите па тек се жалење ,се палат ко мајмуни на секоја провокација кон Србите,фрустрирани се во однос на нив у секое поле,им доаѓаат нешто како Блгарите спроти нас
Дивеење во Скопје - искршени автобуси по прекинатиот натпревар Србија-Албанија
а што сега има врска мојот ментален склоп? Хрватите се како овци,само чекаат нешто против Србите и одма блеат,нешто слично му доаѓаат како Бугарите спрема нас,а нашите шушумиги од власта ќе го преспијат и ова како и секое понижување кон нас,тие не ја гледаат нашата половина земја како дел од таа провокацијаНезнам каков ментален склоп имаш. Ја тотално ги сфаќам Хрватите. Ако им е на србите, ама не гледам зашто никој не реагира од нашиот државен врв за ова. Тоа знаме ги повредува моите национални чувства, шири меѓуетничка омраза, поттикнува говор на омраза и многу други модерни фрази ... Плус јас од мој џеб плаќам за штети кои ги прават запалените говеда од Чаир т.е ние плаќаме за сите запалени и демолирани автобуси и постојки.
Души продадени ... Кога ке им се начукаат и кај нив 25 - 30% ке ги видам дали ке го мислат истото.Еве како се пренесува од хрватските медиуми.
Albanski igrači pokazali rane i masnice iz Beograda:"Strašno!Redari su nastukli i u tunelu"
Srbija slav iMitrovića, ali Albanci slave tri boda i poručuju: Mi se zadnji smijemo
Bekim Balaj, Albanac koji je Srbima oteo zastavu: Svaki bi Albanac napravio isto
Сигурно не вашиот. Оти да внесеш знаме со туѓи територии и потоа да се тепаш за истото е нормално.Чив примитивизам?
Чив примитивизам?
Сигурно не вашиот. Оти да внесеш знаме со туѓи територии и потоа да се тепаш за истото е нормално.
Зошто се злосторници? Нели рече дека ја подржуваш идејата за Златната милијарда? Образложи ми зашто некој што се глупира со автомобил изведувајќи мајмунлаци, а стотици души се собрале околу него воодушевувајќи му се како којзнае што паметно да направил, притоа снимајќи го и со мобилните како свој најголем идол, треба да влезат во оваа Златна милијарда.Да пуштеа србите таков дрон сигурно јас не би го оправдал тепањето на играчите.
Инаку Исмаил Ќемајли и Иса Болетини не се пандан на тие злосторници осудени од цел свет.[DOUBLEPOST=1413376148][/DOUBLEPOST]
Со што мислиш дека ќе го задолжат светот и ќе придонесат на цивилизацијата горепосочените Албанци?А за златната милиарда целосно го подржувам тоа, секој ден се убедувам дека треба да се исчисти светот од човечкиот род, најмалку што треба да се прави е да се минимизира човечкото влијание врз земјата, а тоа се прави со редуктирање.